Civil kurázsi

Felvilágosításképpen és:


nyissuk már ki a szemünket is



Ezzel kezdõdött:


Prof. Dr. Bokor Imre : A TRAGIKUS MÚLT ÉS HORDALÉKA




Továbbá, ez volt rá a válasz:


Vélemény: Orbán Éva : Kiegészítés a "Csak erõs idegzetûeknek" tájékoztatóhoz





és következtek a levélváltások, melyek így csúcsosodtak ki:


Tisztelt Házik Úr, Kedves Zoltán!
Ha még aktuálisnak tartod ezeket a gondolatokat, akkor nem zárkózom el az alábbi levelek megjelentetésétõl, különös tekintette arra, hogy Orbán Évike nem látja a fáktól az erdõt, és mivel ezt hirdeti, talán mások is magyarázatra szorulnak.
Baráti üdvözlettel: Bokor Imre.



TEHÁT, KÖVETKEZZENEK AZ EGYES LEVELEK:



feladó "Dr. Bokor Imre" részletek elrejtése aug. 26. (1 napja)
címzett Orbán Éva
másolatot kap Házik Zoltán
dátum 2008.08.26. 20:10
tárgy Re: Csak erõs idegzetûek számára!-kiegészítés
küldõ t-online.hu
KEDVES ÉVA!



Köszönöm az észrevételeit, de szeretném megmagyarázni Önnek, hogy ebben a kis tanulmányomban nem Sólyom László altábornagy elõéletével foglalkoztam, hanem vele kapcsolatosan, azzal a bandával, amely gátlástalanul gyilkolt, kisemmizte áldozatainak hozzátartozóit, és a mai napig nem rehabilitálta az erkölcsi és anyagi kárt szenvedetteket.
Sólyom László valóban Budapest rendõrfõnöke volt egy ideig, de saját kérésére távozott onnan, mert nem értett egyet a letartóztatásokkal és a kitelepítésekkel, amelyeket "felülrõl" rendeltek el a rendõrség számára végrehajtásként, miután elõzõleg azt igazolták (kreált vádakkal), hogy az érintettek ilyen-olyan-amolyan bûnöket követtek el '45 elõtt.
Ezeknek a hamis vádaknak a felismeréséhez némi idõ kellett, mivel a rendõrség nem volt nyomozó hatóság, és a nyomozó részlege fõként közbûntényesek köreire szorítkozott, késõbb politikaira is, de ezt eleinte nem lehetett érzékelni olyan vezetõnek, aki katona létére nem ismerte ezt a területet.
Viszont, amikor rájött, hogy mirõl van szó, akkor távozott a rendõrségtõl. A seregben is megmutatta, hogy önálló gondolkodásra képes, ellent mondott a mideható Farkas Mihálynak, és nem azt tette, amit Király Béla...
Vagyis: Sólyom Lászlót felakasztották, Király Bélát elõléptettek, elhalmozták kitüntetésekkel és a mai napig is mind évben új plecsnivel dekorálják a zubbonyát. Tehát nekem nem az 58 éve halott Sólyom elõéletét kellett vizsgálnom, hanem a ma is közszereplõ, Gyurcsány-Kóka-Demszky-Fodor dédelgetett kedvencét, a magyarság egyik legaljasabb árulójának és legügyesebb szélhámosának a tetteit.
Egyetértve azzal is, hogy Rákosi (sõt Kádár) idejében a kommunisták egymást is gyilkolták, de Sólyom nem vallott tábornoktársai ellen, mint Király, nem lépett be a kommunisták pártjába, nem foglalta el (rendõrfõnök korában sem) más lakását, és a koncepciós perektõl is távol tartotta magát. Sólyom nem egyedüli volt, aki eleinte nem ismerte fel Rákosiék szándékát és gonosz tetteiket, mert józan ésszel nehéz volt hitelt adni azoknak az ördögi módszereknek, amelyeket Lenintõl és Sztalintól tanultak.
Kedves Éva! Mindezek alapján mégis megköszönöm észrevételét, de azt helytelennek tartom, hogy közhírré tette hozzám írt levelét, mert ezzel gyengítette az anyagomat, és akarva-akaratlanul az ortodox vöröseket segítette, mert õk nem azt nézik, hogy ártatlanok tömegeit irtották, hogy családtagjaikat tették lehetetlen helyzetbe, és (mint a példa is mutatja) Királyt is babérokkal övezik, de Sólyom Lászlót mellõzik, mert jól tudják, hogy nem tartozott a bandájukba, ezért nem rehabilitálják a családtagokat sem (Kádár sem tette, Gyurcsány sem teszi).
Rajk Lászlót például más kategóriába sorolják, hiszen elvtársuk volt, nem úgy mint Sólyom, akitõl még a róla elnevezett utca nevét is elvették, és "visszakeresztelték" Eszter utcává.
Megítélésem szerint ebben a kérdésben, pontosabban az általam írt anyagban.- a fõcsapás irányát kell szemmel tartani, számomra pedig Király és patrónusai vannak ebben az irányban, minden más csak gyengíti a "csapás" erejét.
Kedves Éva! Mivel egy újabb levelében azt kérdezi, hogy Sólyom László hány személyt mentett meg, amikor a vezérkar fõnöke volt, úgy tûnik számomra, hogy semmit sem értett meg az elõzõ válaszomból.


