A gyógyszer-lobbynak a profit az érdeke, nem a beteg gyógyulása




Dr. Dávid Tamás professzor és jogtanácsosai dr. Gaudi-Nagy Tamás és dr. Bardon István sajtótájékoztatót tartottak a Nemzeti Kávézóban a Nemzeti Jogvédõ Szolgálat szervezésében a rákos betegeken segítõ CoD tea–rendszer elleni – Gazdasági Versenyhivatal által indított - koncepciós eljárásról.



Gaudi-Nagy Tamás rendkívüli alkalomként jellemezte a sajtótájékoztatót, mivel most új dimenzióban küzdenek a magyar emberek életéért. Nemzeti sorskérdésrõl, élet vagy halál kérdésérõl van szó. Megtiszteltetetésnek nevezte, hogy nemzeti jogvédõként ebben részt vehet dr. Bardon István mellett, aki ellátja a képviseletét Dávid Tamás professzor kiemelten közhasznú alapítványának, ill. azon társaságnak, mely a CoD-tea és a Vital Plusz rendszert gyártja.



Meghívott vendégeik dr. Morvai Krisztina, dr. Andaházy Márta soproni fogorvos, akik gyógyulásukat köszönhetik a CoD tea rendszernek, dr. Váradi Tamás igazgató úr, akit azért üldöztek, mert ezzel a rendszerrel eredményesen gyógyított.


A tájékoztatón több gyógyult beteg és érdeklõdõ is részt vett.



A Gazdasági Versenyhivatal 50 oldalas „vádiratot” állított össze arról, hogy ez a rendszer miért sérti meg szerintük a versenytörvényt. Koncepciós eljárásban a vádlottak padjára ültetett minden érintettet. Megdöbbentõ, hogy vádpontként szerepelnek a gyógyult rákos betegek nyilatkozatai arról, hogy meggyógyultak ettõl a készítménytõl, a GVH szerint ezzel megtévesztik a fogyasztókat, mert gyógyulás csak gyógyszertõl várható. A gyógyszerlobby befolyására a Versenyhivatal megpróbálja kiiktatni a rendszerbõl ezt a készítményt, és megfosztják a magyar embereket attól, hogy az élet-lehetõséget megkapják.



Professzor dr. Dávid Tamás, a nemzetközi tekintélyû, osztrák innovációs nagydíjjal kitüntetett professzor elõadásában elõször a készítményrõl szólt.



A CoD rendszer hatezer éves tea készítmény zászlóvivõje. Ezt a készítményt Dél-Amerikában, Dél-Kínában, Thaiföldön, Vietnámban, évezredek óta fogyasztják naponta, hogy méregtelenítsék és erõsítsék a szervezetüket. Egy sámán megfogalmazása szerint azért, hogy megelõzzék az emberi élet utolsó 20-30 esztendejére nálunk kialakult krónikus, és degeneratív megbetegedéseket, s ezáltal 20-30 esztendõvel nemcsak, hogy tovább élnek, de annyival fiatalabbnak is látszanak, mint mi magyarok.



A professzor kutatócsapata – akik közül nyolcan dengilázban és négyen kígyómarástól vesztették el az életüket Amazóniában – nevében kijelentette, hogy õk nem feltalálók. Egy osztrák minisztérium megbízásából a mai napig keresnek Amazóniában olyan készítményeket, amelyek alternatív lehetõségeket kínálnak a klinikai kezelés metódusaihoz.


Köztudott: a sebészet, a kemoterápia, a sugárkezelés a sorrend a rákos betegeknél. A kemo és a sugár ötszázezerszeres haszonkulccsal a világ legnagyobb üzlete, ezért 100 év óta a gyógyszerlobby tûzzel-vassal védi. Csapata lesz az utolsó áldozata ennek a küzdelemnek. A rákkezelés történetében orvosok és kutatók megmérgezése, tönkretétele, ellehetetlenítése bevett módszer. Mindenki, aki zavarja a kemo eladását, az egyértelmûen halálos ellensége a „gyógyszer-maffiának”- mondta a professzor.



A kutató csoport feladata annak bebizonyítása volt, - mint azt kaliforniai, mexikói és német kongresszuson is kifejtették, magán rák-klinikák és független kutatók is hangsúlyozták, hogy szemléletváltásra van szükség a rákos betegek gyógyításában. Ez a készítmény és a hozzá tartozó rendszer sem csodaszer, de érdemben hozzájárul a betegek és áttétesek életének meghosszabbításához, és emberhez méltó életminõségéhez, melyben száz éve áttörés nem volt.



