Új Magyar Honfoglalás


Beszélgetés Szegedi Csanád EP képviselõvel



- Észak-kelet Magyarország nagyon is bolsevik környezete szolgáltatta régebben a vezetõkáder utánpótlást. Mindezek ellenére - Miskolcon - nemzeti elkötelezettségû, radikális felelõsséget felvállaló politikussá nõtt fel Szegedi Csanád. Ez hogy lehetséges?


Ha az õseimet nézzük, a dédnagyszüleim egyik ágról nagybirtokos, udvarházban élõ nemes emberek és gazdag parasztok voltak, a másik ágról gazdatisztek, gazdálkodók és malomtulajdonosok. Én viszont Miskolcon már lakótelepi panellakásba születtem. A vasárnapi ebédeknél gyakran került szóba Trianon, a történelmi múltunk, a kommunista ellenesség. Hun-magyar mondákat meséltek esténként a szüleim. Gimnazistaként a szkítákról, a hunokról, a rovásírásról, a trianoni diktátumról olvastam. Meghatározó, hogy református gimnáziumba jártam, ami a mai napig nagy lelki erõt és erkölcsi tartást ad.


- Tanáraid között volt, akire felnéztél?



Igen. A Lévai József Református Gimnázium meghatározó volt az életemben. A tanárok közül Miklós Árpád fizika-matematika tanár rendkívül érdekes órákat tartott. Fizika órán az õ jóvoltából nézhettük meg az Erdélybe bevonulást korabeli híradók alapján. Kormány Attila, ének-zeneszakos tanár, akitõl revíziós nótákat és nagyon szép magyar népdalokat tanultunk.


Minden hétfõn úgy kezdõdött a tanítás, hogy mi templomba mentünk, ahol egyórás Istentiszteleten vettünk részt. Minden napot imádsággal kezdtünk, és imádsággal végeztünk. Volt olyan nap, olyan óra, amikor a „Magyar Hiszekegy”elmondásával kezdõdött a tanítás az egész osztály számára. Ez meghatározó volt.



- Ebbõl az indíttatásból következik, hogy Te a munkádhoz is másképp állsz, mint a megélhetési politikusok. Szolgálatnak tekinted, amit vállaltál.


A Jobbik EP képviselõi miben különböznek más pártok képviselõitõl?



A legdöntõbb különbség, az a szemlélet- és korszakváltás az Európai Parlamentben. Meg kell érteni, hogy az EU-tól, az Európa-parlamenttõl semmit nem szabad várni. Egy nemzetnek csak az adatik meg, amiért megküzd. Amiért áldoz, hogyha kell. Nekünk az, az alapállásunk, hogy el kell kezdeni egy olyan offenzív politizálást, hogy ne tehessék meg azt, hogy a magyar érdekekre ne figyeljenek oda. A németek az angolok a lengyelek azért vannak ott, hogy saját országukat, a saját nemzeti érdekeiket képviseljék, nem másért. A többi mese, körítés.


Eddig azt láttuk, hogy a magyarországi képviselõk nem képviselik az EU-ban a magyar érdekeket. Vagyis nincs megfelelõ érdekképviselete a magyaroknak. Azt látom, hogy õk a jólét fejében hajlandóak bele simulni abba az európai trendségbe, amelyik a nemzetek Európáját felszámolná. Magyar érdek helyett az európai összérdek vezérli õket.



- Ez valóban csak európai összérdek?



Ez valójában atlantista együttmûködés, és az érdekszféra kiszolgálása zajlik. A Jobbik azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy dolgozni kezdett. Eddig a Jobbik három EU-képviselõje többször szólalt fel, mint az összes többi magyarországi képviselõ együtt véve az elmúlt 5 évben, és a mostani idõszakban annál is többet.


Függetlenként több, mint ötvenszer tudtunk élni a felszólalás lehetõségével, több mint 30 közlemény, folyamatos bizottsági munka jellemzi a tevékenységünket.



- A Jobbik EU-szkeptikus párt.



