Így ünnepeltek a Deák téren a radikálisok



A Kárpátia és Franka Deli dalai szólnak, miközben a Jobbik Deák téri rendezvényére érkeznek az ünneplõ emberek, egyre többen. Több ezren talán 8-10 ezren is lehetnek. Az Andrássy út torkolatától szinte a Madách térig tömött sorokban, zászlókat lengetve töltötték meg a teret. Az esõs, ködös idõ is napsugarasra váltott, így az ünnep is derûsebb, szikrázóbb lett. A rendõrök nagy erõkkel voltak jelen, és inkább a mellék utcákban gyülekeztek.



Szabó Gábor pártigazgató ünnepi megnyitója után Dörner György a találóan aktuális Arany János balladát, A walesi bárdokat szavalta.



Balczó Zoltán EP-képviselõ elsõ szónokként 1956 és a napjaink hasonló helyzetére tért ki. Az akkori küzdelem a kommunizmus képviselõ, a mostani a pénztõke ellen folyik. Ez utóbbi ellen összefogás kezdõdött Európa-szerte. Ezt szándékozik megerõsíteni 5 európai párt együttmûködési megállapodása, melyet holnap írnak alá.



A Jobbik ünnepélyes megemlékezésén hivatalosan is bejelentették, hogy a Jobbik kitört a nemzetközi elszigeteltségbõl, és Európa hasonló szellemiségû, globalista-ellenes erõivel hosszú távú együttmûködési szerzõdést köt.


Ez a szerzõdés Európában a nemzetállamok megerõsítésében érdekelt politikusokat fogja össze, és európai szinten képviseli az antiglobalista, hazafias és nemzetvédõ erõket. Svéd, francia, olasz és osztrák politikusok segítségével kívánják megvalósítani a közösen meghatározott célokat.



Külföldi nemzeti pártok képviselõi is szóltak az egybegyûltekhez a Deák téren, a Francia Nemzeti Front alelnöke, illetve a svéd és olasz nemzeti pártok vezetõi is.


A francia Nemzeti Front alelnöke, Bruno Gollnisch,színpadra lépésekkor „Vesszen Trianon!” skandálását zúgta a tömeg.


Beszédében kifejtette, hogy 1956-ban a magyarság megmutatta, hogy a Szovjetunió hatalma ellenére sem tudja befolyásolni a világ sorsát. Most újabb fenyegetés éri a keresztény civilizációt: az erkölcstelenség, és a globális érdekek fenyegetése. Ilyen idõkben a magyaroknak joga, sõt, kötelessége hazafinak lenni. Mert ahogy a mienk, az Önök nacionalizmusa sem irányul más népek ellen – zárta beszédét a francia politikus.



Claudio Pitti, a Jobbik olasz vendége szerint megvan a szükséges bátorság és az erõ a Jobbikban. Hozzátette, 1956-ban a magyarok bebizonyították bátorságukat és erejüket, amelyre örökké emlékezni fog Európa és Olaszország. Nemcsak pozitívumaink, de még nemzeti zászlóink színe is egyezik.



Mindegyik külföldi vendég "Adjon az Isten" köszöntéssel búcsúzott, melyre ezrek válaszaként zúgott: Szebb Jövõt!




Morvai Krisztina, EP-képviselõ Európa magyar hangjaként szólt a tõle megszokott hévvel, hittel és bátorsággal. A magyar nemzet küldetésérõl, arról, hogy példát mutasson bátorságból, erõbõl és a szabadság melletti harcos kiállásból.


Kifejtette: számûzni kell a szemkilövetõket a magyar politikából, és lejárt az elnyomó világuralmi elit ideje.


Együttérzésérõl biztosította a terrorizmus gyanújával letartóztatott Budaházy Györgyöt és tizenöt társát, akik politikai foglyok. Bejelentette, hogy feljelentést tett Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter ellen hamis vád miatt.


Eredményként értékelte hogy a Jobbik elérte, hogy az SZDSZ eltûnjön a magyar politikából. Most a másik diktatórikus erõ, az MSZP következik.



Vona Gábort leendõ miniszterelnökként konferálták fel.



Vona Gábor beszédét azzal kezdte: tetszik vagy sem, hamarosan a Jobbik lesz a legerõsebb párt Magyarországon.


Alig 150-200 fõs jobbikos rendezvényrõl számolnak majd be az esti híradók, de én köszöntök mindenkit 2009 legnagyobb 56-os megemlékezésén – kezdte beszédét Vona Gábor. Külön köszöntötte az Új Magyar Gárda tagjait, akiket korábban Draskovics Tibor miniszter megfenyegetett, hogy ne merjenek október 23-i megemlékezésen részt venni. Vona Gábor szerint nem az a kérdés, hogy mit keres egy gárdista egy nemzeti megemlékezõ ünnepségen, hanem az, hogy Draskovicsnak mi keresni valója van egy ilyen megemlékezésen, mert a rendészeti miniszternek inkább a Tanácsköztársaságról kellene megemlékeznie, hiszen ott vannak Draskovicsnak és pártjának gyökerei.


A Jobbik elnöke szerint egy normális országban a „Draskovics-féléket kalodába zárnák” és a fõtéren kitennék õket a megvetésnek.


Megemlékezett a 6 éves Jobbik mozgalom indulásáról is. Kezdetekkor naivan és álmodozva láttak munkához, és nem gondolták volna, hogy eltakarítják az SZDSZ-t, és hogy esélyük van az MSZP eltüntetésére is. Ez akkor valósulhat meg, ha a magyarság önmagát képviseli majd a saját parlamentjében.


Kormányra kerülésük esetén Vona Gábor megígérte, amnesztiát adnak a politikai foglyoknak, és gyárakat fognak újra megnyitni, nem pedig bezárni. A bevásárlóközpontokat pedig „nem Tesconak, hanem Turulnak fogják nevezni”. Végül megadóztatott multikat és önfenntartó börtönöket ígért.


Orbán Viktornak is üzent. Orbán Viktor alaptalanul szélsõségesezi a Jobbikot, mert a Fidesz csendben tûrte, hogy a kommunisták kirabolják az országot.


Megígérte, hogy kormányra kerülve megregulázzák a médiát is.


Beszédét azzal zárta, hogy aki nem érzi azt a dühöt amit õ is érez a magyarság kiszolgáltatottsága, megnyomorítása miatt, "annak vagy nincs vére, vagy nincs szíve, vagy nem magyar".


Végül Szabó Gábor pártigazgató köszönetet mondott a rendezvényt népszerûsítõ nemzeti hírportáloknak.



A megemlékezõ ünnepség rendben, atrocitás nélkül ért véget. A Kárpátia dalai mellett a tömeg egy része a Kossuth tér felé, mások a Hõsök terére igyekeztek a koncertre.



Orbán Éva