Az Október 23. Bizottság Alapítvány nyilatkozata



Heller Ágnes kövesse meg a brüsszeli kirohanásával megsértetteket!



Mélységes megdöbbenéssel értesült az Október 23. Bizottság Alapítvány Heller Ágnes filozófusasszony Brüsszelben, az Európa Parlamentben szinte önmagából kivetkõzve tett minapi kijelentésérõl, miszerint 2006 októberében a rendõrség nem vert senkit, nem kínoztak meg senkit, mindez csupán fikció, a Fidesz se tiltakozott, tehát ez is bizonyítja, hogy az ilyen, efféle állítások hazugságok.


Tekintettel arra is, hogy az Október 23. Bizottság Alapítvány éppen a brutális rendõri támadások, a emberi méltóságot megalázó magyarverések kivizsgálására, feltárására, dokumentálására jött létre, kötelességünk most, ezekben az órákban, napokban újfent megszólalnunk, tiltakozásunknak hangot adva.


A 2006-os Fidesz 1956 októberi forradalmi hõseire emlékezõ tömegre lovasrendõrökkel, állig felfegyverzett, azonosítószám nélküli rohamosztagaikkal rontottak rá a posztkommunista-liberális Gyurcsány – kormány erõszakszervezetei.


Tették mindezt a szemünk, a világ szeme elõtt!


A gyanútlan, megemlékezni szándékozó tömegekben sok súlyos sérülést okoztak az elképesztõen kegyetlen rendõrök. A szemünk elõtt verték, rugdosták, a tüntetõket. Egy megbilincselt, tehát védekezésképtelen fiatalembernek a rendõri osztag parancsnoka szándékosan törte el az ujját! Elítélte a bíróság a vadászpuskás osztag vezetõjét, aki eltörte egy tüntetõ ujját 2006. október 23-án. Vágó László 1 év 8 hónap börtönbüntetést kapott, 3 évre felfüggesztve. A bûnelkövetõ rendõrörnagyot utána alezredessé léptették elõ, „érdemeiért.” Csak a Szent. János Kórház orvos-igazgatója, Havas Szófia - a pufajkás Horn Gyula rokona - nem volt hajlandó tájékoztatni a bizottság tagjait. Ennek ellenére kiderítettük, hogy október
23-án 16 sérültet, 15 magyar illetve egy kanadai állampolgárt szállítottak be különbözõ, súlyos, a rendõri atrocitások okozta sérülésekkel. Az október 23. Bizottság Alapítvány emberi jogvédõi csak a civil áldozatokkal foglalkoztak, ennek ellenére sajnálatosnak tartjuk, hogy 16 rendõr könnyen, egy pedig súlyosan sérült.
A számadatok megtévesztõek.


Az Országos Mentõszolgálat 128, az ÁNTSZ 150 civil sebesültrõl ad tájékoztatást. Az áldozatok beszámolói arra engednek következtetni, hogy az ÁNTSZ statisztikában jelentkezettnél jóval több könnyû sérülés volt. Az utcai támadások következtében 134 esetben következett be súlyos sérülés: 14 szemkilövés, 39 fejlövés, 39 nyak-nyaki véna lövés, 16 esetben gerincsérülést okozó lövés. Ennél egyébként jóval több ártatlan magyar ember sérült meg, ám közülük sokan nem mertek elmenni orvoshoz, attól félve, feladják õket. A rohamrendõrök kíméletlenül bántak az elõállítottakkal. Hajszát indítottak a menekülõ ünneplõk ellen. A Magyar Rádió területét rendõri objektummá alakították- felhatalmazás nélkül. Falhoz állítva fiatal hölgyeket vetkõztettek le, férfiakat aláztak meg. A rendõrségeken s a börtönökben ugyancsak kíméletlenül bántalmazták, sok esetben meg is kínozták az ártatlan elõállítottakat. A Nemzeti Jogvédõ Alapítványnál nemrég jelentkezett egy vak fiatalember, akit közvetlen közelrõl hátba lõttek a rohamrendõrök. Fényképfelvétel is igazolja, mi történt a fiúval.


A Bizottság képviselõi kamerával vettek részt a bírósági tárgyalásokon, ahol az esetek többségében a megalázott, sebeikbõl éppen felépült, a forradalom 50. évfordulójára emlékezni kívánókat ítéltek el a hazudozó rendõrök tanúvallomásai alapján. Elõfordult, hogy statáriális, gyorsított eljárások során ítélkezett a bíróság. Csaknem 150 esetben 20- 30 másodperc alatt helyzetek a bírák letartóztatásba elõállított, csúnyán megvert, gyanútlan embereket, ám néhány nap vagy hét után II. fokú eljárásban 141-et szabadlábra is helyeztek. Ez is azt mutatja, hogy a bizonyos bíróságok politikai nyomás alatt hozták meg elsõ fokú döntéseiket.


A felsorolt tényekkel tehát cáfolni tudjuk Heller Ágnes filozófusasszony súlyosan valótlan, hazug állításait.


Ezennel felszólítjuk, vonja vissza a rendõri terrortámadások sérültjeit, a magyar nemzetet is sértõ kijelentéseit és kövesse meg az általa meghazudtolt, megalázott áldozatokat!




M.Szabó Imre


publicista-dokumentumfilmes


Az Október 23. Bizottság Alapítvány az Ember Jogaiért elnöke


Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., www.mszaboimre.hu;


+36 306327348;