Igen, de mi azt mondjuk, hogy mindenek felett a magyar nemzeti érdekeket kell figyelembe venni. Ha az EU csupán gazdasági alapú együttmûködést jelentene, akkor ezzel semmiféle probléma sem lenne. Ha a lengyel halat kifognák az Északi tengeren, ha a magyar gazdáknak lehetõségük lenne termelni, és a kiváló magyar termékeknek ott piacra kerülni, ha az osztrákok hoznák a tökmagolajat, ha lenne egy egészséges árucsere folyamat, és egy európai manufaktúra és hálózat, amely az európai embereknek munkahelyet teremtene, de nem ez látszik. A jelenlegi EU-t azért hozták létre, hogy egységes piacként kezelve, minél nagyobb haszonnal, hozhassák be a kínai, indiai és amerikai gyenge minõségû termékeket, és az európai munka lehetõséget, gazdálkodókat, vállalkozásokat felszámolják, elnyomják. A nyugat-európai országok még védekeznek is a globalizmus ellen, de a magyarság teljes mértékben kiszolgáltatott.


- Nehéz volt az Európai Parlamentben a munkát elkezdeni?


Bevallom, hogy nekem igen. Morvai Krisztina és Balczó Zoltán lényegesen több tapasztalattal és rutinnal rendelkeznek. Én 26 évesen lettem EP képviselõ mindenfajta parlamenti rutin nélkül. Az elmúlt fél évben kiismertem magam az Európai Parlament világában és mindent megteszek a magyarság hathatós érdekképviseletéért. Egyébként nagyon büszke vagyok arra, hogy a Jobbik 3 képviselõje lett az egész EP legaktívabb delegációja. Véleményem szerint, ha a többi magyarországi EP képviselõ is jobbikos habitussal dolgozna, már régen visszavonták volna a szlovák nyelvtörvényt, és a globális nagytõke sem tudná ennyire kihasználni a magyarokat Európában.


- A Jobbik EP képviselõjeként mit tartasz kiemelten fontosnak, megoldandónak?


A határon túli magyarok ügyét, a magyar gazdák és vállalkozók helyzetének javítását, a cigánybûnözés felszámolását, az értelmetlenül nagy bevándorlási hullám leállítását, munkahelyteremtést, környezetvédelmet, regionális fejlesztést, belsõ piacvédelmet. Számomra különösen fontos a magyar rokonnépekkel való kapcsolattartás belsõ Ázsiában


- Mi a véleményed az Európai Parlamentrõl?


A Jobbiknak három területen kell erõs befolyást szerezni: az Országgyûlésben, az önkormányzatokban és az Európai Parlamentben. E három intézmény közül az EP-ben csak hárman leszünk a következõ négy és fél évben, de nagyon fontos itt is kiemelkedõen teljesíteni. Az EP gyakorlatilag egy lobbyközpont, ahol minden nemzet a maga érdekéért lobbyzik, kivéve a magyar. Ezen akar változtatni a Jobbik, és már az EP-ben is kezdenek odafigyelni a magyarság érdekeire, ha felemeljük a szavunkat.


- Mely pártokkal, szervezetekkel sikerült az EP-ben, "testvéries" viszonyt kialakítani az elmúlt néhány hónapban?


A bolgár Ataka, a brit British Naional Party, a belga Front National, a francia Front National, az osztrák FPÖ, az olasz Fiamma Tricolore és a svéd Nationaldemokraterna pártokkal.


Nyílván olyan pártokkal fogtunk össze, akikkel több közös álláspontunk van.


- Legfontosabb a munkahelyteremtés az európai emberek számára.


- A következõ a nemzetek Európájának a létrehozása, és megtartása. Az, hogy Európát a nemzetek Európájának, és ne egy nagy globális olvasztótégelynek tekintsék.


- Az indokolatlan nagy bevándorlási hullámnak a leállítása.


- Közbiztonságnak a helyre állítása, a cigánybûnözésnek a felszámolása.


- Környezetvédelem.



Azokban a kérdésekben, melyek Európát ugyanúgy sújtják, együtt tudunk mûködni.


- Hogy értékeled a Lisszaboni Szerzõdés elfogadását, életbe lépését?


Ez a nemzetközi pénzügyi háttérhatalmaknak az európai kultúrákat leépítõ hatalmi törekvése. Mi mindent megtettünk a Lisszaboni Szerzõdés megakadályozásáért, ugyanis ennek a szerzõdésnek az elfogadása egyenlõ a nemzeti szuverenitás feladásával. Az Európai Unióban a magyarországi parlamenti pártok ratifikálták elõször. Ráadásul vérlázító módon, olvasatlanul, és ebben sajnos minden párt és vezetõje benne volt.


- Egyszerre dolgozol Brüsszelben és Magyarországon párhuzamosan. Ezt hogyan lehet idõben összeegyeztetni?



