SzBM - NYÍLT LEVÉL ORBÁN VIKTORNAK


Szõnyi Bartalos Mária


NYÍLT LEVÉL ORBÁN VIKTORNAK






Nagyon helyes, hogy le akarja csökkenteni az országgyûlés létszámát!



Nagyon nem tetszik az a magabiztosság, amely analóg módon eszembe juttatja a 2002-ben történt „FIDESZ-vereséget”.



Vagy a 2010-es választás már egy elõre „lekottázott menet”, egyeztetve mindenkivel, akivel fontos úgy külföldön, mint itthon? Talán teljesen mindegy hányan mennek szavazni és kire voksolnak, mert a számítógép egy varázseszköz fõleg akkor, ha a kontroll lehetõségétõl is eltekintünk?



Nekem nem tetszik az a szemérmetlen politika, amely a pártok tökéletes egyeduralmára törekszik. Magyarország kis ország. Ennyi élõsködõt nem bír és nem is akar eltartani. Pontosan azért nem, mert bebizonyították, hogy semmibe veszik az embereket hangzatos szavaik mellett.


Ma, Magyarországon - a pártok egyikéhez sem tartozó többség elõtt - nincs hitele a pártoknak és a pártok részérõl az országgyûlésbe delegált képviselõknek sem. Amennyiben ön ezzel nincs tisztában, úgy meg fog lepõdni a választási idõszakban és azt követõen.



Mégis, mit gondol, hogy kik vonulnak majd szavazni az urnákhoz? Lesz e kedve elmenni az embereknek a pártokra, és a pártok képviselõ jelöltjeire szavazni akkor, amikor a demokráciának nevezett pártokráciában minden egyes alkalommal átverték, kizsigerelték õket a húsz esztendõ alatt az „ideiglenes alkotmány” segítségével?



Kedves Orbán Viktor! Nem vonom kétségbe nemes, tiszta szándékát, terveit. Arra gondolt e már, hogy az emberek megtehetik azt, hogy nem mennek el szavazni ennyi rossz után, bojkottálva a választást?



Látni elõre, hogy a jelenlegi országgyûlés egyetlen pártja sem lesz képes a magukra hagyott emberek érdekeit képviselni Magyarországon sem most, sem a közeljövõben.


Nagyon erõs a kétely bennem, hogy a közeljövõben Magyarországon lehet valaki sikeres miniszterelnök.



Ön vezéregyéniség, és megvan minden képessége arra, hogy jó miniszterelnöke legyen hazájának, ami a közeljövõben önnek sem sikerülhet a pártoskodások keretein belül.



Tisztában vagyok azzal, hogy egyik napról a másikra nem szüntethetõk meg, nem oszlathatók fel a pártok. Jó kezdeti lépésnek tartanám, amennyiben miniszterelnökként ön, valóban felére csökkentené az országgyûlés képviselõinek létszámát, és örömmel fogadnám, ha kétkamarás parlamentet hozna létre. Igaz, ehhez Új Alkotmányra lenne szükség.



Képes rá?



Komárom-Szõny, 2009. november 10.



http://www.irokilencek.hu



http://portal.ghost.hu/gindex.php?pg=22887385