A Jobbik fõpolgármester- jelöltje: dr. Staudt Gábor


A sajtótájékoztatót jelképesen a Clark Ádám téren, a várfal tövében lévõ címer elõtt tartották, ami alatt a "Bizalmam az õsi erényben" jelmondat olvasható. Ezzel utalva arra, hogy az õsi, nemzeti erényekben bízva, fiatalos dinamizmussal szeretnék megújítani, megváltani a tönkre tett fõvárost.


Vona Gábor meglátása szerint az a tény, hogy az MSZP-SZDSZ városvezetés uralmának végre vége, még nem hozza el Budapest számára a megváltást. Véleménye szerint az elmúlt húsz év terheit személyesen megélt Tarlós István sem lesz képes a szükséges alapvetõ változtatások véghezvitelére.


A Jobbik dr. Staudt Gábor személyében állít fõpolgármester-jelöltet az õszi önkormányzati választásokra.


Vona Gábor döntésüket azzal indokolta, hogy Budapesten nem csak politikai, hanem generációs váltásra is szükség van. Ehhez olyan új arcokra van szükség, mint dr. Staudt Gábor.


Staudt Gábor, a Jobbik egyik alapítója, az Etikai és Fegyelmi Bizottság elnöke, és jelenleg országgyûlési képviselõjük, akit a Nemzetbiztonsági Bizottság elnökének jelöltek. A C típusú átvilágítás minõsítése miatt a belügyminiszternél panasszal éltek, és az állítások nyilvánosságra hozatalát kérték az adatvédelmi biztostól. Az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán végzett, ügyvéd. Önkormányzati képviselõ volt Budafok -Tétényben.


A Jobbik Staudt Gábor személyében garanciát lát arra, hogy a fõváros életében olyan döntõ változások történhetnek, hogy Budapest a "szûk klikk hatalomtechnikai játékszeré-"bõl, "minden magyar fõvárosá-"vá válik, szemben az elmúlt évtizedek gyakorlatával.


A Jobbik augusztusban kívánja bemutatni fõvárosi programját.


Orbán Éva