Fiatalosan. 27 éves vagyok, a legfiatalabb férfitagja vagyok az európai parlamentnek.


Jelenleg nincs választási lehetõség. Ha mi nem dolgozunk, és mi nem tartjuk politikai offenzíva alatt Brüsszelt, és a magyar politikai életet is a nemzeti radikalizmus szempontjából, akkor azt rajtunk kívül senki nem fogja megtenni. Ehhez nagyon nagy küldetéstudattal és szolgálatra való készséggel kell rendelkezni, és én hiszem, hogy ezekkel rendelkezünk.



- Alig fél év alatt sikerült olyan eredményt elérned, amire különösen büszke vagy?



Nagyon büszke vagyok arra, hogy az elsõ hivatalos látogatást Székelyföldön tehettem. Ez az, ami az én szívemnek nagyon fontos, és nyíltan kiállhattam a Székely területi autonómiáért egyedüli európai képviselõként. Ezért megválasztottak meg tiszteletbeli székelynek.


Nagyon büszke vagyok arra, hogy EP-képviselõként a Magyar Gárdistákért többször kiállhattam, és többször segíthettem rajtuk a rendõrséggel szemben.


Büszke vagyok, talán a legbüszkébb, hogy felvettem a kapcsolatot azon ázsiai országokkal, amelyek a nagy Turani népcsoportot tekintve rokon népnek számítanak. Így a kazahokkal, üzbégekkel, kirgizekkel. A kazahok egyenesen testvérnek tekintenek minket, gazdasági együttmûködést kínálnak.


Én azért vagyok erre a legbüszkébb, mert az elmúlt ezer évben úgy élt a magyarság, itt a Kárpát-medencében, hogy nem volt testvér és rokon tudatunk. A magyar néplélekbõl az elmúlt ezer éve hiányzik az, hogy nekünk lenne külsõ támaszunk, ahová fordulhatnánk. Egy nagy germán és egy nagy szláv tengerben éltünk, és most felcsillant annak a lehetõsége, hogy ezt a nagy szkíta összefogást, ami valamikor létezett, több ezer évvel ezelõtt, azt a nagy szkíta-turáni szövetséget újra elkezdjük megkötni, feleleveníteni. Ezért nagyon fontos, hogy politikai gazdasági kulturális, nyelvi együttmûködést kössünk úgy a kazahokkal, mint az ujgurokkal, mint az üzbégekkel, mint a kirgizekkel és a mongolokkal. Erre mind nyitottak és ezek a tárgyalások legfelsõ politikai szinten zajlódnak, és hogyha a Jobbik kormányzati szerephez jut, nyitni fog a keleti piacok felé, és nagyon élénk gazdasági együttmûködést fog kötni, ezekkel, az ázsiai országokkal.



- A hatalmon lévõk és politikai elemzõik ezt másképp értékelik. Szerintük a Jobbik Putyin és az orosz politika felé kacsingat. Úgy igyekeznek ezt beállítani, mintha a Jobbik az 1945-ös, 1956-os megszálló Szovjetunió utódjával akarna együttmûködni.



Nem a Jobbik folytat kirívóan orosz-barát politikát, hanem a jelenlegi parlamenti pártok folytatnak kirívóan Amerika és Izrael párti és vazallus politikát.


A Jobbik semmilyen külföldi államtól és üzletembertõl vagy érdekcsoporttól pénzt nem fogad el, így Putyintól és az oroszoktól sem. A Jobbik elszámolt a kampányával. 30 millió forintba került a kampányunk, ami olyan adományokból jött össze, amit sárga csekkeken, banki átutalásokon utaltak az emberek.



Visszatérve az orosz témára: itt arról van szó, hogy meg kell érteni a magyar embereknek, hogy a franciáknak, az angoloknak, a németeknek mindig az lesz az érdekük, hogy a magyar élelmiszeripart visszaszorítsák, az ne legyen, mert akkor õk, a saját termékeiket nem tudják eladni. A magyar élelmiszerek minõsége alapvetõen, eredendõen jobb, mint a nyugat-európai élelmiszereké.


Ezért mi azt mondjuk, ha az EU-tól nem várjuk el, hogy megvegyék a mi a termékeinket, a magyar gazdaságot csak úgy lehet fellendíteni, ha a mezõgazdaságot, a turizmust, a megújuló energiaforrásokat, a szürkeállományt, a szellemi tõkét vesszük alapul.


