NYUGDÍJASOK NYUGDÍJA


Szõnyi Bartalos Mária
*
NYUGDÍJASOK NYUGDÍJA
*
Veszélyben vannak a nyugdíjak, hallom lépten-nyomon. Aztán meg a tévében nyilatkozik a hiteltelen, szavahihetetlen miniszterelnök, aki biztosítja a nyugdíjasokat, hogy nem kell tartani attól, hogy nem lesz nyugdíjemelés. Ráadásul lesz – ezt már hallottam valamikor a szájából – 90, 95, 100 éveseknek pénz, mert megérdemlik.
Igen, megérdemlik.
Továbbá minden magyar állampolgár, aki dolgozott 20, 25, 30, stb. évet itt, Magyarországon, az is megérdemel nyugdíjat. De nem csak õk, hanem azok is, akik sok gyermeket neveltek ennek a hazának és ez volt a „fõállásuk”.
Tehát.
A jogszabályban kötelezõen évenként elõírt nyugdíjemeléssel jobb, ha nem kampányol senki.
Azt viszont szeretném tudni, hogy miért riogatják a mai ifjúságot azzal, hogy nekik kell eltartani a szüleiket, nekik kell megdolgozni a szüleik nyugdíjáért.
FELHÁBORÍTÓ!
A nyugdíjas korhoz közel járók még fizették – a fizetésükbõl rendszeresen levonták – a nyugdíjjárulékot évtizedeken át. Elõre megfizették a majdani nyugdíjalapjukat.
Az már más kérdés, hogy a kormányok elherdálták ezt a hatalmas összeget is, és a felelõsséget elhárítják maguktól, a jövõ nemzedékre testálnák, azokkal akarnák újra megfizettetni.
NEM AJÁNLOM, HOGY EZT MEGPRÓBÁLJÁK!
Gondolja csak mindenki át a következõket:
A mai ötvenen felüliek korosztálya segítette a szüleit, felnevelte a gyermekeit, fizette elõre a nyugdíja megalapozását, és most úgy tûnik, hogy azok, akik néhány éven belül mennek nyugdíjba, enyhén szólva rosszul járnak.
Ráadásul szítják a nemzedékek közötti ellentéteket alattomos módszerekkel. Most már bevetve azt a szöveget is, hogy a mai fiataloknak kell eltartani a nyugdíjasokat, nekik kell majd megdolgozni a mostani ötvenesek nyugdíjáért. EZ, NEM IGAZ!
Az országgyûlés vizsgálja felül az ilyen felelõtlen kijelentéseket, riogatásokat, a nemzedékek közötti ellentétek szítását!
Dolgozzanak ki egy olyan nyugdíjrendszert, amelyben minden magyar állampolgár, aki Magyarországon élte le az életét, kapjon az alapszükségleteknek megfelelõen nyugdíjat, ami a mindenkori minimálbérrel lehet egyenlõ, és ezen felül szíveskedjenek figyelembe venni a ledolgozott éveket, amelyek arányában az alapnyugdíj mértékét fontos növelni.
Ne tessék riogatni az ifjúságot, hanem felelõs országgyûlési képviselõkként szíveskedjenek átgondolni a jövõ nyugdíjrendszerét.
Jegyezzék meg: Az áldozathozatal, mint a szülõk részérõl a gyermeknevelés, a taníttatás és minden, ami a gyermekneveléssel együtt jár, azt egy gyermek soha nem tudja meghálálni a szüleinek. A szülõk pedig nem is mérhetetlen hálát várnak, hanem gyermekük kéznyújtását, ha éppen már botladozva tudnak csak járni; a gyermekük türelmét, ha hirtelen már nem jut eszükbe valami, és a gyermekükhöz, unokáikhoz akarnak utoljára szólni.
Komárom-Szõny, 2008. október 5.