48. JAKUPCSEK GABRIELLA INKORREKT VOLT VONA GÁBORRAL


„…mi soha, de soha nem üldözzük a zsidót, soha nem üldözzük a cigányt, soha nem üldözzük a baloldalt! De nem tûrjük többé a csalást! Nem tûrjük többé a hazudozást, az önzést, a kivételezést, a gyûlölködést, és nem tûrjük többé, hogy csak azért, mert valaki zsidó, mert valaki cigány, mert valaki baloldali, mert valaki ezért vagy azért másságnak, kisebbséginek, hátrányos helyzetûnek, régi elvtársnak, újgazdagnak, vagy bármi másnak számít, ezért önzõ módon másokat, akár egy egész nemzetet kifoszthasson; hogy egy egész nemzetet becsaphasson; hogy brutális népveréséért másokat börtönbe juttathasson, maga pedig minden csalást, mint önkényt büntetlen megúszhasson; s végül azt sem hagyjuk - bárki legyen is az -, hogy valaki a szóval, az igével hókuszpókuszoljon, a maga beteges, a nép gyûlöletétõl elboruló elmével bûntetlenül és igaztalanul másokat vádolhasson gyûlölettel, fasizmussal, szélsõségességgel.”
Kedves Jakupcsek Gabriella!
A fent idézett gondolatsort Varga Domokos Györgytõl kaptam ajándékba, amit megosztottam már sok emberrel.
Önnek elküldöm nyilvánosan. Azért nyilvánosan, hogy ne csak az ön számára, de minden újságíró, illetve riporter számára – és mindenki elõtt, aki olvassa - egyértelmû, világos legyen: Ma, Magyarországon minden korrekt értelmiségi, és korrekt egyszerû, magyar ember úgy gondolja, úgy érzi, ahogyan az idézetben olvasható.
Bizonyára a Magyar Gárda tagjai is Vona Gáborral az élen.
Ön, riporterhez nem méltóan a televízió nyilvánossága elõtt kimondta, hogy a Magyar Gárda felvonulását uszításnak gondolja. Mindenki azt gondol, amit akar, de ön, kimondta. Ezzel uszította a Magyar Gárda ellen a nézõket. Inkorrekt megnyilvánulás, és a nézõk manipulálása, a nézõk Magyar Gárda elleni hangolása volt ez, az ön részérõl.
Ez volt a célja és a feladata?
Íme, visszanézheti:
http://www.youtube.com/watch?v=BFkYcJe-PVE

Szõnyi Bartalos Mária
Író Kilencek Nemzetközi Köre elnöke
Komárom-Szõny, 2007. december 11.