A „vendégbarát” turizmus elõsegítheti a fõváros fejlõdését



Dr. Staud Gábor, a Jobbik fõpolgármester-jelöltje megbeszélést folytatott Erdei Jánossal, a Magyar Szállodaszövetség vezetõjével. Ezt követõen sajtótájékoztatót tartott. Elképzeléseik hasonlóak, egybevágnak. Annak ellenére, hogy Budapestnek kiváló adottságai vannak, a kereslet az túl alacsony. Az utóbbi években fejlõdésnek indult szállodaipar kiváló lehetõségei kiaknázatlanok. Komoly problémaként merült fel Ferihegy esete, ahol a pénzügyi elit a közel múltban egyesült erõvel eladta: a Ferihegyi repülõteret, a Malévot. Emellett olyan politikát folytat, amivel a légitársaságokat távol tartja, és nem behívja az országba.



A Jobbik a jelenlegi helyzetben a következõ kitörési pontokat látja célravezetõnek, melyeket Budapest programjukban is megfogalmaztak:



Döntõen vendégbarát Budapestet képzelnek el a jövõben, ennek érdekében:



- Alapvetõen a belföldi keresletet növelnék.



- Az üdülési csekket ismét adómentessé tennék, és azt valóban csak üdülésre lehetne felhasználni.



- A rekreációs kártya azonnali bevezetését szorgalmazzák,


Mivel az embereknek igényük van arra, hogy az élet más területeit érintõ szolgáltatásokat is igénybe vehessenek, egy un cafetéria rendszert, például egészségük, gyógyulásuk érdekében.



- A gyógy-turizmus fejlesztését rendkívül fontos tartják az esemény turizmus, a konferencia turizmus mellett.



Ezek olyan húzóágazatok lehetnek, melyek az egész fõváros fejlõdését fölpörgethetik.



- Központi lépésként a budapesti Városképi Központ felállítását szorgalmazzák, mely összefogott marketing eszköze lenne a fõvárosnak, melyhez külföldi, belföldi internetes diplomaták intézményét kapcsolnák.



Orbán Éva