Magyarországról


Magyarországról



Egyre több magyar hazafi gondolkozik manapság, hogy hogyan lehetne abból a százéves történelmi zsákutcából kihozni a magyaságot amibe benne van a királyság eltörlése és három köztársaság garázdálkodása, országvesztése után.


Mind a három valami jobbat ígért s kezdte a régi lerombolásával s végûl egy képzeletbeli szép ország majdani felépitése délibábját festette az égre. Az eredmény: napjaink kifosztott, kizsákmányolt, elszegényitett, egy parvenû réteg diktatúrája alatt kivérzett ország - Európa utolsó helyeinek egyikén.


Más út nincs mint visszatérni az õsi magyar alkomtányhoz, mely modernizálható a kor igényeinek megfelelõen és a királyság államformájához. Mindkettõ végül is nemzet-megtartó erõnek bizonyult az elmúlt ezerévben..


A jelenlegi ideiglenes 1949-es szovjet alkotmányt hiába dicsérik, mert van egy alapvetõ hibája: az államelnöknek nincs hatalma meneszteni egy beismerten csalások, félrevezetések és hazugságok útján választást nyert pártkoaliciót. Csak egy illusztáció: A kormányzó államfõ 1942 március 9.-én egy tollvonással leváltotta Bárdossy László miniszterelnököt túlzott háborúpárti politikája miatt és kinevezte Kállay Miklóst.


A hatalom erõszakos megragadása ma kudarcra van ítélve, mert: 1) A nép többsége ezt nem támogatná, mivel puhánnyá vált. 2) A hatalom leépitette a katonaságot és felépitette a rendõr-kommandós erejét, mely bemutatkozott 2006 október 23.-án, s megmutatta mire képes. 3) Az EU sem tûrne meg az erõszakos hatalomváltást. Ennek jele volt az idegenül beszélõ kommandósok bevetése 2006 október 23.-án. 4) Nem kétséges, hogy baj esetén órákon belül repülõnyi segitségük érkezne. 5) Egy erõszakos kisérlet okot és alkalmat nyujtana a nemzeti jobboldallal való radikális leszámolásra. 6) Miután a rezsim egyre inkább nehezebb helyzetbe kerül, fokozatosan úgy fogja látni, hogy reformjai/országvesztése útjában a nemzeti jobboldal áll, kúlönösen a radikális, s miután békés eszközökkel ettõl meg nem tud szabadulni, 7) ezért a rezsim érdekében állhat olyan konfliktus-helyzetet teremteni, mely miatt szükségállapotot vezethet be, amely alkalmas lesz a jövõévi választások elhalasztására s végsõ fokon a nemzeti erõkkel való leszámolásra. A Nemzeti Gárda minapi jogtalan birósági eltörlése valójában nem ennek a nyitánya-e?


Ebben a helyzetben a lehetséges út: 1) Csendben kivárni amíg „Kádár népe és fiókái" lassan eltávozik a minden élõk útján. 2) Addig is öntudatosan és rendszeresen a már-már elveszett magyar öntudatra kell nevelni az új generáckiókat - szerte a világon 3) A határokkal szétszabdalt kárpátmedencei és a nagyvilágon szétszórt magyarságban az egy nemzethez való tartozás érzésének erõsitése. 4) A nyugati magyarság bekapcsolása az összmagyar életbe s lehetõségeinek magyar érdekekért való kamatoztatására. 5) A háromszintû autonómia megvalósitásának kiharcolása az elszakitott magyarság részére. 6) Úgy a trianoni mint a párizsi békediktátumok felûlvizsgálatának elérése. 7) Célul tûzni az 1941-es, nemetközi szerzõdésekben biztositott államhatárok helyreállitását, melyek még az ország II. világháborúba való lépése elõtt köttettek, mely az elszakított és 90 éve pusztított magyar tömböket visszatérítené a magyarság törzséhez, melyhez jogosan tartozik.


2009 július 4.


Prof. Dr. Pungur József