Tüntetés a Magyar Gárda mellett a Kossuth téren



„Ne tükröd okold, ha a képed görbe!”


(Shakespeare)



Egy hónapja, hogy a Fõvárosi Bíróság nem jogerõsen feloszlatta a Magyar Gárda Egyesületet. Ma közel ezren gyûltek össze a Kossuth téren, gárdatagok és szimpatizánsok, hogy a Gárdába vetett hitet és bizalmat megerõsítsék. A felszólalók egyértelmûen szóltak a Magyar Gárda elleni hangulat – és gyûlöletkeltésrõl, a kettõs mérce visszásságairól, és nyíltan arról, hogy kiket tartanak valójában az ország ellenségeinek.


Kettõs mérce



Kiss Róbert, a Magyar Gárda fõkapitánya is a kettõs mérce ellen emelt szót. Kiemelte, hogy míg egyesek kaszákkal, szamuráj kardokkal gyülekeznek és tiltakoznak, és azt nem minõsítik szélsõségesnek, a Magyar Gárda békés tiltakozásait annak minõsítik.



A király meztelen!



Dr. Morvai Krisztina, a Jobbik EP-listavezetõje kifejtette, hogy a Gárda iránti mérhetetlen gyûlöletkeltésnek az, az oka, hogy a Magyar Gárda a magyar nemzeti ellenállás jelképévé vált. S ez nem tetszik a politikai pártoknak és bizonyos erõknek, akik engedelmes, akaratnélküli alattvalókra vágynak, akikkel bármit megtehetnek: kifoszthatnak, rendõri attakoknak tehetik ki, ahol üthetik-verhetik õket, és a szemüket is kilõhetik, és nem utolsó sorban a hazájukat is elvehetik.


A Gárda létezése visszaadja az emberi és nemzeti tartásunkat, bátorságunkat a küzdelemhez, hogy visszavegyük a Hazánkat. Nem a Magyar Gárdát kell szélsõségesnek tekinteni, hanem az SZDSZ-t és az MSZP-t, mert õk rekesztenek ki, és keltenek indulatokat.


A Gárda szembesíti a politikai erõket azzal, hogy mi az igazi érték, hogy van nemzeti ellenállás, és nem hagyják magunkat folyamatosan leigázni és rendszabályozni, nem hagyják, hogy hazánkból gyarmatot csináljanak, netán földünkbõl Palesztínát.



Külön szólt Izrael palesztinok ellen elkövetett háborús bûntetteirõl, melyek emberiség elleni bûntettek is egyben. Súlyosan elmarasztalta a magyar parlamenti pártokat, mint „cinkosokat”, akik nem emelték fel szavukat ezek ellen a szörnyûségek ellen, szolidaritást sem mutattak az áldozatok iránt. Ezek a politikai erõk azok, akik a Gárda léte ellen is mindent elkövetnek.



Javasolta, hogy mostantól ellenállásnak nevezzék, amit tesznek, és azt nevezzék szélsõségesnek és kirekesztõnek, amit a megbélyegzõk tesznek. Fontos a világos beszéd, ki kell mondani, amit látunk: A király meztelen!



Végezetül megköszönte a Gárdának, hogy soha nem adják fel a hitet, a reményt és a szeretet. Isten óvja és vezesse a magyar népet, Szabadságot Palesztínának és Szabadságot Magyarországnak! –fejezte be beszédét Morvai Krisztina.




A lelkiismeretlen politikusoktól nincs mit várni, már szinte teljesen tönkretették az országot, és elprivatizálták a nemzet vagyonát.




Vona Gábor, a Jobbik elnöke a bírósági ítéletre történõ reagálással kezdte beszédét. Szólt arról, hogy benne és másokban is félelmet ébresztõ az In-Kal Security, az Országos Cigány Önkormányzat, a Kendermag Egyesület, a szcientológia egyház vagy a Mazsihisz ellen az ügyészség nem vizsgálódik.


A Jobbik elnöke kifejtette: Magyar Gárda eddig is útjában volt a jelenlegi politikai garnitúra „nemzet- és ország-pusztító terveinek”, ezután még inkább ott lesz. A Gárda születése óta a kormány, a titkosszolgálatok és a titkos háttérhatalom támadásai között él, de mégis erõsödik.


A Magyar Gárda a magyar társadalom édes gyermeke, ezért legyõzhetetlen, mert eszme és testvéri lelkiség. A Gárda az új idõk hírnöke. Az ébredõ magyarság. A szebb jövõ.


Az országgyûlésben tespedõk köre, azért gyûlöli ennyire a Gárdát, mert a Gárda tisztasága olyan tükörként mûködik, amely tükörben a magyar politikusok megpillantották saját magukat és tetteiket. Ezért úgy döntöttek, szétverik a tükröt. A lelkiismeretlen politikusoktól nincs mit várni, már szinte teljesen tönkretették az országot, és elprivatizálták a nemzet vagyonát.


A Gárda példamutatása magához vonzotta a társadalom jobbik felét.


A sok megoldandó feladatból a magyar föld védelmét emelte ki. Véleménye szerint az IMF is a magyar földet akarja megszerezni, miközben a parlamenti pártok mélyen hallgatnak.


A Jobbik nem kívánja visszafizetni azt a hitelt, amit a magyar emberek felhatalmazása nélkül, annak ellenében vettek fel. A magyar földet az életük árán is meg fogják védeni. A magyar földet a Gárda oroszlánjai fogják õrizni.


Majd szólt a Gárda eddigi hasznos tevékenységérõl, amit folytatni kívánnak. A jövõ két nagy feladatának a magyar föld megvédését és a magyar gazdaság újjászervezését a multinacionális tõke nélkül képzelik el, a termelõ és a fogyasztó összekapcsolásával, a piacok megszervezésével.


Nem kívánnak rabszolgák lenni saját hazájukban, és ezért nem lesznek tétlenek. Nem gázai jövõt képzelnek el a gyermekeiknek.


Nem fogják feladni a küzdelmet a hazájukért, az õseinkért, magukért és az utódaikért.


Aki kér, annak megadja az Isten, amit megérdemel. Õk pedig nem kérnek mást, csak hogy Adjon az Isten! … – de Vona Gábor, már nem maga fejezte be a mondatot, mert az összegyûlt tömeg zúgta: Szebb Jövõt! , és ez betöltötte a teret.



Orbán Éva