LEVÉL FRIGYESY ÁGNESNEK


LEVÉL FRIGYESY ÁGNESNEK



Kedves Ágnes -



Zárt kapukat döngetsz, de kívánom, hogy járj sikerrel!



Amíg a nemzeti oldal nem fogja fel, hogy a szellemi munkásait a legfontosabb megbecsülnie, és a szellemi munkásaira a legfontosabb áldozni az anyagiakat, a szellemi munkásait a legfontosabb életben tartani annyi honoráriummal legalább, hogy éhen ne haljanak, addig fizetik az összes adót, és minden egyebet annak a kormánynak inkább, amelyet meg akarnak dönteni. Hát, nem paradox ez az állapot? Annak fizetnek, azt tartják életben, ami ellen hadakoznak. Azoktól pedig megvonják a megélhetés lehetõségét, akik melléjük állnak.


Így aztán nem is fog sikerülni a jelenlegi rendszer megváltoztatása.


Amíg rá nem döbben a nemzeti oldal, hogy a szellem napvilágra kerülésének éppen úgy ára van, mint bármi másnak, addig csak elvárásai vannak a nemzeti oldal értelmiségei felé, és árulónak kiáltják ki azt, aki nem akar ingyen dolgozni nekik. Holott, õk csak kapni akarnak, de adni nem! És ez, itt a bökkenõ. Nagy-nagy BÖKKENÕ! Több évnyi - mondhatom: több évtizednyi - ingyenes szellemi munka rádöbbentett, hogy a nemzeti oldalon azt teszik, amit tapasztalnak a baloldaltól: nemzeti újságíróknak nem fizetnek. De, amennyire lehet kizsigerelik, megsarcolják õket, stb… A nemzeti oldal kiváló tanítványa a mai baloldalnak.


Nos, többek között ezért is határoztam el, hogy 2008 szeptember végétõl 2009 április elejéig lemondom az internetet és nem írok sehova, senkinek. Az idõmet másra fordítom. Ha úgy tetszik passzívan szemlélem a nemzeti oldalt és az országban zajló eseményeket. Ugyanis a legnagyobb árulást azok követik el a nemzeti oldalon, akik nem becsülik meg a nemzeti oldal szellemi alkotóit, nem fizetik meg munkájukat, és ezzel kezére játszanak a mai kormánynak, mert a nemzeti oldaltól éppen úgy akár éhen is halhatnak, lerongyolódhatnak a nemzeti újságírók, a nemzet szellemi munkásai, mint a mai kormánytól. Nincs különbség! Ráadásul innen is, onnan is támadást kapnak fizetség helyett, vagy éppen fizetség gyanánt.


A nemzeti oldal szellemi erõinek nem lehetnek szükségletei azért, hogy erõtlenedjenek el.


A nemzeti oldal gõzerõvel támogatja ebben a mai kormányt. Figyelmetlenség, tudatlanság, szándékosság éppen úgy közre játszhat ebben, mint az önzés és a nemtörõdömség; de az, az elv is, hogy „Segíts magadon, az Isten is megsegít!”.



A következõ idõszakban magamon fontos segíteni ahhoz, hogy megteremtsem a feltételeket a további létezésemhez, mert a nemzeti oldal szemléletének változásához sok idõ kell abban a kérdésben is, hogy megbecsülje a szellemi munkásait.



Szeretettel üdvözöllek.



Szõnyi Bartalos Mária


Komárom-Szõny, 2008. augusztus 30.


Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.