Szõnyi Bartalos Mária: NA, NEM ÁM!


Na, nem ám meg akarja határozni nekem valaki, hogy kivel beszélgethetek és kivel nem!
Önök, azok a radikálisok, akik úgy gondolkodnak a radikalizmusról, hogy csakis önök létezhetnek e sárgolyón a kommunizmusnál diktatórikusabb eszméik láncolatában vergõdve, ne akarjanak engem, az olyan embert szellemileg gúzsba kötni (mert nem tudnak!), aki pontosan az emberekkel foglalkozik és a jövõ nemzedékkel!
Értik? EMBEREKKEL! Számomra önök is EMBEREK.
Soha, senkitõl nem kérdeztem meg, hogy milyen pártállású, milyen vallású, milyen szexuális beállítottságú, aki odajött hozzám a problémájával és megkért, hogy segítsek.
Biztos vagyok abban, hogy Dr. Papp Lajosnak sem volt olyan kérdése a pácienseihez, amikor a szívproblémájukkal jelentkeztek nála, vagy valaki éppen mûtét elõtt állt, hogy milyen pártállású, vagy milyen vallású; zsidó-e vagy cigány.
Önök vagy nem látnak az orruknál tovább, vagy szemellenzõt viselnek!
Vannak hivatások, amelyek gyakorlása közben nem szempont, hogy ki, hova, melyik szervezethez, párthoz, felekezethez vagy egyéb csoporthoz tartozik.
Képzeljék el, ha hívnak mentõt és az lenne az elsõ kérdés, hogy milyen vallású és melyik pártnak a tagja, baloldali vagy jobboldali?!

Kedves és nagyon kedvetlen radikális hölgyek és urak, gondolkodjanak már!
Gondolkodjanak el azon, hogy joguk van-e bárkire azt mondani e hazában, hogy nem kaphat orvosi segítséget, mert baloldali, vagy éppen fideszes, esetleg rabbi és nem olyan mélymagyarosan radikális, mint önök.
Aki a legjobban szórja a kígyót, békát a professzorra, az úgy gondolja: lesz lehetõsége arra, ha agyvérzést kap, hogy válogasson az orvosok között, akinek majd esetleg nagy kegyesen megengedi, hogy megmentheti az életét? Lehet, hogy éppen egy zsidó orvos hozza vissza az életbe.
Milyen morális átok fut végig Magyarországon, hogy néhány nagyhangú ember képtelen gondolkodni és mocsárba rántja a környezetének tagjait is?!

Szõnyi Bartalos Mária
Komárom-Szõny, 2008. augusztus 18.