Elõszó


A Nemzeti Hírhálót ért támadást követõen 3 írásom eltünt. Nyílván nem véletlenül. Vajon kiket zavart ez az írás?



Pro Veritate



Az Árpád-házi történelmi zászlónkat nem kell, és nem is lehet "megtisztítani", mert nincs mitõl, hacsak nem a dicsõségétõl akarják megfosztani.



Ne hagyd, hogy bemocskolják a múltunk!



A Kossuth Rádió Vasárnapi Újság mûsorában – október 26-án- Benkei Ildikó beszélgetett dr. Szöõr Annával, az Október 23. Bizottság elnökével a kettõs mércérõl, annak tarthatatlanságáról. Arról, hogy szûnjön meg végre a kettõs mérce a fasizmus és a kommunizmus bûneinek megítélésében.


Ezért indítottak mozgalmat, helyeznek el emléktáblákat a Barankovics Alapítvánnyal közösen, és kérték fel Göran Lindblad, svéd parlamenti képviselõt a bizottság munkájának támogatására.



Ahogy hazánkban a nyilas párt és jelképe, esetleges utódpártjai betiltottak, úgy a kommunista jelképeknek és utódpártoknak is tiltottnak kell lenniük. A horogkereszt mellett a vörös csillagnak, a nyilas utódpárt mellett a kommunista utódpártnak sincs helye, fejtette ki dr. Szöõr Anna. Mindez elismerésre, dicséretre méltó.



A Barankovics Alapítvány elnökét idézve egy sajnálatos, ismerethiányból adódó ötlet is elhangzott.



Benkei Ildikó riporter kérdésére, hogy már ’56-ban is kivágták a trikolorból a Rákosi-címert a vörös csillaggal, válaszként szó szerint a következõ hangzott el:



„Weiss Péter (A Barankovics Alapítvány elnöke) ötlete, hogy vágjuk ki a nyilaskeresztet az Árpádsávos zászlóból, és tisztuljon meg a mi Árpád-házi zászlónk! Mi nem Árpádsávost, hanem Árpád-házit mondunk, és nem fogadjuk el, azt, hogy nyilas zászlónak hívják a mi nagyon szép nemzeti jelképünket.”



Meglehetõsen nehéz lesz Weiss Péter elnök úr javaslatát megvalósítani, ugyanis a történelmi Árpád-házi zászlóban soha nem volt "nyilaskereszt", szakszerûen megnevezve, nyílvégû kereszt.


Szálasiék mindkét zászlójának vörös alapja volt.



Az egyik vörös zászló közepében telt fehér körben, volt a nyílvégû kereszt.



A másik, amit 1942-tõl használtak, és ilyen zászló volt Szálasi autóján is, többek között, amikor eskütételre a várba ment, a következõképp nézett ki:



A zászlórúd felöli 1/3 részen álló vörös téglalap közepén élére állított fehér négyszögben volt a nyílvégû kereszt, metszéspontján H betûvel. A folytatásban (2/3 rész) - párnás megoldással - azaz vörös alapon 4 fehér sáv volt elhelyezve, úgy, hogy vörös sáv folytatódott alul és fölül is. Így összesen 9, azaz 5 vörös+ 4 fehér csík látható a 2/3 részen.



Ezt, a Hadtörténeti Intézet hivatalos levele is bizonyítja. A könyvemben - Amit az Árpádsávos zászlóról illik tudnunk címmel - bõven írtam errõl, fotókat közöltem, és a levelet is közzétettem.



Nagyon kérem a Barankovics Alapítvány elnökét, Weiss Péter urat, és a hallgatókat, - ha nekem nem hinnének - legalább nézzenek utána a valótlan állításoknak, és ne asszisztáljanak a történelmi zászló szándékos bemocskolásához.



Az Árpád-házi történelmi zászlónkat nem kell, és nem is lehet "megtisztítani", mert nincs mitõl, hacsak nem a dicsõségétõl akarják megfosztani.



Az Árpád-házi történelmi zászlót nem lehet összetéveszteni Szálasiék zászlójával.



Szeretettel és jó szándékkal, pro Veritate!



Orbán Éva