Az elmúlt 20 év után akarsz-e Szebb Jövõt?!


Sorsdöntõ választás április 11-én



A Nemzeti Kávézóban sajtótájékoztató keretében a választási kampányt értékelte a Jobbik részérõl Vona Gábor és dr. Morvai Krisztina.



Vona Gábor elsõként a nyilvánosságra került Kubatov-eligazításra reagált. Arra kérte a Fideszt, hogy a meglévõ – az állampolgárokról készült – adatbázisukkal ne éljenek vissza a választáskor, tartsák tiszteletben a törvényt és a választópolgárokat.



A választási kampánnyal kapcsolatban hangsúlyozta, hogy április 11-én nem egyszerû választás történik, hanem NÉPÍTÉLET születik. Gyakorlatilag az elmúlt 20 esztendõrõl mond ítéletet a lakosság.



Azok, akik úgy látják, hogy jó irányba haladt az elmúlt 20 év alatt az ország, és kisebb-nagyobb módosításokkal továbbra is ezen az úton haladjon, azok a parlamenti pártok közül választanak.



Azok viszont, akik elégedetlenek, és azt akarják, hogy új irányt véve, nemzeti érdekeket képviselve induljon az új parlament, azok radikális nemzeti erõre, a Jobbikra adják a szavazatukat, és valóban választanak.



A Fidesz és az MSZP a kampányban nem egymással, hanem azzal volt elfoglalva, hogy a Jobbikot a politikai palettáról lesöpörjék, nem válogatva az eszközökben. Az 1989-90-es években alakult kreatúra pártok önmagukból kiindulva úgy gondolják, hogy a Jobbik nem alulról, a választók igényébõl szervezõdõ párt, hanem külföldi segítséggel, felülrõl szervezet pártalakulat, melyet a választók feje fölött hoztak létre. El sem tudják képzelni, hogy ilyen 20 év után, melynek õk a felelõsei, a magyar társadalom megelégelte az uralmukat. A Jobbik, ez, a földbõl kinõtt párt 1945 óta az elsõ lehet a magyar országgyûlésben, mely valóban tisztán és alulról szervezõdik.



Az elmúlt 20 évben megteremtõdött egy nagykoalíció, amelybe minden parlamenti párt becsatlakozott. Bármilyen eredmény születik a választásokon a két fordulóban, az a parlamentben is folytatódni fog.


Akár hány párt jut be a parlamentbe, csak két oldal lesz.


Az egyik oldal lesz az elmúlt 20 évet védõk oldala, melybe az SZDSZ-utód LMP is sorolandó, ha bejut.


Lesz egy másik oldal, mely egy egészen új, felemelkedõ útra szeretné terelni Magyarországot. Ez a két oldal fog küzdeni egymással. Vona Gábor nagyon reméli, hogy a magyar emberek átérzik ennek a kérdésnek a fontosságát, súlyát, Magyarország jövõjét illetõen, és az elmúlt 20 évvel szemben a Szebb Jövõre fognak szavazni.



Dr. Morvai Krisztina EP-képviselõ, a Jobbik államfõ-jelöltje nemzeti jogvédõként értékelte a helyzetet, akit azért választott ezekre a feladatokra a Jobbik, mert rendíthetetlenül a polgári és politikai szabadságjogokért szállt és száll síkra.


A kampányról szólva kijelentette, hogy ez egyértelmûen az elmúlt 20 év folytatása volt.


Míg a különbözõ diktatúrákban elszenvedõ, megvezetett a választó, addig a demokráciában információkkal, véleménnyel rendelkezõ, szabad ember. Az elmúlt 20 esztendõben becsapásoknak és a tájékoztatók szolgalelkûségnek lehettünk a tanúi. A szó igazi értelmében szabad választásra nem volt lehetõsége az állampolgároknak, mivel a döntéshez szükséges információkról nem volt tudomásuk, de a róluk készült adatbázisokkal a titkos választáshoz való joguk is sérült.



A legfõbb kérdések dr. Morvai Krisztina EP-képviselõ, államfõjelölt szerint:



1./ lesz-e igazságtétel, elszámoltatás, büntetõjogi felelõsségre vonás, polgári jogi kártérítés, ill. eredeti állapot visszaállítása az ellopott nemzeti vagyont illetõen az elmúlt 20 év vonatkozásában.



2./ Az eddig képviselt nemzetközi érdekeknek rendeljük-e alá hazánkat, másodrendûként, szolgaként, alattvalóként, vagy pedig nemzeti önrendelkezési elv alapján, Magyarországon a magyarok dönthessenek a sorsukról.


Kérdés, hogy egyetértenek-e az állampolgárok a jogfosztottság felszámolásában.


Tény, hogy:


- a 90-s évek elején a Zétényi féle Igazságtétel törvényjavaslatot és a felelõsségre vonást a Fidesz ellenezte.


- a 2006-os õszi brutalitással és jogsértésekkel kapcsolatban az igazságszolgáltatásért, a felelõsségre vonásért a Fidesz sajnos ismételten a külföldi elvárásoknak megfelelõen nem állt ki.



3./ A jobbik, mivel nem vett részt az elmúlt 20 év visszaéléseiben, nincs félni valója, következetes a számonkérésben.



- A parlamenti pártok részt vettek a globális tõke érdekérvényesítésében, az EU-csatlakozás - Magyarországra nézve hátrányos - feltételeinek elfogadásában.


- Olvasatlanul írták alá a Lisszaboni szerzõdést, mely megfosztja az országokat az önrendelkezéstõl.


- Az Ep-képviselõik megszavazták a Baroso-féle bizottságot, mely a liberális hatalomkoncentrálás, és a lenyúlás elvén mûködik.



Jogfosztottság és kiszolgáltatottság érvényesül a munkavállalók, a vállalkozók, a gazdák vonatkozásában egyaránt. Sem a munkatörvénykönyvének, sem a szakszervezeteknek nincs érdemi jelentõségük. Miközben a magyar emberek érdekeit sérti, a multiknak a hazaiak kárára elõnyt biztosít a magyar államvezetés.



Minden nemzetnek joga van eldönteni mit, hogyan termel, mit választ. Az élelmiszer termelés önrendelkezése elvet képviseli a Jobbik. Az embereknek joguk van az egészséges élelmiszerekhez, miközben ennek ellenkezõjére kényszerítik õket, a multinacionális kereskedelmi hálózatok termékeinek megvásárlásával.



Végezetül a fiatalokhoz fordult kéréssel Morvai Krisztina, hogy a hátralévõ 2 napban gyõzzék meg szüleiket és nagyszüleiket a VÁLASZTÁS sordöntõ jelentõségérõl, mert most arról döntünk: Rabok legyünk vagy szabadok.




Orbán Éva