CSAK SZERETNI SZABAD?


Szõnyi Bartalos Mária


(Magyarország)



CSAK SZERETNI SZABAD?



Azt mondják, jobb, ha nem gondolkodom, mert azzal csak kavarodást idézek elõ más emberek elméjében. Na, de én gondolkodó embernek születtem és néha leírom gondolataimat. Ráadásul úgy gondolom, hogy valóban szeretni születtem, és csak azok gondolkodását zavarom meg, akik nem csak szeretni születtek. Ez utóbbiak bizony, sokan vannak. Sõt, elárulom, hogy mindannyian szeretni születtünk e földi létbe. Csakhogy nem azonos domináns tulajdonságokkal érkeztünk, amit bizony a szülõk is érzékeltek felcseperedésünk folyamatában. Késõbb, vagy utáltak vagy kedveltek mások. Akik nem kedveltek bennünket, azok érzékeltették velünk az iskolákban, majd felnõttként egyre gyarapodott azok tábora, akik az önszeretetükbõl fakadó féltésük miatt kezdtek félni tõlünk, amit az irígységükbõl, gonoszkodásukból fakadó gyûlöletükkel érzékeltettek velünk.



Bizony, felnõttként kevés olyan ember vesz körül, akikre azt mondhatom, hogy szeretnek engem. Annál többen vannak, akik az egójuk miatti irígységük diktálta gyûlöletüket érzékeltetik velem. Nos, ezt a fajta gyûlöletet tudni kell kezelni egy szeretõ embernek. Aki szeretetre született, az megérti a gyûlölködõ ember „gyûlölet-forrását”. Ebbõl kiindulva meglepõen nem úgy reagálok a gyûlölködõk megjegyzéseire, ahogyan azt elvárnák tõlem. Vagy nem reagálok és nem megyek bele vitákba sem, vagy csakis a szeretet nyelvén beszélek, amely szavaimra a gyûlölködõ képtelen reagálni, mert nem érti, illetve nem akarja érteni.



A gyûlölet csíráját egy jogszabállyal kiirtani nem lehet, de fokozni a gyûlöletet és megsokszorozni: igen.



Ezért nem értem a politikusokat, az országgyûlés képviselõit, hogy miért minõsítették külön jogszabályban a gyûlölet ellenes törvényt és miért fogadták el?


Mindannyian félnek és irigyek, bosszúállók, gyûlölködõk és nem a szeretet vezérli õket?



Az a véleményem, hogy mindannyian önmagukon kezdhetnék elõször az elfogadott gyûlölet ellenes törvény, jogszabály alkalmazását! A gyûlöletkeltést õk produkálták az elmúlt húsz esztendõ idõszakában eléggé látványosan.



Mivel poláris világban élünk, elfeledkeztek egyidejûleg legalább ismertetni a „Szeretet Törvényét”. Ezért érzem egyoldalúnak és provokatívnak a gyûlölet ellenes jogszabályt.



Ugyanis, ha egy embernek megtiltunk egy általunk negatívnak gondolt valamit, helyette fontos felkínálni másik pozitív alternatívát. Amennyiben nem tesszük, akkor a hazugság-világot terjesszük még szélesebb körben.



A holokauszt elfogadását pedig nem törvénnyel lehet rákényszeríteni az emberekre, nem börtönnel, büntetéssel kell ijesztgetni õket, hanem már kisgyermekként az iskolákban fontos elmondani számukra a lényegét.


Hiába a siettetés, erre egy nemzedéknyi idõt fontos szánni még a politikusok, országgyûlési képviselõk részérõl is.



Kérem, a legközelebbi országgyûlésen vegyék napirendre a „Szeretet-Törvényét”!



Komárom-Szõny, 2010. február 24.