Tehát mégegyszer:



1/ Nem Sólyom Lászlóról írtam, hanem a bûnös rezsimrõl és olyan elvtelen köpönyegforgatóról (Király Béláról), aki még annak a sírjához is képes volt kimenni és mutogatni magát, akit segített a bitóra juttatni.



2/ Sólyom Lászlónak csekély lehetõsége lehetett embereket menteni, mert Rákosi-Farkas-Péter (Gábor)-Kádár uralma alatt a letartóztatások, elhurcolások és elítélések az ÁVO-ra, majd az ÁVH-ra és a bíróságra tartoztak (természetesen a legfelsõbb vezetõk "kézivezérlésével"), a sereg vezetõi ebbe a folyamatba nem kapcsolódhattak be.



3/ Bár meglehet, hogy Ön tájékozottabb Sólyom László viselt dolgairól, de én a seregben végzett tevékenységét, Farkassal szembeni karakán kiállását és a szovjet tanácsadók státusával szembeni állásfoglalását példa nélküli tettnek tartom, nincsen ismeretem arról, hogy akadt volna egyetlenegy követõje is.


4/ A cikkemmel pedig azt is be akartam mutatni, hogy mit mûvelt az MSZMP és az MSZP elõdpártja a kivégzettekkel, a hozzátartozókkal és a vagyonukkal, illetve mit tettek eddig a rehabilitálásuk érdekében.


Ezekhez az augusztus 19-i megemlékezéshez kapcsolódó mondanivalókhoz minden más elõzmény és történés kutakodása, illetve bemutatásaszükségtelen, és csak a redundanciát növelné.



Tisztelettel és üdvözlettel:



Bokor Imre.







From: Orbán Éva
To: Dr. Bokor Imre
Sent: Tuesday, August 26, 2008 9:27 PM
Subject: Re: Csak erõs idegzetûek számára!-kiegészítés
Kedves Imre!
Magam részérõl csak akkor írtam kiegészítést, amikor Imre tanulmánya a Hírhálón már megjelent. Ez néhány nappal késõbb volt, mint ahogy sokakkal együtt az anyagot megkaptam.
Teljes mértékben megértem Király iránti ellenszenvét. Hasonló ok miatt nem készítettem, vele soha interjút.
Nem kívántam "ortodox vörösöket " erõsíteni. Sajnos vannak Sólyom Lászlón kívül, akik méltóbbként megérdemelnék, hogy írjanak róluk, és mégjobban erõsítenék az Ön által megjelölt célt.
.
Sólyommal kapcsolatban egyetlen kérdésnek érdemes lenne utána néznie:
A magyar királyi honvédség tisztejei közül, akiket átvettek a Néphadseregbe, majd kicsaptak onnan, kivégeztek, internálták, bebörtönöztek, családjukat hátrányok érték, Sólyom László vezérkari fõnök kiknek kelt a védelmére, hányat mentett meg?
Én az Ön által írtakat nem vitattam. Mindössze reméltem, hogy akárcsak a kárpótlási '56-os anyagnál, talán itt is használható lenne az észrevételem.
Gyakorlatilag egyet értünk, mindössze más-más oldalról közelítettük meg a témát.
Nagyra értékelem az Ön kutatásait, történelmi feltáró munkáját és tevékenységét.




Változatlanul szeretettel és barátsággal üdvözlöm: Orbán Éva





ZÁRADÉK


Orbán Évike nem látja a fáktól az erdõt, és mivel ezt hirdeti, talán mások is magyarázatra szorulnak.
Baráti üdvözlettel: Bokor Imre.




Rimaszombati Polgár Info / Felvidéki Polgár Info
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.