56. NYÍLT LEVÉL PAUL LENDVAINAK


Tisztelt Uram!

Néhány félreértést tisztázok az önhöz írt nyílt levelemben.
A magyar népre jellemzõ: ha valamit nem ért, akkor gondolkodni kezd, ami azt jelenti, hogy csendben figyeli a körülötte zajló és vele történõ eseményeket. Ismerni fontos ahhoz a magyar népet, hogy ez a kezdeti csendesség a figyelés idõszakában nem jelenti a depresszióba esést.
Sõt, minden ember megpróbál – alkalmazkodva körülményeihez és lehetõségei szerint – úgy gondolkodni, hogy felkészül a várható kedvezõtlen körülményekre, eseményekre. Mint napjainkra is jellemzõen romló gazdasági helyzetben a magyar nép egyrészt túlélésre rendezkedik be, másrészt pedig hangot ad elégedetlenségének, nem tetszésének a jelenlegi kormány, a jelenlegi országgyûlés helytelen döntései miatt.
Az a nép, amely depresszióba esik, az nem szól semmit, hanem befelé fordulva emészti önmagát.
A magyar nép esetében nem a nép emészti önmagát, hanem a jelenlegi kormány emészti fel a magyar nép birtokában levõ Szent Korona tulajdonát. Amely tulajdonhoz senkinek nincs köze; nem adható el, egyedül a magyar nép birtokolhatja.
Egy depresszióban levõ nép ezt nem ismeri fel, de a magyar nép felismerte, tudatában van a fentebb leírtakkal, és megtesz minden tõle elvárhatót, hogy a jelenlegi kormány által félrevezetett külföldi befektetõket is felvilágosítsa arról, hogy itt, magyar terület el nem adható, mert az igazi törvény jogfolytonossága él Magyarországon még akkor is, ha a jelenlegi kormány nem akar tudomást venni róla.
Igen, Magyarországon is vannak dühös emberek, vannak depressziósak is, mint minden országban. Mégis azt kell írnom önnek, hogy Magyarországon sokkal több a józanul, racionálisan gondolkodó, és egymásról is gondoskodó ember, mint azt bárki hinné rólunk, magyarokról a nagyvilágban.
A mai magyar politikusok mindezt nem veszik észre azért, mert nem is akarnak tudni róla. A pénz és a hatalom rabjaivá válva homályba vész szemük elõl a nép, a felelõsség és a szolgálat.
Mi, magyarok nem vagyunk öngyilkosok, de nem is leszünk azok!
A jelenlegi kormány öngyilkos politikája nem vetíthetõ a magyar népre. Csupán a jelenlegi kormányra, amely a bukása elõtt áll. Nem a magyar nép beteg, hanem a jelenlegi kormány nagyon beteg és már éppen agonizál, amely agonizáció eléggé hosszadalmas. A magyar nép tudatában van annak, hogy egy hazug kormány, amelynek vezére ennyire betegesen, szinte rögeszmének is nevezhetõ infantilis daccal ragaszkodik a hatalomhoz, az a kormány önmaga által ítéltetett „halálra”. Ezt az agonizációt a magyar nép csak szemléli és nem tesz ezért a kormányért semmit. A magyar nép nagyon jól tudja, hogy ennek a kormánynak ez a sorsa, ez a végzete, amely érvényes a kormánytagokra nézve is, mert belemennek a miniszterelnök infantilis játszmáiba és a népakaratot figyelmen kívül hagyják.
A magyar nép nem fél ettõl a kormánytól még akkor sem, ha agresszorként lépnek fel a magyar néppel szemben. Tévedés ezért azt hinni, hogy nálunk, Magyarországon általánossá vált a depresszió. Nem a magyar népnek van félni valója, hanem a kormánynak, amit néhány kormánypolitikus már felismert.. Magyarországon a kormány idegbetegként kapkodva cselekszik és a mának él, félelmükben összefognak, mert nem tudják a kormánytagok sem, hogy mit hoz számukra a holnap. A nép tudja mit akar: feloszlatni az országgyúlést. A nép azt is tudja, hogy nem csak joga, hanem kötesessége is ezt megtenni. Amennyiben nem látja be az országgyûlés, hogy jobb, ha önmagát oszlatja fel, akkor megteszi a nép. Ugyanis, egy igaz országért csak igaz emberek képesek eredményesen küzdeni és