EMESZPÉS JÓSLAT 1990-BÕL


EMESZPÉS JÓSLAT 1990-BÕL
Ajánlom nem csak Bogád Antal figyelmébe
*
Kedves Antal –

Levelét olvasva jutott eszembe újra, hogy amikor – 1990-ben – az Antall kormány hatalomra jutott, az egyik emeszpés fõnököm hirtelen, zaklatottságában az õszinteségi rohamát zúdította rám. Elmesélte nekem röviden, tömören Magyarország várható sorsát, ami azóta is motoszkál a fejemben: „- Nem baj! A terv szerint egyszer, maximum kétszer lehet hatalmon a jobboldal, aztán már soha nem engedjük ki a kezünkbõl a hatalmat; és ekkor elkezdõdik a visszarendezõdés, de már soha nem lesz az, ami volt, mert mi fogjuk birtokolni nem csak a hatalmat, de az összes vagyont, az összes pénzt, az összes információt, és mi leszünk az urak, a nép meg lesz a szolgánk, mert szolgaivá tesszük.” – mondta.

Nos, ebben az emeszpés „jósfolyamatban” nagyon szomorúan kell megállapítanom, hogy éppen most a végkifejlet éveiben tartunk. Úgy látom, hogy egy olyan történelmi színjáték szereplõi vagyunk, amit elõre elterveztek. Minden eszközt bevetnek minden szinten: csalást, hazudozást, lopást, de nem sorolom, mert megtapasztaltuk úgy, hogy sokkhatásként érte a népet és bénító hatással volt (van) tömegekre.

Amennyiben az emeszpés fõnököm „jóslatából” indulok ki, akkor nem bízhatok a FIDESZ gyõzelmében az elkövetkezendõ választáskor sem. Pontosan azért nem, mert a „kapaszkodó” típusú miniszterelnök ki nem adja a kezébõl a hatalmat. Gyurcsány megmondta, hogy mindent elkövet a hatalma megtartása érdekében. Nehogy azt gondolja valaki, hogy ez az ember lemond. Soha nem fogja megtenni. Õ, a következõ választásokat is meg akarja nyerni. Bármikor lesz a következõ választás, a legnagyobb mérvû csalásra számíthat a magyar nép. Megalázóan nyilvános átverésre számíthat Magyarország a legközelebbi választási idõszakban. Annyira dörzsöltek a módszereikben, hogy a gondolkodásban visszafogott magyar népnek mire leesik a tantusz, addigra már ki is csúsztatják a lábuk alól a talajt. Bizony, a jelenlegi világpolitikai folyamatban érzékelhetõ már az is, hogy az oroszok igyekeznek visszaszerezni a volt szocialista országok feletti hatalmukat.
Az ellenzék és a radikálisok lebénítása könnyedén zajlik titkosszolgálati módszerekkel kishazánkban. A pókháló megszõve, de a pók nem Gyurcsány. Gyurcsány csak a „széljárás felelõse”. A pók az, aki megmondja neki: mit és hogyan kell tennie annak érdekében, hogy a háló minél erõsebb lehessen, de mindig legyen annyira erõs, hogy az egyre erõsödõ „szélvihart” is kibírja.

Ilyen csapdahelyzetben mit tehet a magyar nép?
Egyet biztosan: Azt, hogy megpróbál egymással úgy beszélgetni, hogy tisztázzák az alapvetõ fogalmak jelentéstartalmát, mert elsõdlegesen e területen akarják összezavarni az embereket. Jól érzékelhetõen sikerrel eddig.

A radikálisok utcai megjelenése fontos a mai kormány számára azért, hogy bizonyítékuk legyen egyrészt: külföld felé a diktatórikus elemek minden szinten történõ bevetésének fontossága és jogossága miatt; másrészt: az a céljuk, hogy saját szavazó táborukban félelmet keltsenek a jobboldallal, illetve a radikálisokkal szemben, mivel csak így tudják szavazóik nagyobb részét megtartani.

Az SZDSZ kilépése a koalícióból nem menekülés a süllyedõ hajóról, hanem asszisztálás az egyeduralmi rendszer (a kapitalista diktatúra) megteremtéséhez az MSZP számára.

Ami zajlik jelenleg Magyarországon, az nem a jobb és baloldal harca egymással, hanem a különbözõ titkosszolgálatok egymás közötti szellemi forradalma – nyilván évek, évtizedek óta -, amelynek lecsapódását bizonyíthatatlanul érzékelik, akik érzékelik, de kézzelfogható bizonyítékot nem tudnak felmutatni.

