47. MINDENKI NYILATKOZHAT ! Zatykó János Komárom polgármesterének



Zatykó János Komárom polgármesterének, mint országgyûlési képviselõnek ajánlom figyelmébe: Vegye le az országgyûlés a napirendjérõl az egészségbiztosítási reform témáját!

Nem is értem, hogy mi ez a nagy felháborodás Zatykó János polgármester úr részérõl azért, mert Komárom lakossága nem látná szívesen 2007. december 21-én Gyurcsány Ferencet, Magyarország miniszterelnöki státuszát még mindig bitorlót Komáromban, a schengeni határnyitás alkalmából. (Örülök, hogy megnyugtatta Komárom lakosságát: Nem jön Gyurcsány.) Azt sem értem, hogy Dr. Molnár Attila miért nem nyilatkozhat errõl? Dr. Molnár Attila, mint Komárom képviselõ testületének egyik tagja, és FIDESZes vezetõ mindenrõl nyilatkozhat, amirõl úgy véli, hogy nyilatkoznia fontos.
Tisztelettel felhívom Zatykó János Komárom polgármesterének szíves figyelmét arra, hogy az itt élõk õszintesége ne háborítsa fel, mert városunkban nem csak szocialisták élnek, akik közül már csak néhányan látnák szívesen Gyurcsány Ferencet Komáromban. A többieknek pedig az a véleménye, hogy választásokkor nem jó helyre tették az ikszet. Sok független él itt és néhány más pártnak a tagjai is.
Az õszinteséget a város lakói részérõl méltányolni fontos.
Személy szerint azt a képviselõt tudom értékelni, aki õszinte.
Õszintén és szívbõl kérem Zatykó János polgármester urat, hogy 2007. december 17-én, az országgyûlésben vegye figyelembe Komárom város lakosságának érdekeit, óhaját:
Mint országgyûlési képviselõ ne szavazza meg az egészségügyi reformról szóló törvényt! Sõt, hasson oda, hogy vegyék le a napirendrõl!

Önt, kedves Zatykó János Komárom lakossága szavazta meg a város polgármesterének. Ezért kötelessége még akkor is figyelembe venni Komárom város polgárainak elvárásait, ha az MSZP tagja és bármilyen politikai nyomásnak van kitéve pártján, illetve a kormányon belül.
Ezennel nyilvános szavazást kérek az országgyûléstõl 2007. december 17-én az egészségügyi reform szavazásakor, mert nem csak Komárom város lakói akarják tudni, hogy ön hogyan fog szavazni, hanem az ország lakói szintén ismerni akarják az országgyûlés többi képviselõjének szavazatát, név szerint. Túl nagy a tét, ezért a kormány tagjai, de az országgyûlésben egyetlen képviselõ sem bújhat titkos szavazás mögé!
Kérem a sajtó munkatársait, hogy közöljék le a napilapokban a név szerinti szavazást. Ugyanis jogában áll minden település lakosságának tudni azt, hogy a saját országgyûlési képviselõje hogyan szavazott az egészségügyi reformmal kapcsolatban.
Indokaim:
A társadalombiztosítás (EGÉSZSÉGÜGYI-ÉS NYUGDÍJJÁRULÉK) NEM ADÓ, hanem JÁRULÉK és egyéni, az állampolgárok MAGÁNpénze! Errõl az országgyûlési képviselõk nem dönthetnek. Erre nem kaptak felhatalmazást a néptõl.
Nem rendelkezhet sem az állam, sem a kormány, sem a miniszterelnök, sem az egészségügyi miniszter, de az emeszpé sem ezekrõl az egyének általi, járulékfizetési megtakarításokról. Nem hatalmazták fel a járulékfizetõ emberek az államot, de senkit, hogy a saját, egyéni pénzüket, járulékként befizetett társadalombiztosítási összegüket (egészségbiztosítási- és nyugdíj járulékukat) bármire is felhasználja A KORMÁNY, az országgyûlés.
NINCS EBBEN AZ ÜGYBEN DÖNTÉSI JOGA A KORMÁNYNAK ÉS AZ ORSZÁGGYÛLÉSNEK!
Le kell venni az országgyûlés napirendjérõl az egészségbiztosítási reform témáját, mert alkotmányellenes, és sérti minden járulékfizetõ szuverenitását. Ugyanis, nem tájékoztatták elõzetesen a részletekrõl a lakosságot, nem volt társadalmi konszenzus, nem hozták döntési helyzetbe a járulékfizetõket. Sõt, a saját pénzérõl való döntési jogától megfosztanak minden járulékfizetõt, ami nem harmonizál a magyar Alkotmánnyal, de az európai jogrendszerrel sem. Sérti a tulajdonjogot, mert amely pénzrõl dönteni akarnak, az a járulékfizetõk tulajdona!
Amire most, a kormány készül, az sérti az alapvetõ emberi jogokat és figyelmen kívül hagyja a demokráciát.
Tessék levenni a napirendrõl az egészségbiztosítási reformnak nevezett förmedvény témáját!
Komárom-Szõny, 2007. december 10.

Szõnyi Bartalos Mária
Komárom polgára