Aki az Igazságért harcol, az nem fél!


Vona Gábor, a Jobbik elnöke és Volner János, az Új Magyar Gárda Mozgalom szóvivõje sajtótájékoztatót tartott november 24-én, a vasárnapi felvonulás gyülekezõhelyén, a XI. ker. Kosztolányi Dezsõ téren.


A sajtótájékoztató témája: „A rendõrség felrúgta a Jobbikkal kötött megállapodását a Horthy-emlékmenet ügyében, és összecsapást igyekezett kiprovokálni.”


Sajóbábonyban történt események után a Jobbik részérõl úgy látják, hogy egy teljesen antidemokratikus és az emberi jóérzéssel ellentétes kormányzati és rendõrségi agresszió célpontja a Gárda, és azon keresztül a Jobbik. Ennek a folyamatnak szeretnének a maguk eszközeivel megállj-t parancsolni. Már mindenki számára nyilvánvaló, a rendõrség is elismerte, hogy mi történt. Csak az RTL híradóban sulykolták a nézõk tudatába a valótlan információkat a tömegverekedésrõl.


Vona Gábor személyesen tájékozódott Sajóbábonyban, ahol egyoldalú agresszió történt. Felheccelt felbõszített és félrevezetett cigányemberek támadtak a Jobbik lakossági fórumára érkezõkre, szimpatizánsokra és gárdistákra. A rendõrség elismerte hogy minden elõállított, cigányember volt.


A rendõrség a vasárnapi - Horthy Miklós fõvárosba vonulására emlékezõ – rendezvényen a saját, jegyzõkönyvben rögzített megállapodását sem tartotta be.


Rögzítették: hogy ezen a rendezvényen gárdisták lesznek egyenruhában.


A jegyzõkönyvben Kovács Róbert fõhadnagy ismertette:


„Amennyiben a rendezvényen résztvevõk a Magyar Gárda egyenruháját viselve, vezényszavaknak engedelmeskedve, alakzatban vonulnak, egymást sajátos köszöntéssel üdvözlik, akkor a feloszlatott társadalmi szervezet tevékenységében való részvétel szabálysértését valósítják meg. „


Rögzítették, hogy az új Magyar Gárda tagjai kizárólag magánemberként, egyenruhában lesznek, de sem alakzatban vonulás, sem vezényszavakkal történõ irányítás nem lesz. Ilyen nem is volt. Ezért jogszerûtlennek tartják a rendõrségi intézkedést.


Ezért bejelentést kívánnak tenni a Sajóbábonyban történtekkel kapcsolatban ismeretlen tettes ellen, közösség elleni izgatás, uszítás, rémhírterjesztés miatt.


A cigányok maguk is elismerték, hogy azzal rémisztették õket, hogy „a gárdisták azért érkeznek, mert a cigányok gyermekeit meg kívánják ölni”.


A Rendõrségtõl választ várnak, hogy miért nem tartották be a jegyzõkönyvben rögzített megállapodást. A Jobbik és a gárdisták betartották a megállapodást, ennek ellenére a rendõrök megbontották és megtámadták a rendezvényt.


Arra kérik a rendõrséget: „Ne akarjanak 4 hónapra egy 4 %-osra süllyedt kormánypárt szánalmas bábjai lenni, ugyanis 4 évig kell majd viselniük a következményeket.” Szándékuk hogy számon kérik a rendõrségen és a politikai irányításon az elmúlt hónapokban történt jogsértéseket.


A Fidesz elnökétõl Vona Gábor azt kéri, hogy legyen keresztény, magyarember, álljon az igazság oldalára! Ezt azért mondja, mert ha a Fidesz aktivistáit, szimpatizánsait támadnák meg hasonló módon, azért mert a rendezvényeiken narancssárga mellényt viselnek, akkor õk melléjük állnának és megvédenék õket. Ez nem párt kérdés. Nem várják el, hogy Orbán Viktor a szimpatizánsa legyen a Jobbiknak vagy a Gárdának, de azt elvárják a saját szimpatizánsai is, hogy az igazság oldalára álljon a diktatúrával szemben keresztény, magyaremberként.


Az egyenruhával kapcsolatos miniszteri rendelet miatt a héten adják be a beadványukat az Alkotmánybírósághoz, mivel az sérti a magyar és a nemzetközi jogot. Az ízlés-terror, hogy ki milyen ruhát viselhet. A gárdaöltözeten – mely népviseleten alapul - semmilyen önkényuralmi jelkép nem található. Imre király történelmi oroszlános pajzsa a Parlament épületén is látható. Ha a magyar ember nem viselheti a népviseletét a saját hazájában, mert fehér ingrõl és fekete nadrágról és mellényrõl van szó, akkor ennek a logikának az alapján a cigányságban a tarka, mintás szoknya, a zsidóságnál a fejfedõ viselete lesz a közel jövõben betiltott?- tette fel a kérdést Vona Gábor.


Ennek kapcsán levélben fordulnak a nagykövetségekhez, hogy a hazánkba érkezõket tájékoztassák, hogy öltözékük miatt rendõri atrocitásoknak lehetnek kitéve.


Polgári engedetlenségre szólítanak fel, miszerint a lakosság viseljen fehér inget és fekete mellényt.


Tisztán látják, hogy mindaz, ami a gárdával és a Jobbikkal kapcsolatban zajlik a kormány részérõl, annak egyértelmû célja, hogy a gárdát és azon keresztül a Jobbikot feloszlathassák, hogy 2010-ben ne indulhassanak a választásokon. Egyértelmû számukra, hogy Kiss Róbertet és Vona Gábort szeretnék börtönbe zárni. A Jobbik elnöke azt kéri a hatalmion lévõktõl, hogy játszanak nyílt kártyákkal, ne tologató leveleket küldözgessenek.


Vállalják nyíltan a hatalmon lévõk, hogy „méltóak elõdeikhez, szüleikhez és nagyszüleikhez, és küldjék el értük - az ötvenes évekbõl közismert - fekete autót!”


Száz és száz Kiss Róbert és Vona Gábor fog a helyükre állni.


Volner Péter az Új Magyar Gárda részérõl két témában nyilatkozott.


Büntetõfeljelentést tesznek az Új Magyar Gárda nevében.


Mivel a cigány vezetõk rendszeresen tesznek olyan kijelentéseket, melyek: a társadalmi béke megbontására, többszázezer cigányember felheccelésére alkalmasak, és közösség elleni uszítást erõsítenek meg, ezért az OCÖ feloszlatását kezdeményezik, és a vezetõk ellen büntetõfeljelentést tesznek az Új Magyar Gárda nevében.


89 millióból 20 fõs rendõri egység tartható fenn egy teljes évig Sajóbábonyban


Arra az aránytalanságra hívta fel a figyelmet, hogy az Erzsébet téri füvön ülõ békés demonstráció tömegoszlatása 89 millió forintjába került a magyar adófizetõknek. Ebbõl az összegbõl Sajóbábonyban 20 fõs rendõri egységet egy teljes évig lehetne mûködtetni.



Orbán Éva