A magyar termékeket el kell adni. Ez a legelsõ. El kell adni a magyar szõlõt, az almát, gabonát, hústermékeket. Ezért a mi álláspontunk, hogy Oroszország felé a piacot kell nyitni. Mi azt mondjuk, ha az oroszok megveszik a magyar almát és szõlõt, a gabonát, a hústermékeket, akkor az, nekünk jó, fizessék meg az árát és vigyék el!



Indokolatlan a kereskedelmet illetõen a rideg oroszellenesség, a magyar politikai elit részérõl. Õk a magyar emberekben lévõ kommunistaellenességet használják erre fel. Az én dédnagyapám hat és fél évig volt Szibériában, nem fizetett vendégmunkásként, hanem rabszolgaként. A nagyapám másfél évig volt fogságban, míg meg nem szökött. De ezzel szemben nem köthetjük be a szemünket és várhatjuk meg, míg kivágják az összes almafánkat, szõlõ ültetvényeinket, és levágják, kiirtják a magyar állatállományt, majd idejönnek a külsõ közel-keleti spekulánsok és felvásárolják a magyar termõföldet.



- A közel jövõ legfontosabb feladatainak mit tartasz?



A Jobbiknak 3 alapra kell helyezkedni, ahol a magyar sorskérdéseket meg lehet változtatni, bele lehet szólni.


Ez pedig:


- a legnagyobb törvényhozó testület, a magyar országgyûlés,


- a helyi önkormányzatok


- a magyar érdekképviselet Európában, az EP-ben.



Ezért én azt tartom a legfontosabb feladatnak, hogy a Jobbikot minél nagyobb számban kell bejuttatni az Országgyûlésbe és az önkormányzatokba. Az elkövetkezendõ években, az európai parlamentben folytatni kell a megkezdett munkát, befejezni azokat a munkákat, amiket elkezdtem. Olyan nemzetközi kapcsolatokat kell kialakítani, ami a nemzeti radikalizmusnak, a magyar nemzeti érdekeknek az elszigetelõdését megszünteti.



- Hogyan tudjátok a felszólalásaitokban felvetett témák utóéletét követni?



Korrektül nyomon követhetõ. Az EP demokratikus intézmény. Hiszen mindannyiunk felszólalásait, közleményeinket visszamenõlegesen meg lehet tekinteni.



- És a válaszok?



A felszólalásommal kapcsolatban például Svoboda úr azt mondta nem érdemes már a Benes dekrétumokkal foglalkozni, hiszen már elmúlt. Nem aktuális. Minek a múlton merengeni? Egyetlen kérdést tettem erre fel: Ha nem aktuális, akkor mikor kárpótolták a Benes dekrétumok áldozatait, hiszen a holokauszt áldozatait folyamatosan kárpótolják. Erre én a mai napig nem kaptam választ.



- Terveznek-e a Jobbik EP-képviselõi figyelemfelkeltõ akciókat, kiállításokat, vitákat, konferenciákat, évfordulókat?



Tervezünk, mert lehetõségünk van arra, hogy bizonyos tájékoztató anyagokat eljuttassunk minden EP-képviselõhöz. Én személy szerint Trianon témakörében tervezek kiállítást és megemlékezést a kinti parlamentben. Trianonnal kapcsolatban olyan összeállított többnyelvû anyagot tervezek, amit saját nyelvén tudok eljuttatni minden képviselõhöz. Tényszerû, 1-2 oldalas anyagot, hogy minden képviselõ át tudja nézni, és egy rövid DV melléklettel szeretnék hatást elérni. Központi támogatásra nem számíthatok, ezért ezt önerõbõl fogom anyagilag létrehozni.



Az Árpád-házi zászlóról és a magyar jelképekrõl szeretnék mindenképpen egy kiállítást szervezni, a Szentkoronáról, a Turul madárról, Attila kardjáról, a csodaszarvasról, mondáinkról, bemutatva ezeket az anyagokat.


Most például 1956 alkalmából Fidesz-RMDSZ közösen szervezett egy megemlékezést, ahol az ünnepi beszéd nem magyarul hangzott el, és mindössze egy néptánc csoport tartott ünnepi bemutatót. Ennyi volt.


’56-ra nem így kell emlékezni, ill. emlékeztetni!



