választások - 2010


Szõnyi Bartalos Mária


(Magyarország)



VÁLASZTÁSOK – 2010



Hiába sorolják fel a pártok a jelöltjeiket, mert nekem nincs választási lehetõségem.


Miért nincs?


Egyszerû az oka: Azért nincs választási lehetõségem, mert én pártokra nem szavazok, de azok képviselõire sem. Az a véleményem a pártokról, a pártoskodásokról, hogy nem kellenek kishazánknak. Túl kicsike ország vagyunk mi ahhoz, hogy eltartsuk a pártokat, azok vezetõit és a pártok képviselõit az országgyûlésben.


Nem tartom korrektnek azt, hogy nem a pártok tartják el önmagukat, hanem minden párt arra számít, hogy a tagbevételeiken kívül a költségvetésbõl kapnak pénzt, és még adományokra, ingyen munkásokra is számítanak a választási hadjáratok idején. Így, a választási idõszak alatt máris kizsigerelik az embereket triplán.


Nem akarok senkit meggyõzni arról, hogy döntésén, elhatározásán változtasson.


Csupán látom elõre, hogy húsz esztendõ alatt a parlamenti pártok, vezetõik, a pártokhoz tartozó képviselõk kiválóan megéltek az általuk kialakított mai szegénységhez képest, s amennyiben a pártok és képviselõik maradnak Magyarország élén, nem fog olyan gyökeres változás megtörténni, amely változás hazánk magyarságának kedvezõ lenne.


Csupán látom, hogy a pártoskodás nem vezet sehova. Azaz: Magyarország az elmúlt húsz esztendõben elszegényedett, és ehhez az állapothoz minden olyan országvezetõ, képviselõ hozzájárult, aki ezen intervallumban az országgyûlésbe került. Ha beismerik, ha nem.


Látom, hallom azt is, hogy csak arról beszélnek a pártok és képviselõik, hogy mit tettek az országért, de arról senki nem beszél, hogy mit nem tettek meg Magyarország és népe érdekében.


Látom, hogy az önzés, a hatalomvágy kerül elõtérbe. Nem azon gondolkodnak most sem az önjelölt országveztõk és képviselõ jelöltek, hogy egy egészen más rendszer lenne elõnyös a magyar nép számára, az ország számára, hanem arra koncentrálnak: bekerüljenek az országgyûlésbe.


Sajnálom, ez kevés Magyarország megmentéséhez, az elszegényedés visszaszorításához. Mert akik csak a saját lehetõségeikért harcolnak húsz körömmel, mint az elmúlt húsz esztendõben történt, azok nem fognak a magyar emberekért harcolni, hanem késõbb is csak a saját pzíciójuk, egzisztenciájuk megtartásáért lesznek hajlandók megulkudni a világgal.


Korrupció?


Lesz, amíg pártok lesznek Magyarországon.


Ha valaki azt gondolja, hogy jelenleg a legtöbb országot pártok mûködtetik, az nem gondol arra, hogy más lehetõség, más rendszer is létezik egy ország mûködtetésére.


Remélem, hogy a fiatalok között is akad, aki felismeri soraim lényegét, mert nekik, gyermekeiknek, és unokáiknak fontos az, hogy Magyarország visszanyerje szuverenitását.



1994-ben kijelentettem, hogy nem veszek részt Magyarország rombolásában, mert a szülõhazám, és nem tehetem meg, hogy árulóvá váljak.


Most pedig kijelentem azt, hogy nem veszek részt Magyarország széttrancsírozásában, mert a szülõhazám és ezért nem fogok szavazni 2010-ben.



Amennyiben valamely volt – vagy jelenlegi – országvezetõ,képviselõ, politikus azt gondolja soraim olvasása után, hogy hülyeségeket írtam, az legyen olyan bátor, hogy újra elolvassa és önvizsgálatot tart! Tegye fel önmagának a kérdést, hogy azután, miután az országgyûlés tagja lett hogyan, miben, és mennyire változott (torzult) a személyisége; hogyan, miben és mennyire állt ki a magyarság, az ország érdekeiért; mit tett annak érdekében, hogy hazánkat ne rombolják szét? Hangsúlyozom: Nem nekem fontos az õszinte válasza, hanem önmagának.



Komárom-Szõny, 2010. február 16.