A tea fogyasztásának a biológiai hatása preklinikai esetekben 389 tudományos munkában bizonyított. Hazánkban több tízezer beteg állapotát stabilizálták, vagy visszahozták az életbe. A Kiemelten Közhasznú Alapítványuk mûködését a professzor irányítja, aki azért tért haza, hogy hazájában ezeket az ismereteket átadja, és ami a legfontosabb lenne, a betegségek (rákbetegségek és áttéteik, hepatítis C, Parkinson-kor, fekély- és számos más betegség) megelõzésében segítsen.



96.7%-ban azok fordulnak hozzájuk, akikrõl az orvosok már lemondtak, és nekik,, legtöbbjükön sikerült segíteniük.



Világszerte azt hirdetik, hogy összefogásra van szükség a klinikai kezelések sikertelensége miatt. Az NCI, a világ legnagyobb kutatóintézete megállapítása szerint a sebészet 28%, a sugárterápia 12 %, a kemoterápia 6%-ban, áttételesek esetében mindössze 2% eredménnyel tud beteget megmenteni.



Ezért Dávid professzor és csapata feladatának tekinti, hogy orvosokkal összefogva a klinikai kezelések pozitív eredményei mellett, egy auditív biológiai terápiás rendszerrel lényegesen több, - 60-66 %-ban bizonyítottan - megmentsék a reménytelen áttétesek, a 4-es fokozatú betegek életét, akiket már meghalni küldtek haza. Ezek a halálos betegek 10 -12 hónap múlva kórházi leleteikkel igazolják a kezelés eredményességét, az állapotuk stabilizálódását, illetve a gyógyulást.


Magyarországon húszezer felett van – dokumentáltan - azoknak a betegeknek a száma, akik gyógyulásukat ennek a rendszernek köszönhetik. Ma már 12 daganat típust kezelnek eredményesen 27 év kutatásai alapján mellékhatások nélkül, egyénre szabottan.


Kiadott könyvükben 50 esetet leletekkel is igazolnak a kezdettõl a gyógyulásig, amit a Versenyhivatal nem ismer el, és törvényellenesnek minõsíti a betegek beszámolóit.


Dr. Dávid professzor hangsúlyozta a megelõzés fontosságát, szûrõállomások létesítését, és járóbeteg-klinikák felállítását. Munkatársként olyan kiváló orvos-tudósokra számítanak, mint dr. Pap Lajos és dr. Csókay András.




Dr.Ottófi Rudolf gyógyult beteg a következõket nyilatkozta: Ahelyett hogy a kormányzat és az egészségügyi biztosító a hazai vállalkozásokat és a magyar betegek gyógyítását ingyen vállaló, nemzetközi hírû szakember mellé állna, szégyenletes módon a nemzetközi tõke érdekeit képviseli. A Hipokratész-esküt betartó orvos, a betegség okát próbálja megszüntetni, míg a gyógyszer-lobby érdeke mindössze a tüneti kezelés.



Jogosan merülnek fel a következõ kérdések:



Kiknek, és miért érdeke, hogy a rákos betegek gyógyulás helyett elpusztuljanak?


Miért áll érdekükben a világszerte elismert, biológiai terápiát javasló professzor ellehetetlenítése?


A Gazdasági Versenyhivatal miért a multik által vezérelt gyógyszer-lobby érdekében jár el?



2006-ban még sikerült vizsgálati szakaszban leállítani a Versenyhivatal totális háborúját, most, 2010-ben azonban már nem.



Dr. Bardon István jogi képviselõ az eljárásról tájékoztatott.



2006. márc.17-én jegyezte be a Gyõr-Sopron megyei Bíróság a kiemelten közhasznú, nemzetközi Alapítványt. Melynek feladata:


tájékoztatni, felvilágosítani az érintetteket a helyes táplálkozásról, életmódról, a rákbetegség megelõzésének és kezelésének legújabb lehetõségeirõl.


A lobbysták egyetlen lehetõsége az alapítvány mûködésének megakadályozása, miközben a magukra vonatkozó eljárási és anyagi jogszabályokat nem tartják be. A közhasznú alapítvány nem profitorientált, ezért nyeresége sem számottevõ.



A vád a következõ:


A fogyasztók megtévesztésével anyagi elõnyre tesz szert, ezért a hivatalnak eljárást kell indítani ellene.


A tények:


- Az Alapítványt adakozásból tartják fenn. Munkatársaik munkájukat ellenszolgáltatás nélkül végzik. Az emberekért vannak, a gyógyulásukért, és nem anyagi elõnyért. Az Alapítvány nem off-shore cég.