Trianoni megemlékezést júniusra tervezem. Meg kell várni, amíg a képviselõk elrendezkednek, beilleszkednek, tudják, hogy ki milyen bizottságban dolgozik, mi hol van. A Jobbik részérõl nagyon erõs missziót fogunk folytatni, a szélesebb nyitás érdekében. A hozzánk közelebb álló képviselõkhöz mindig el fogjuk juttatni a szükségesnek tartott anyagokat. Nagyobb politikai offenzívát, ami minden képviselõre és tisztségviselõre kiterjed, azt fél év múlva tervezzük.



- Itthon is folyamatosan jelen vagy. Járod az országot. Ez idõben hogyan lehetséges? Itthon mit tartasz a legfontosabb feladatnak?



A család az elsõ számomra, a második a politika, a munkám. A brüsszeli és itthoni jelenlétet, azt úgy oldom meg, hogy általában hétfõn vagy kedden megyek ki, és pénteken jövök haza, hétvégén az országot járom.



- Hogy fogadnak?



Nagyon nagy szeretettel, ami nagyon megtisztelõ és erõt adó érzés. Mikor elmegyek lakossági fórumot tartani, azt hiszik az emberek, hogy én teszek szívességet, holott, a több száz kilométerre fekvõ településeken õk tesznek szívességet, azzal, hogy lelkileg feltöltenek, és sikerélményt adnak. Én azt hiszem, hogy ilyen igény nemzeti érdekképviseletre, így megmutatkozva, még nem volt.



- A magyar országgyûlésben a képviselõk egy része, több állampolgársággal is rendelkezik, de ez nem nyilvános. Az Alkotmány 70.§ (1.2. bek.) értelmében a magyar állampolgárság, csak a fõpolgármester és polgármesterek megválasztásánál követelmény az önkormányzati választások alkalmával. Mit kíván a Jobbik ez ügyben tenni, mivel ez égetõ kérdés.



Véleményem szerint Magyarország legégetõbb kérdése a cigánybûnözés, ami élhetetlenné teszi az országot, de amibõl a legtöbb kár keletkezett, az a politikusbûnözés, anyagi és erkölcsi tekintetben is. A politikai bûnözés felszámolását a Jobbik legfontosabb feladatának tekinti. Mégpedig úgy, hogy meghozta azt a határozatot, példát mutatva a többi pártnak, hogy aki a magyar országgyûlésben képviselõ lesz, arról a képviselõrõl minden adat nyilvános, állampolgárságait illetõen is. Illetve, aki országgyûlési képviselõ a magyar parlamentben, az nem lehet polgármester sem, és a helyi önkormányzatban sem dolgozhat. Vagyis teljes erõvel, odaadással dolgozzon a parlamenti képviselõ a parlamentben.



- Hogy tud az a képviselõ a magyar érdekekért dolgozni, szavazni, aki más országok állampolgára is?



A Jobbik álláspontja szerint a magyar országgyûlésben csak az a kettõs állampolgár lehetne képviselõ, aki határon túli magyar, és a felmenõi is azok voltak. Teljesen egyértelmû, hogy olyan személy nem lehet képviselõ, aki nem magyar identitással rendelkezik, és nem kizárólag magyar vagy Kárpát-medencei magyar, aki ezért rendelkezik kettõs állampolgársággal.


A képviselõk többes állampolgárságát nyilvánosságra kell hozni, és valamelyik állampolgárságáról a képviselõnek le kell mondania. Vagy pedig a mandátumáról. Mert ezek a személyek jelenleg úgy mûködnek, mint a kettõs vagy többes ügynökök. Itt vannak a magyar országgyûlésben, miközben idegen érdekeket szolgálnak.



- Az 1945 utáni forgatókönyv megismétlõdött, a nemzeti és keresztény pártokat szétverték. A Jobbik a Kisgazdapárt tagjait maga mellé tudja állítani?



Én azt látom, hogy a Kisgazdapárt szétverése után a vidéki gazdálkodók, a hagyományos értelemben vett kisgazdák nem mentek el szavazni. Nem tudtak kire szavazni. A Jobbik az utóbbi 10 évben az elsõ párt, aki meg tudja szólítani a vidék Magyarországát. Én a Jobbik egyik sikerének azt tudom be, hogy a kisgazda-szavazók, - akik eddig nem tudtak kire szavazni, és ezért nem is mentek el, mert pontosan tudják, hogy a pártjukat kik verték széjjel -, látják, hogy a Jobbik programjában a magyar gazdálkodást, a magyar föld kérdését kiemelten nagyon erõteljesen képviselik. Ez õket érinti.



