Kovács Jánost, a Nemzeti Hírháló mûködtetõjét jogerõsen 15 nap elzárásra ítélte a Paksi Városi Bíróság 6.Szpá.314/2010/3. Határozatával dr. Szili Zsolt bíró,



a "közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése szabálysértés elkövetése" miatt kirótt 15.000.- Ft bírság megfizetésének elmulasztása, és be nem hajthatósága miatt.


A határozat ellen fellebbezésnek nincs helye, vagyis jogerõs.



Kovács Jánost saját autójával baleset érte, kocsija totálkáros lett, õ megúszta.


A helyszínelõ rendõr megbírságolta, a "közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése szabálysértés elkövetése" vagyis a félrenézés és kormányelrántás miatti totálkáros baleset kapcsán. Mivel életben maradt, utólag megkapta errõl az értesítést, de nem tudott intézkedni, aztán elmaradt a fizetéssel, - írta tájékoztatójában.



Hihetetlennek tûnik ez a bírói ítélet, egy 15.000.- forintos közlekedési bírság miatt, mert:



1./ eddig büntetlenül és következmények nélkül lophattak és rabolhattak 20.000.- forintig „megélhetési” címszó alatt, tudjuk kik, akik ellen ma sem mernek rendõreink igazán fellépni. Bûncselekményeikrõl szinte naponta ma is olvashatunk.



2./ Százmilliókat vágtak zsebre, toltak ki talicskán a korábbi kormányzópárt emberei, és többnyire szabadlábon vannak büntetlenül.



3./ A Hazánkat kiárusító, a hazát eláruló gazemberek büntetlenül pazarul éldegélnek, felelõsségre vonás nélkül.



4./ Sõt, közülük üldögélnek felelõsök a parlamenti széksorokban is.



5./ Sorolni lehetne még számtalan példát, a nemzeti zászlót megtaposó rendõröktõl a rendõrvezetõk elfogadhatatlan parancsaiig, a 2006-os ártatlan és megkínzott 56-ra emlékezõk elítéltjeinek elsõ fokú ítéleteit meghozó párt-bírókig.



De ha egy nemzeti érzelmû hazafi tüntet, nemzeti zászlót visz, vagy Nemzeti Hírhálót szerkeszt, és ez nem tetszik bizonyos köröknek, megtalálják a módját, hogy valamilyen ürüggyel börtönbe küldjék, kivonják a forgalomból.



Hogy történhet ilyen meg a „kétharmados forradalom” gyõzelmét követõen? Ez lenne az „igazság-szolgáltatás”?



Orbán Éva