Magyar önszervezõdõ önvédelem betiltva



A Fõvárosi Ítélõtábla döntésének margójára



A Magyar Gárda Mozgalmat is fel kell oszlatni, mely - tragikus, de tény - az egyetlen, aki a bajba jutott, rendszeresen meglopott, kifosztott, bántalmazott, sõt, esetenként meggyilkolt vidéki védtelen emberek egyetlen védelmezõje és támasza napjainkban „egyes kisebbségek” azaz a cigányság egy részének rendszeres és folyamatos bûnelkövetéseivel szemben.


Hosszú a lista, amit már elkövettek a lopásoktól a rablásokig, a gyilkolásokig.


Sajátos módon, mégis, külföldre kijuttatva, hazug, mocskolódó, gyalázkodó írások jelentek meg, a „cigánybûnözés” ellen fellépõ, a kiszolgáltatott embereknek segítséget nyújtó gárdisták ellen, mélyen elhallgatva az elkövetõ kisebbség bûnlajstromát.


Feltételezhetõen itthoni bértollnokok információi, vagy kijuttatott, lefordított írásai révén.



A rendõrségre sajnos, mint a tapasztalat igazolja, az ismert okok miatt, az emberek nem számíthatnak. Hisz a kisebbséghez tartozók a rendõrt büntetlenül leköphetik, fegyverét is elvehetik. Ha intézkedni próbálnak, rasszistának kiáltják ki õket az egyébként köztörvényes bûncselekményeket elkövetõ kisebbségi vezetõk, akik ellen az eljárások igencsak lassan haladnak.


Az egyetlen fegyelmezõ erõ a magyarokat ért cigány támadások ellen a Gárda megjelenése volt a településeken. A Gárda tagjai önként vállalták és teszik dolgukat, a Szent Koronára tett esküjüknek megfelelõen, állampolgári jogon. Esküjüktõl kötve, szabadon. Természetesen fegyvertelenül a szamuráj kardokkal, botokkal, felfegyverkezett kisebbséggel szemben, de erkölcsi erõvel és fölénnyel.



Valakik itt nagyon túlfeszítik a húrt, valakik nagyon polgárháborúra játszanak. A világos és egyértelmû cél: a magyar genocídium. Valakiknek nagyon kell a mi hazánk.



Gondolom nemcsak számomra, de sokaknak megdöbbentõ a bírósági ítélet, mely nem a bûnelkövetõt, a bûnözõt, hanem az ellene fellépõt, a kiszolgáltatottak védelmezõjét sújtja.



Úgy tûnik, azt képzelik, felemelt kézzel, önként hagyjuk, hogy kifosszanak, bántalmazzanak, gyilkoljanak minket? Miközben védelemre nem számíthatunk?


Ha magyar rendõrség képtelen a helyzet megoldására, logikus, hogy önvédelmi, szervezõdések alakulnak.


Véleményem szerint ilyen a Magyar Gárda is, mely egyetlen bûnt, jogsértést nem követett el. Csak segített a bajba jutott magyar embereknek, és most is azt teszi, amikor másokkal ellentétben az árvíz sújtotta embereknek segít. Ezt az összefogást, adott esetben a szolidaritást meg kell akadályozni, nehogy még erõre kapjon a magyar ember, mert akkor nem pusztul ki, ahogy mielõbb szeretnék.



Nemcsak a Magyar Gárda Egyesületet, de az önállóan mûködõ Magyar Gárda Mozgalmat is fel kell oszlatni a Fõvárosi Ítélõtábla ítélete szerint, mert a Fõvárosi Ítélõtábla csütörtökön helybenhagyta a Fõvárosi Bíróság 2008. december 16-i, a feloszlatást elsõ fokon kimondó ítéletét, így az, jogerõre emelkedett. A jogerõs ítélet szóbeli indoklásakor Czukorné Farsang Judit bírónõ hangsúlyozta, hogy a Magyar Gárda Mozgalom a Magyar Gárda Egyesület része, így a feloszlatás szükségszerûen megszünteti a Magyar Gárda szervezeti kereteit.


Az indoklás szerint a szervezeteket tevékenysége sérti egyes kisebbségek tagjainak méltóságát. A kisebbséghez tartozók hosszú bûnlajstromát mellõzték az indoklásnál. Ezek szerint az ártatlannak, a kifosztottnak, a bántalmazottnak, a tisztességes, törvénytisztelõ magyar embernek nem hogy méltósága nem lehet, de még a védekezéshez sincs joga?



De hát mit csodálkozunk, amikor a politikai hatalmi elit bûnlajstroma sem ismer határt, az ország érdekeinek semmibe vételétõl a közbûntényekig, és egyszerûen „nincs mód” a leváltásukra. Itt dr. Sólyom László köztársasági elnök hatáskör hiányában nem tudja feloszlatni az Országgyûlést, a Fidesz-vezérkar meg nem akar határozottan, azaz radikálisan lépni, hanem kivárásra játszik. A Fidesz ahelyett, hogy reálisan ítélné meg a radikálisokat, beállt az országvesztõk kórusába rágalmazni azokat, akik bátran és határozottan magyar érdekeket képviselnek. Mára már oda jutottunk, hogy Magyarországon magyar érdekeket képviselni „szélsõségesnek” számít a politikában, de a hazát, a nemzetet elárulni nem, és nem is jár következményekkel a politikai elit számára.



Ez a bírósági ítélet úgy érzem, nagyon nagy veszélyt hozhat.



Ma a Magyar Gárda Egyesületet oszlatták fel. Holnap melyik nemzeti érdeket védõ, azért síkra szálló egyesületre, alapítványra vár ez az ítélet politikai koncepció alapján, miközben hazugságokkal és csúsztatásokkal politikai érdekbõl megtévesztik az embereket.



Ez az ítélet több szempontból is lavinát indíthat el.



Egyrészt félelmetes, mert politikai- és közbûntényes bûnözõk érdekeit szolgálja, ha akaratlanul is - szemben a tisztességes, törvénytisztelõ állampolgárok érdekeivel - az „érzékenységükre” hivatkozva, akik alá most sikerült még lovat is adni, akik az ítélet alapján vérszemet kapva, kiszámíthatatlan, hogy mit nem mernek majd elkövetni a védtelenekkel és kiszolgáltatottakkal szemben.



Másrészt olaj lehet a tûzre, és a további radikalizálódás erõsítõje lesz, mert az embereknek van józan, paraszti eszük. A félelem egy ponton túl önszervezõdésbe, önvédelembe fog átcsapni, az ellentétek mélyülni fognak, a polgárháborúra spekulálók örömére.



Harmadrészt tovább gyengítheti az embereknek az igazságszolgáltatásba vetett hitét, ami már amúgy is erõsen megingott.



Negyedsorban, akik a Tv-k képernyõin, az újságok hasábjain, a rádiómûsorokban látják és hallják majd, hogy kik örülnek ennek az ítéletnek, nevezik a demokrácia és a jogállam gyõzelmének, egyértelmû lesz számukra, hogy akkor az, nekik, csak rosszat hozhat.


Erõsen megkérdõjelezik a demokrácia és a jogállamiság vívmányait, eredményeit.


Vona Gábor, a Jobbik és a Magyar Gárda Egyesület elnöke az ítélethirdetés után rögtönzött sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy ez a döntés a Magyar Gárda népszerûségét növelni fogja. A Gárda alapítói a Legfelsõbb Bírósághoz fordulnak és az ítélet felfüggesztését kérik.

Orbán Éva