Pártintézményrendszer kontra jogrend és állami legitimitás


Pártintézményrendszer a jogrend és állami legitimitás hamis, demokráciaellenes eszköze!



A Gondolat Kör szociológiai felmérést végzett társadalmunk rákfenéje a közszabadságból következõ személyi egyenrangúságot felborító, demokráciaellenes elõjogrendszer (lásd vezetöi hatalommal való felruházás kinevezéses technikával) legalitásának kérdésessége kapcsán. Rövid, közérthetõ felhívásunk szövege a következõ volt:






Melyik politikai párt meri e Felhívást, e jogos követelést, programjába iktatni?





"Akit az a nagy megtiszteltetés ér, hogy megválasztják, becsületes, titkos választással, s így jut hatalomhoz, ranghoz, esetleg jóléthez is,


az mondjon le a kinevezés privilégiumáról!


Illetõségi körében bízza a vezetõk kijelölését azokra, akik számára vezetõt, vezetõséget eddig õ nevezhetett ki.



Engedélyezze számukra is a választás lehetõségét, mert ezt kívánja meg





Ez mindenkinek érdeke, csak nem a megélhetési politikusoké.


Ezzel mindenki egyetért, csak a megélhetési politikusok nem,


mert a kapitalizmusban a politika üzlet!



Melyik politikai párt meri e Felhívást politikai programjába felvenni? ....... Amelyik bátor, becsületes és gyõzni akar!



Gondolat Kör / Európa, 2008. március 15-én.


a tisztesség!"





A Felhívást nyilvánosan (lásd pl. www.karpatiharsona.info) elsõsorban a magyarországi pártokhoz, a médiákhoz és személyesen is a vezetõ ún. politikai elit tagjaihoz intéztük, hogy ezáltal felmérhessük a jelenlegi hazai demokratikus gondolkodás ill. kultúra fejlettségi fokát.



Mély, felszín alatti gyökerekre irányuló, meghökkentõ felismerésekre késztetõ akcíónkat elsõsorban közgondolkodást fejlesztõ szándékkal indítottuk. Tudatosító idõtartama ez okból valószínûleg csak évtizedekre lesz vonatkoztatható. Egyet azonban már most megállapíthattunk, hiszen egyetlen párt sem vette fel a kettõs erkölcsöt kizáró indítványunkat a programjába: pártérdekeket nyilvánvalóan sértene az emberi és polgári jogaink talaján álló társadalometikai egyértelmûség, tehát:


a pártintézményrendszer a jogrend és állami legitimitás hamis, demokrácia-, pontosítva: többségi közakarat-ellenes eszköze.


Jelenleg (még) stabilnak látszó eszköze.



Popovits János, München


_________________________


Tisztelt Olvasó! Emlékzetetünk arra, hogy önrendelkezési jogaid alapján Gondolat-terjesztõ akciónkat személyes egyenrangúságod, a tisztességes, igazi demokrácia bevezetése, szuverenitásod és a jobb társadalmi igazságosság érdekében az összes társadalmi, tehát nem csak az államigazgatási és civil, hanem a gazdasági szektorban is folytathatod.