Siklósi András



Hazafiak imádsága



Magyarok Istene! Hozzád fohászkodunk szeretett Urunk, ki a Világegyetemet létrehoztad, s benne a ködös tejutakat, az örvénylõ csillagokat, a kopár bolygókat, lángoló Napunkat, ezüstös Holdunkat, dajkáló Földünket és egünket teremtetted. Hozzád kiáltunk, aki hegyeinket, mezõinket, tavainkat, folyóinkat, növényeinket, állatainkat s végül emberfajtánkat megalkottad, elrendezted és igazgatod.


Téged kérlelünk mindenható Urunk, aki - bár láthatatlanul - jelen vagy mindenütt, a zord viharokban éppúgy, mint szívünk legcsöndesebb öbleiben. Kegyelmezz nekünk, gyarló bûnösöknek, kik gyakran nélküled tévelygünk a világ útvesztõiben, s oktalan vadként kívüled keressük az igazságot, a szabadságot és a boldogságot. Irgalmazz nekünk, kik sokszor elfelejtjük, hogy minden erkölcs, igazság és élet kútfõje vagy, s minden világosság, remény és melegség belõled árad. Kívüled nincs anyag, nincs energia, nincs lélek, csak a fekete, üres semmi, csak a biztos halál, a nemlét és a pokol tátongó torka.


Könyörgünk Urunk, Istenünk, mutasd meg arcodat, sugározd ránk tündöklõ fényedet, légy fáklyánk s iránytûnk bujdosásaink során. Emelj magadhoz bennünket, vigyázd tétova lépteinket, önts bátorságot belénk, és ments meg a Sátán karmaiból. Szeress minket, s add, hogy folyton a jóra törekedjünk, a szépre áhítozzunk, s mindig mindenek fölött szeressünk téged.


Te tudod egyedül, mennyi sorscsapás érte népünket a letûnt évezredekben, s csupán Te látod, mennyit szenvedünk ma is. Sumér, káldeus, szabír, párthus, szkíta, hun, avar testvéreink és elõdeink mind elfogytak az idõben, de minket megóvtál a pusztulástól, s nem hagytad, hogy ellenségeink elsöpörjenek.


Bûnösök, esendõk vagyunk, hiszen csak Te vagy bûntelen és tökéletes; de nem lettünk eredendõen gonoszok, mint azok, akik életünkre törnek. Történelmünk alatt soha nem vergõdtünk ekkora veszélyben, soha nem álltunk még ilyen kiszolgáltatottan és tanácstalanul, mint most. Mégis hisszük, hogy célod van velünk, s reméljük, hogy ez a sokat próbált nemzet nem süllyedhet el a jövõben sem.


Bízunk benned Magyarok jóságos Istene, imádkozunk hozzád, hogy vess véget balsorsunknak, mely súlyos keresztként nyomja gyöngülõ vállunkat. Nincs erõ, ami veled megmérkõzhet, nincs olyan hatalom, mely legyõzhet téged. Nyújts fölénk védõpajzsot, ölelj át atyai karoddal, virágoztasd föl szerencsétlen hazánkat. Élesítsd meg eltompult elménket, acélozd meg sorvadó izmainkat, adj fegyvert kezünkbe, hogy szembeszállhassunk megrontóinkkal. Roppant üllõdön kovácsold egységbe szétszóratott népünket. Támassz sorainkból legendás hõsöket, Nimródhoz, Atillához, Árpádhoz, Hunyadihoz, Zrínyihez, Rákóczihoz fogható vezéreket, s válasz közülünk táltos költõket, tudós férfiakat, termékeny anyákat, szorgos munkásokat, nemzethû papokat, akik képesek minden áldozatra a magyarság ügyének s a Te szándékaidnak szolgálatában.


Magyarok Istene, egyetlen igaz Isten! Bocsásd meg vétkeinket, hallgasd meg könyörgésünket, tekints ránk fenséges arcoddal, ültesd el lelkünkbe vigasztaló kegyelmedet. Tarts meg minket õsi honunkban, a Kárpátok koszorújában, s csírájában vedd kedvét azoknak, akik ki akarnak semmizni jogos birtokunkból, s el akarják veszejteni népünket. Óvj bennünket a nemzethaláltól, kímélj meg az öldöklõ harcoktól, de a háborúknál ezerszer rosszabb öngyilkos békéktõl is. Add, hogy egészségben, szabadságban, bõségben és boldogságban élhessünk, s napjaink nyugodt, becsületes építkezéssel teljenek.


Világ Világossága, Villámló Hadúr, Mennyei Sólyom, Karcsú Csodaszarvas, Szentséges Korona, Áldott Rovásírás, Sziklából Fakadó Forrás, Friss Erdei Illat, Édes Falusi Muzsika, Színpompás Nyári Szivárvány, Tisztaság Fehér Lilioma, Szeretet Szikrázó Gyémántja!


Kérünk, ne engedd, hogy idegen élõsködõk szívják a vérünket, s gátlástalanul üldözzenek és eltapossanak tulajdon szülõföldünkön.


Gondoskodj róla, hogy háborítatlanul növekedhessünk és erõsödhessünk a magunk örömére s a Te dicsõségedre. Add Urunk, hogy az idõk végezetéig megmaradhassunk féltõ szeretetedben, s leborulhassunk végtelen bölcsességed és páratlan nagyságod elõtt! Ámen.



Megjegyzés: Ez az imádság már számos magyarországi és külhoni rendezvényen, ill. katolikus és protestáns templomokban is elhangzott (persze csak ott, ahol nemzeti érzelmû plébánosok és lelkészek vezetik a gyülekezeteket). Ettõl függetlenül is ajánlom minden jobb magyar testvérem figyelmébe.