Ahhoz, hogy a magyar nép érdemben lépni tudjon, a világgazdaság összeomlása szükséges a bankok pénzügyi összeomlásával egyidejûleg. Addig a radikálisok megmozdulásai, a szélsõségesek utcai törései-zúzásai a pókot csak oly mértékben késztetik nevetésre, hogy attól talán egy leheletnyit mozdul meg hálójának egyik fele.

Amennyiben mégis megtörténik a csoda, hogy a FIDESZ hatalomra kerül újra – bár hangsúlyozom, hogy fenntartom kételyeimet a fent leírtak miatt -, érdemi változástatásra képtelenné válik már. Csak akkor tud magabiztos vezérszerephez jutni Orbán Viktor, ha az õ intervallumán belül történik meg a világban az a fajta összeomlás, amelyet az elõzõekben említettem. Ehhez viszont meg kellene nyernie a legközelebbi választásokat és alaposan át kellene tanulmányoznia már most Halász József Magyar Modell-nek „elkeresztelt” módszerét ahhoz, hogy az eddig megszerzett politikai tapasztalatait, meglátásait szélesíthesse, és amit jónak lát, átvegyen belõle az ország irányíthatósága érdekében.

A mai kormánynak viszont nem javasolnám a szakértõi kormány felállítását, mert ahhoz nincs joga, hogy egy új kormányt felállítson önmaga helyett választások nélkül. Ráadásul ez lenne a bizonyíték arra, hogy nem értenek az ország vezetéséhez. Szakértõi kormányt a legközelebbi választások után állíthat fel az, aki megnyeri a választásokat, és akkor, ha szakértõket is indít, támogat országgyûlési képviselõi státuszra.
Amennyiben a FIDESZ hatalomra kerül, a mozgástere akkora lesz, amekkorát képes kiharcolni magának és kijelenti egyértelmûen, hogy mik a javaslatai, elvárásai a nép felé, ennek fejében milyen könnyítésekre van és adódik lehetõség, de nem parancsolhat. Akkor követni fogják az emberek. Tehát, a következõ kormány csak kérhet a néptõl, megkérheti ezt az eddig megtévesztett népet bármire, de elõtte tisztázni fontos a nép számára az ország anyagi helyzetét minden szinten, mert ha egyszer is átverve érzi magát újra a nép, akkor megvonja a párhuzamot és azonnal ellene fordul. Orbán Viktor nem válhat kapitalista diktátorrá a nép számára. Amennyiben azzá válik: a népharag felfokozottabb lesz, mint most.

A nemzeti radikálisok a pártokráciában csak ellenõrzõ szerepet tudnak betölteni, ha netán bekerülnek a legközelebbi választáskor az országgyûlésbe. Nem hiszem azt, hogy a jelenlegi választási rendszerben nagyobb szerephez tudnának jutni. Ahhoz új választási rendszer kellene, de új Alkotmány is, aminek lehetõsége kizárt a mostani kormány intervallumában, mert az elmúlt másfél évtizedben nem volt érdeke egyik pártnak sem, hogy napirendre tûzesse annak megtárgyalását.

Amennyiben RÉS keletkezik a politikában, és valamilyen oknál fogva megadatik a Jobbiknak a kormányzás lehetõsége, akkor – szerintem legelsõ lépéseként – a jelenlegi Alkotmány és a jelenlegi választási törvény azonnali hatálytalanításával egyidejûleg történelmi lehetõsége nyílna a gyökeres változtatásra még akkor is, ha a globális tõke fejvesztve menekülne kishazánkból. Azt most nem részletezem hogyan és miért tudná a JOBBIK a gyökeres változásokat elérni.

Csakhogy, el kell jutnia a magyar népnek a választások idõpontjáig. Addig csak feltételezésekbe bocsátkozhatunk, és gondolkodhatunk azokon a kérdéseken, amelyeket feltett nekem a levelében.

Igen, gondolkodni fontos!
Ennél még fontosabb, hogy elõre gondolkodjunk és ne utólag.

Ne csak ön és én, hanem egyre többen és nagyon sokan.
Köszönöm a levelét és üdvözlöm tisztelettel.
*
Szõnyi Bartalos Mária
Komárom-Szõny, 2008. szeptember 22.