Március 15-i megemlékezés Kõbányán



A Jobbik kõbányai szervezete és a Magyar Gárda fõvárosi tagjai közösen emlékeztek meg Kõbányán, Szervátiusz Tibor Magyar Oltáránál az 1848. március 15-én kitört magyar forradalom 161. évfordulójáról. Kevés ennél méltóbb hely adódik a fõvárosban a megemlékezés helyszínére. Ezért is választották.


A Magyar Oltár avatására 1996-ban került sor, az 1990-94 közötti, nemzeti elkötelezettségû, radikális kõbányai képviselõk elhatározása, kiállása eredményeként. A Szent László térrõl, eltávolították a Kisfaludy-Stróbl alkotta - magyar-szovjet barátság - önkényuralmi emlékmûvet, s a tér, templommal szemben lévõ oldalán egy kis dombon elhelyezést nyert Szervátiusz Tibor Magyar Oltára, mely a Kárpát-medencei magyarság erkölcsi és szellemi felemelkedésének és összefogásának jegyében fogant, és a szétszabdalt magyar nemzet minden tagjának oltáraként készült.


A süttõi márványból készült emlékmû hármas oszlopa kiemelt szimbolikával bír. Magyarország Nagyboldogasszonya és õsi hitünk Napbaöltözött Babba Máriájának ötvözött alakja a Napon és a Holdon áll, felette napkorong sugárzik. Két oldalán a honfoglaló Árpád vezér és az államalapító Szent István alakja bontakozik ki a történelmi jelképrendszerbõl, miszerint Árpád vezér a Turul madárból, Szent István a keresztbõl lép elénk.



A meghitt ünnepségen a gárdistákon kívül, több, mint félszáz kõbányai lakos vett részt.


Az ünnepség a Himnusz közös éneklésével kezdõdött, és a Székely Himnusz eléneklésével zárult. Beszédet mondtak: Török Imre, budapesti kapitány, Novák Elõd a Jobbik sajtófõnöke, és Dúró József a Jobbik kõbányai elnöke.



Török Imre kapitány a történelmi múlt az és a jelen között vont párhuzamot. Az elnyomatás évszázadainak magyarellenessége ellen mindig voltak lázadó nagyjaink, - Bocskai - Thököly- Rákóczi- Kossuth - akiknek a nevét örökre szívünkbe zártuk. Sajnos mindig akadtak árulók. A ma háborúja kegyetlenebbül zajlik ellenünk, nemcsak kardlapozással, gumilövedékekkel, harci gáz bevetésével, mérgezõ élelmiszerekkel. A globalizmus képviselõi szemet vettek hazánkra, viszályt, gyûlöletet szítanak ellenünk. A gyarmatosítás ma már pénz kérdése.


Újra döntõ válaszra vár:1848 eszmeisége: „Rabok legyünk vagy szabadok?” – Petõfi kérdésfelvetése. A válasz nem lehet kétséges.


Lehet, hogy akaratlanul, de hõsökké kell lennünk, mert hazánk újra erre az áldozathozatalra szorul. Ezt a harcot meg kell vívnunk egy szebb magyar jövõért.



Novák Elõd a Jobbik sajtófõnöke 1848/2009 március 15-e összehasonlítása kapcsán a „Rabok legyünk vagy szabadok” gondolatát tovább aktualizálva a Tagok legyünk, vagy szabadok? – kérdést tette fel. Így emlékeztetett a hat évvel korábbi, EU-csatlakozásról szóló népszavazás elõtti kampányra. A Jobbik sajtófõnöke az unió birodalmi jellegét ostorozta, melyet a Lisszaboni Szerzõdéssel – melyet olvasatlanul szolgai módon írtak alá a képviselõk - próbálnak megkoronázni, a hazai mûellenzék támogatásával.



Dúró József, a Jobbik kõbányai elnöke március 15-e különleges jelentõségérõl beszélt, melynek örökre bûvölete van, színe, illata, hangja. Ez a nap 161 esztendõ óta minden évben üzen nekünk egy önálló, független, szabad Magyarországról. Arról üzen, hogy ez az ország a Hazánk lehetne. De ez az üzenet hosszú idõ óta pusztába kiáltott szó maradt. Március 15-ét emiatt az üzenet miatt soha nem szerette semmilyen hatalom. Március 15-e tiltott vagy megtûrt ünnep volt. Elismert, szabad ünnep volta máig várat magára. Követelései ma épp oly aktuálisak mint 1848-ban. A kialakult jelenlegi kétségbeejtõ helyzet nagy felelõsséget ró napjaink ifjúságára. Mert nincs még egy ifjúságunk arra, hogy forradalmat csináljunk. Hazát kell felépítenünk, és a jövõt. A hazánk és a jövõnk pedig csak MAGYAR lehet. Csupa nagybetûvel. Ebben a jövõépítésben összefogásra van szükség, nem jobb és bal, igen-nem, Orbán – Gyurcsány megosztásra.


Az ifjúságnak ország-építõvé kell válnia, hogy hont lelhessük a hazában.


S ezért – ha úgy hozza a Sors - ennek az ifjúságnak föl kell áldoznia magát – fejezte be megemlékezését Dúró József.





Orbán Éva



Szent László Király Alapítvány


A Szellemi és erkölcsi megújulásért



Az Alapítvány támogatható:


OTP 11701004-20221067