Közérdekû információ!



Tisztelt Választópolgárok!



Ádáz küzdelemmel zajlik a kopogtató cédulák megszerzése. Már egyes kerületekben levélszekrényeket törtek fel, pénzért fogadtak fel rászoruló hallgatókat a kopogtató cédulák gyûjtésére, a neten olvasható információk szerint cédulánként 700.- forintért. S ki tudja, mire derül majd folyamatosan fény.



A kopogtatócéduláért jelentkezõknek bizalomból, kitöltetlenül átadott kopogtató cédulák azt a veszélyt rejtik, hogy visszaélhetnek vele. Netán más párt is felhasználhatja, még "üzletelhetnek" is politikai célból vele.



Már most visszaélések történnek, a kopogtató cédulák megszerzésért, amire ad az lehetõséget, hogy az állampolgárok a jelölõszelvényt és az értesítést együtt kapják meg az önkormányzatoktól.


Bárki, aki illetéktelenül megszerzi, hibátlanul kitöltheti, és azt a pártot és jelöltet írja be, amelyiket akarja. De akkor is visszaélés történhet, ha nem írják rá, hogy kit javasolnak képviselõnek, csak a személyes adataikat.


Ezért kérem, hívják fel a ismerõseik, barátaik figyelmét, hogy ajánlószelvényüket kitöltetlenül ne adják senkinek oda! Legalább a jelölõ párt nevét írják be, bármennyire nehezükre esik a kopogtató cédula kitöltése, bármelyik legyen is az, a tömeges visszaélések elkerülése végett. Ebben az esetlen legrosszabb esetben csak elvész a felhasználás lehetõsége.



Orbán Éva