nem egy hazug, hitelét teljesen elveszített kormány. A jelenlegi magyar kormány pedig a magyar nép szemében hazug és hiteltelen. Ezért nem érti a magyar nép azt, hogy külföldön egyesek miért adnak még hitelt a mai kormánytagok hazug szavainak és a külföldi befektetõk miért tartózkodnak még mindig Magyarországon. Ugyanis hiába fizettek esetleg nagy pénzeket, itt semmi – hangsúlyom: semmi – nem az õ tulajdonuk. Hiába kötöttek a mai kormánnyal bármilyen kedvezõ szerzõdéseket! Minden olyan szerzõdés, amit ezzel a kormánnyal kötött bárki, az hamis és semmisnek tekintendõ. Ugyanis a jelenlegi kormány nem azt teszi, amivel a magyar nép megbízta. A jelenlegi kormány bosszút állva a magyar népen elad mindent – ami nem a tulajdona -, becsapja a szerzõdõ feleket is, akik nem gondolnak arra, hogy õket is átveri ez a kormány, mint ahogyan az egész világot.
A magyar nép szégyenli, hogy ilyen hazug és hiteltelen kormánya van. Ezért idõben figyelmeztet mindenkit, akik magyarországi területekre vadásznak, hogy ne tegyék, mert nem lehet az övék soha.
Tisztelt Paul Lendvai, a Szent Korona a magyar parlament kupolatermében van elhelyezve. Ez, azt jelenti, hogy az országgyûlés által megszavazott minden olyan törvényt, jogszabályt, rendeletet felülír egy olyan jogi folytonosság, ami a magyar népet, a magyar nép érdekeit, az általa birtokolt vagyont és a magyar földet sérti. Ezért Szili Katalin – bár számomra szimpatikus – nem lehet megoldás az országban uralkodó jelenlegi problémára. A megoldás akkor rajzolódik ki, ha az országgyûlés valamilyen módon feloszlik. Vagy feloszlatja önmagát, vagy a nép oszlatja fel. Amennyiben önmagát oszlatja fel, akkor bizonyára ezt méltányolni fogja a magyar nép; ha a magyar nép oszlatja fel az országgyûlést, akkor nincs bocsánat!
Tisztelt Uram! Magyarországon születve, itt élve más szemszögbõl próbáltam megvilágítani az ön számára jelenlegi helyzetünket. Lehet, hogy kormámypárti újságírók és a kormánypárti média is elgondolkodik soraimon, ami ajánlatos lenne számukra. Ugyanis a magyar nép nem érzi magát olyan kilátástalan helyzetben, mint amilyen helyzetjelentéseket adnak sokszor rólunk a külföld számára. A magyar nép többsége nem depressziós, hanem elégedetlen és megvan a jövõképe. Igen, van olyan réteg, amely lecsúszott a jelenlegi kormány agresszív, diktatórikus politikája, a népakaratot figyelmen kívül hagyó intézkedéseinek következményei miatt. Igen, rosszabbul élünk, szegényebbek vagyunk azóta, mióta az Európai Únió tagjai vagyunk. Az elszegényedés nem jelenti azt, hogy morálisan is szegény a nép. A morál, az erkölcs felerõsödött a népben, mert látja, hogy a jelenlegi kormány inmorális minden szinten a néppel szemben és inmorálissá tette az országgyúlést is. Ezért, a morálisan és gazdaságilag mûködésképtelenné váló orszggyûlésnek fel kell oszlatnia önmagát.
A magyar népnek az élet-és világszemlélete, más népeket, népcsoportokat befogadó és azokat segítõ tulajdonsága a legnagyobb erényei közé tartozik. Ezért a magyar népre nem kell ráerõszakolni senkit. A magyar nép a békességet, a nyugalmat kedveli. Akik hazánkban akarnak élni, vagy letelepedni véglegesen, és elfogadják e békeszeretõ népet, a kultúránkat, a szokásainkat, azoknak a kultúráját, szokásait szintén méltányoljuk. Nem kell ellenünk hangolni népcsoportokat, mert ez, a mai magyar nép élet-és világszemléletétõl távol áll.
Tisztelettel megköszönöm soraimra vetett figyelmét és kérem, gondolja át ebben a szemléletben is a rólunk, a magyar néprõl alkotott véleményét.
Komárom-Szõny, 2008. január 3.

Szõnyi Bartalos Mária
Író Kilencek Nemzetközi Köre elnöke