- A Hivatal a COD kft-t, - mely a kutatásokat, a gyártást finanszírozta és Magyarországon a forgalmazást végezte - teljesen tönkretette. A 490 napja folyó eljárás miatt kénytelenek voltak tevékenységüket Szlovákiába Dunaszerdahelyre áttenni. Ott örömmel támogatták õket, és engedélyezték a termék gyártását és forgalmazását az EU egész területén. A magyar Versenyhivatal ezek után – határon túl - is bírsággal sújtotta õket. - A bécsi székhelyû nemzetközi COD Alapítványt is eljárás alá vonták, mely osztrák állami szervek segítségét és hozzájárulását is megkapta. Angol és német nyelven febr.25-én megküldték a kért tanulmányokat a magyar Versenyhivatalnak.



- Több, kisebb céget vontak még eljárás alá, akik a terjesztés és az internetes honlapjuk révén kerültek kapcsolatba a tevékenységgel.



A Versenytanács elõzetes álláspontja szerint a versenytörvény 8. és 10. szakaszába ütközik, és üldözendõ, ha a meggyógyult betegek beszámolnak a gyógyulásukról.



A tárgyaláson nem volt nehéz bebizonyítaniuk a szakmai hozzá nem értést.


490 napja folyik az eljárás, holott a 210 napot (két hosszabbítást) követõen az eljárást meg kellett volna szüntetni. Eközben eljárási bírságot állapítottak meg.



A Fõvárosi Bírósághoz fordultak felülbírálásért, de válaszra sem méltatták õket, miközben a bírósági végzés a Versenyhivatalhoz került, mely nemzetbiztonsági kérdést is felvet, mert azt, csak az érintettek nem kapták meg.



Az Alkotmány 70/G/2 pontja kimondja: Tudományos igazságok kérdésében dönteni, kutatások tudományos értékét megállapítani kizárólag a tudomány mûvelõi jogosultak. „Szakvéleményt” pedig az OGYI-tól kértek be, ahol nem tudósok, hanem hivatalnokok dolgoznak.



Egy gyógyszer bejegyeztetése 1 milliárd dollárt és 15 évet igényel. Ezért, étrend kiegészítõként forgalmazták a terméket, a címkén is ez a megnevezés szerepel. A hivatalnak nem áll rendelkezésére tudományosan értékelhetõ adat, mely alapján bármilyen elmarasztalást állapíthatna meg. Életellenesen valójában a hivatal jár el, amikor még a tájékoztatást is lehetetlenné teszi, arról nem szólva, emberek életét rövidíti meg.



A hivatalos tájékoztatást követõen a terápiától meggyógyult betegek szólhattak.



Dr. Morvai Krisztina négy évvel ezelõtt került a betegség szorításába. Feltárta, hogy a gyógyítás mechanizmusába kerülve a beteg elveszti emberi mivoltát, tárgyiasul. Futószalagra kerülve mások döntésének van kiszolgáltatva. Nincs önrendelkezési joga, információja, nincs döntési helyzetben. Felháborító az a szemléletmód, mely kirekeszti a beteget a folyamatból. A versenyjogban annak kellene érvényt szerezni, ami az emberek, és nem a profitközpontú Gyógyszerlobby érdekeit szolgálja.


Dr. Várady Tamás arról számolt be, hogy vidéki tüdõgondozó betegeit sikerült meggyógyítania, de eredményes tevékenységét felsõbb utasításra leállították, õt munkahelyérõl eltávolították.


Dr. Andaházi Márta fogorvos, fõorvos ismertette dr. Sólyom László köztársasági elnök úrhoz a témában írt, segítségkérõ levelét.


Józsa Mihály hepatitisz C betegségbõl vált teljesen gyógyulttá a terápia következtében, majd megnyert két világbajnokságot, számtalan nemzetközi és magyar versenyt.


Payer András közismert zenész, leukémiából gyógyult meg.



A Versenyhivatal szerint gyógyulás csak gyógyszertõl várható, és álláspontjuk szerint ha egy közhasznú, rákellenes alapítvány a rák megelõzése és terápia terén felvilágosítja az embereket, az, tisztességtelen piaci magatartás.


A közeljövõben születik meg a Gazdasági Versenyhivatal határozata, két viharos tárgyalást követõen. Az eljárás során az eljáró Versenytanács számos tanújelét adta elfogultságának és valós céljának.



A professzor szavait idézem zárógondolatként:



„Ha jogrend és erkölcsi értékrend van még ebben az országban, akkor a véleményüket a becsület, a felelõsség, az emberi élet iránti alázat, tisztelet és a nép szeretete kell, hogy vezesse.”



Adja az Isten, hogy olyan döntés szülessen, mely a magyar emberek gyógyulását elõsegíti!



Orbán Éva