Az idegen rendõri erõk itthoni bevetése ellen tiltakozik a Jobbik



Volner János november 11-i sajtótájékoztatóján beszámolt az Országgyûlés Rendészeti és Rendvédelmi Bizottságának ma tartott ülésérõl. A bizottság 14 jobbikos módosító javaslatból egyet fogadott el, mert egy felcserélt kifejezés javítása vált szükségessé.


Ismételten felhívta a figyelmet a bizottság részérõl már elfogadott rendészeti törvényre. Ennek a törvénynek az alapján hazánkban az EU rendészeti egységeivel történõ együttmûködés nemcsak a bûnelkövetõk elleni közös összehangolt munkában,- amivel a Jobbik is egyet ért - a bûnüldözésben nyilvánulna meg.



Megdöbbentõ, de a törvény szövegében - a módosítás révén - megfogalmazást nyert, hogy külföldi karhatalmi erõk korlátozás nélkül, tömegoszlatásra is bevethetõk lesznek Magyarországon. Ez ellen minden jóérzésû magyar embernek, függetlenül a pártállásától, ill. szimpátiájától követelnie kellene.


Közismert 1848 és 1956 forradalmának követelése a magyar és idegen katonai állományokról, hogy azok a saját hazájukban tartózkodjanak. A magyarokat hozzák haza, az idegen katonaság pedig menjen haza! 1919-et követõen Horthy Miklós kormányzó is elérte hogy az idegen erõk kivonuljanak Magyarországról.



A rendészeti törvény pedig lehetõséget teremt ennek ellenkezõjére, törvényi felhatalmazás keretében. Az ilyen törvényi lehetõség azt segíti elõ, hogy bármely hatalmát féltõ kormány, idegen segítséggel megtarthassa azt.



Volner János a Jobbik Rendészeti Kabinetjének vezetõje ezért arra kér minden jóérzésû magyar embert, hogy pártállástól függetlenül csatlakozzanak november 16-án, jövõ kedden, 18 órakor kezdõdõ demonstrációjukhoz, melyet a Károlyi szobor elõtt tartanak.



A nagygyûlés szükségességét azzal indokolja a Jobbik, hogy a kétharmados kormánytöbbség a rendészeti törvényeket diktatúrát megszégyenítõ módon kívánja megváltoztatni.


Többek között az idegen rendészeti erõk korlátozás nélkül részt vehetnének magyarországi akciókban, például tömegoszlatásokban.


Ezen túlmenõen bármelyik magyar ember korlátlanul megfigyelhetõ és lehallgatható lesz.

A Jobbik szerint a felsoroltak törvényesítését egyetlen tisztességes magyar ember sem nézheti tétlenül. A Jobbik közleményében, melyben a demonstrációra hívja az embereket, így fogalmaz:


"együtt mondjuk ki: nem kell idegen rendõr a magyar utcákra! Nem akarunk megfigyeltek lenni a saját hazánkban! Nemet mondunk a Fidesz orwelli világára és a párturalmi alkotmányra! Nem utolsó sorban követeljük a hazaáruló Károlyi Mihály emlékmûvének eltávolítását is".



A tiltakozó demonstráción felszólalnak:


Vona Gábor, dr. Gaudi-Nagy Tamás, Hegedûs Tamás, Szegedi Csanád és Volner János.



Orbán Éva