- Van kellõ számú, erkölcsileg, szellemileg szakmailag felkészült 176 képviselõjelöltje a Jobbiknak?



Alelnökként, elég jól ismerem a pártot és a benne dolgozókat. A Jobbiknak az elkövetkezõkben a legeslegfontosabb feladata, hogy becsületesen, tisztességesen, és higgadtan lássa el a megígért feladatokat. Amit megígértünk, ahhoz az utolsó betûig tartani kell magunkat, és a korrupciót a csírájában el kell fojtani. Én ennek a személyi feltételeit adottnak látom a 176 becsületes, tisztességes nemzeti elkötelezett jelöltben. Ha jelen pillanatban a Jobbiknak ki kellene adnia a magyar parlamentben 100-150 fõs frakciót, akkor minden további nélkül van ennyi becsületes, karakán jelöltünk. Ha pedig a kormányzás feladatát rábíznák az emberek a Jobbikra, már most azt tudom mondani, hogy kellõ szakemberrel rendelkezünk ahhoz, hogy ezt a feladatot akár el is lássuk.



- Hadilábon állnak a sajtó és a hírközlõ szervek a radikális érdekképviselettel. Negatív és ellenséges ábrázolásnak vagyunk a tanúi. Tudjátok ezt ellensúlyozni?



Ez érthetõ, mert a parlamenti pártok rossz lelkiismeretû politikusai félnek a Jobbik elszámoltatásától. Tudják, hogy a Jobbik valódi elszámoltatást akar. Nincs elévülési idõ, meg kell hosszabbítani az idõpontokat, mint a lengyeleknél. Elõször azokat az ügyeket feltárni, melyek még nem évültek el, utána 1989-tõl végig kell menni minden témához tartozó ügyben.


Mi járjuk az országot, próbálunk személyes kapcsolatot teremteni az emberekkel. Nagyon sok jobbikos - helyi szervezetek által készített – ingyenes újságban tájékoztatjuk a lakosságot. Az interneten a legerõsebbek vagyunk. A Barikád hetilap lesz. Az igazság megtalálja a gyõzelemhez vezetõ utat.


Nekem a jövõ év elején jelenik meg egy 16 oldalas, A/4-s nagyságú kis tájékoztatóm, ami az EP munkásságomat mutatja be, 175 ezer 500 példányban. Ez a következõ évben három alkalommal.



- Bekerülve a parlamentbe, a jobbikos létszám nem lesz 50%+1 fõ, azaz elegendõ, a megvalósításhoz.



De akkor majd elválik, hogy a magyar országgyûlésben kik, mit és kiket képviselnek. Elválik a tisztesség az árulástól. Kiderül majd, hogy a Jobbik által elõterjesztett õszinte, nemzeti kérdéskörben hajlandók-e az eddig csak retorikai szinten nemzeti érdeket képviselõk a Jobbik mellé állni.


A 2010-es országgyûlési választás ezért nem egyszerû választás lesz, hanem egy új magyar honfoglalás kezdete. Ha a Jobbik bekerül a törvényhozásba, betartja az ígéreteit.
A jelenleg hatályos, összetákolt alkotmánynak nevezett alaptörvény például képtelen összetartani, megvédeni a magyar embereket, ezért a Jobbik számára egyedül a Szent Korona tanon alapuló õsi alkotmányunk elfogadható.


- Mit üzensz az újesztendõ hajnalán a nemzet sorsa iránt elkötelezetteknek?


Gyûjtsenek erõt, mert még csak most kezdõdik az új magyar honfoglalás. Olvassanak értékes nemzeti irodalmat Wass Albertet, Tamási Áront, Hamvas Bélát, Nyírõ Józsefet, Szabó Dezsõt. Hallgassák Fanka Delit, a Kárpátia, az Ismerõs Arcok, a Hungarica, a Romantikus Erõszak, a Szkítia dalait. Keressék a Barikád újságot az újságárusoknál.


Ismerjék fel és mondják el, hogy a Jobbik képviseli a magyar megmaradást a Kárpát medencében, és tartsanak ki!


Ne felejtsék! Egy nemzetnek csak az adatik meg, amiért megküzd.


Adjon a Magyarok Istene egészséget, boldog családot, és egy feltámadó Magyar Nemzetet és országot!


Köszönöm a beszélgetést!


Orbán Éva


Az interjú megjelent a KAPU januári számában.