84. GYURCSÁNY MEGMONDTA


Ezen írásom mindazon rövidlátó nemzeti érzelmûeknek szól, akik le akarják Orbán Viktort váltatni a FIDESZ-t is menesztve.
A mai Magyarország jelenlegi bel-és külpolitikai helyzetét, az EU-tagságunkat, és mind azt, ami irritálja a nemzeti érzelmû lakosokat, a jelenlegi kormányvezetés felhasználja – többek között – arra is, hogy a nemzeti érzelmûeket nekiugrassza a FIDESZ-nek és Orbán Viktornak.
Gyurcsány Ferenc megmondta, hogy mindent el fog követni hatalma megtartása érdekében.
Sajnálom, hogy vannak, akik be is dõlnek a megalapozatlan információknak, elhiszik a pletykahadjáratot.
Gyurcsánynak más célja nem lehet, mint szétrombolni a jobboldalt. Nemzeti érzelmûek, radikálisok csoportjait és az ellenzéket is ahhoz, hogy képes legyen a hatalmát 2010-ig megtartani s a következõ választásokat bármilyen áron megnyerni.
Gondolkodtak-e már azon a dicsõségre vágyó nemzeti érzelmû vezetõk, hogy jelenlegi világpolitikai és hazai helyzetünkben ök, mit tudtak volna tenni nevezetesen eddig Orbán Viktor helyében úgy ellenzékben, mint miniszterelnökként?
A meneszteni és leváltani mindkét oldalt - néhány tiszteletre méltó íráson kívül - nem mutat rá arra, hogy azután, ha megteremtenék a káoszt, az anarchiát, hogyan és mit tennének az ország felvirágoztatása érdekében.
Ma a nemzetiek, radikálisok, az ellenzéki FIDESZ-t is beleszámítva, nincsenek abban a helyzetben, hogy képesek lennének szép szóval átvenni a hatalmat Gyurcsányéktól. Egyszerûen azon az oknál fogva, mert nem adják át a hatalmat, és a nemzeti-radikális-ellenzéki csoportosulások pedig még nincsenek abban a helyzetben, hogy radikális módszerekkel elvegyék a hatalmat a Gyurcsány-rezsimtõl.
Gondoltak-e már arra a nemzeti csoportosulások vezérei, hogy netán sikerül szétveretni a baloldalnak a FIDESZ-t, sikerül megingatni az emberek hitét bármelyik ellenzéki, nemzeti, radikális csoportosulásban, akkor hiába hirdetnek összefogást, hiába köttetnek megállapodások, szövetségek az ellenzéki csoportosulások vezérei között? Mert a tömegek nem fognak mögéjük állni a kellõ pillanatban!
Amíg a jobboldali értelmiség segítõ szándékát, szavahihetõségét megkérdõjelezik a nemzeti, radikális, jobboldali csoportosulások vezetõi; amíg diktatórikus elemekkel tûzdelt hierarchikus eszmékkel írányítanak jobboldalon is csoportokat – és nem veszik észre, nem tudatosul bennük, hogy a mellérendelt emberi viszonyok és kapcsolatok egy bizonyos hierarchián belül a legfontosabbak -, addig a nemzeti érzelmû, vagy radikális, illetve jobboldali csoportosulások vezetõi saját maguk üldözik el köreikbõl a független nemzeti érzelmû értelmiséget. Az ilyen jobboldali, nemzeti érzelmû vagy radikális vezetõk szintén a Gyurcsány rezsimnek dolgoznak akaratuk ellenére úgy, hogy észre sem veszik!
Ma, felkészületlen minden szinten a jobboldal egy hatalomátvételre.
Minden nemzeti, radikális, jobboldali csoportosulás vezetõje gondolja át, hogy hány nemzeti érzelmû értelmiségit volt eddig képes maga mellé állítani, és hányat üldözött el azon az egyszerû oknál fogva, hogy szavaikat kiforgatták, mert nem azonos fogalmakat értenek a magyar szavainkon?
A nemzeti érzelmû, a radikális és ellenzéki csoportok vezetõinek értelmiséggé fontos válniuk ahhoz, hogy értsék, megértsék a nemzeti érzelmû értelmiség írásait, illetve mondandóját. Addig pedig nincs mit a nemzeti értelmiség fejére olvasni, amíg nem hajlandók – vagy képtelenek - megérteni, felfogni azt, amit mondanak. Addig ne csodálkozzanak, hogy elfordulnak a nemzeti írók, újságírók és függetleníti magát a nemzeti értelmiség az ilyen csoportoktól.
Nem a nemzeti értelmiség gyáva, és meghunyászkodó, hanem az egyes jobboldali csoportok vezetõi értetlenek, hiányosságaikat sunyi módon azzal palástolva, hogy kiforgatják az írók, újságírók, az értelmiség szavait és vadul rájuk sütik „a hazaáruló” megbélyegzést. A baloldali média pedig erre még rá is játszik csupán azért, nehogy képes legyen összefogni a nemzeti oldal.
Gyurcsány megmondta, amit megmondott. Nem figyeltek rá sem, mert már a személye is irritálja a nemzeti oldalt. Minden felelõsséget Orbánra hárít, állandóan az Orbánékat hibáztatva azért, hogy beteljesedjen a mondás 2010-re: Minél többször mondunk valamit, annál többen elhiszik.
Azok közé tartozom, akik függetlenként nem kímélték régebben Orbán Viktort sem a bírálatoktól. Csakhogy rá kellett jönnöm, hogy nem teljesen Orbánon múlnak a folyamatok még akkor sem, ha a FIDESZ is követett el szarvashibákat.
Nem vagyok a pártok híve és valóban pártok nélküli Magyarországon lenne a legjobb élni. Mégis – átlátva folyamatokat – azt kell leírnom itt, hogy napjainkban Orbán Viktor és a FIDESZ nélkül nem megy még az országgyûlés feloszlatása sem. Itt tartunk, és ahhoz, hogy pártok nélküli Magyarországot teremtsünk, hinnünk fontos egymásban, és értenünk fontos egymás szavainak jelentéstartalmát annak ellenére, hogy a jelenlegi Gyurcsány kormány megtesz mindent annak érdekében, hogy ezt soha el ne érhessük.

Szõnyi Bartalos Mária
Komárom-Szõny, 2008. július 22.