TOVÁBB TART A KÖZDELEM



A ZENIT TELEVÍZIÓ MEGMENTÉSÉÉRT





Amint azt olvasóim, nézõim jól tudják, 2008 õszén elnémult a Zenit Tv. Helyette az RTL Klub pletykacsatornáját találják a még reménykedõ nézõk a T-Home kábelen. S aztán kapom a telefonokat. Néhány hónapig még kísérletezgettünk, internetre szorulván, aztán kénytelenek voltunk belátni: így, pénz nélkül nem megy.


A félreértések elkerülése érdekében hozzáteszem, nem az én honoráriumomról van szó, hiszen sokan tudják, öt esztendõn át szerkesztettem és vezettem a mûsort egyetlen fillér tiszteletdíj, költségtérítés nélkül. Magyarán ingyen dolgoztam, akárcsak jó néhány mûsorvezetõ kollégám.


Valamennyiünket fájdalmasan ért a mûsor levétele, amely döntés mögött rejlõ ilyen-olyan érdekeket s valós gondokat nem kívánom nyilvánosságra hozni.


Ahogy fogyott a stúdió pénze, úgy kellett elbúcsúzni olyan kollégáktól, akik fenntartották a Zenit Tv színvonalát.


Zámbó László elnök s a Zenit TV mindenese óriási erõfeszítése nem volt elegendõ ahhoz, hogy megmaradjunk.


Alig néhány hét van hátra ahhoz, hogy a mûsor szolgáltatási – jogi lehetõsége is elvesszen.


Éppen most, amikor az egyre feszültebben várakozó választóknak, a nemzeti értékek mentén cselekvõknek-gondolkodóknak erõt kellene sugározni. Õszinte, szóval, tiszta gondolattal, indulattól mentesen. Volt vendégeim, a nemzeti-jobboldali elit értelmiség színe-java gyakran érdeklõdnek, mikor lesz ismét adás?


Nem tudok válaszolni. Csak azt tudom felelni, ha megszûnik a mûsor szolgáltatási joga, egészen bizonyosan ajándékként hull majd azoknak az ölébe, akik ily mértékben lezüllesztették ezt a sokat szenvedett magyar népet, az országot s a nemzetet, ahogyan most kinéz. Morális válság, értékek silányulnak, tûnnek el. Esetünkben elvész egy olyan fórum, amelynek a hiánya máris zúgolódást váltott ki a nézõkben. Mind többen kérdezõsködnek: mi történt a Zenit TV-vel, mikor lehet ismét nézni a programokat. Engem is gyakran megtisztelnek ezekkel a kérdésekkel, reklamálva a Magyarok Világ címû nemzetpolitikai, pártok fölött, de határozottan elkötelezett mûsoromat. Nem is sejtve, hogy éppen engem kértek fel az új arculat és mûsorrend kidolgozására. Az új koncepció elkészült.


Sajnos nem tudok érdemi választ adni az ilyen és efféle kérdésekre. Csupán annyit, legalább 25-30 millió forint s új menedzsment kellene a ZENIT Televízió adósságainak kifizetésére s felélesztéséhez, ehhez társulna még az üzemeltetési költség is.


Jó néhány tehetõs emberrel tárgyaltam hónapokon át, ám éppen ebben a válságos helyzetben markánsan vagy óvatosan kihátráltak.


Találkoztam igen jó szándékú politikusokkal is, akik tiszta szándékkal s önzetlenül karolták fel a stúdió felélesztési gondolatát s álltak mellém.


Egyelõre ez a helyzet, kedves nézõim!


Hónapokon át hallgattam, de most úgy vélem, meg kell szólalnom!


A végstádium utolsó heteiben segítséget kérünk a hiteles s õszinte hangon a magyarsághoz szólni kívánó stúdió, a Zenit TV megmentéséért!


Vészjel ez!


Lehet, már késõ!


Ám bízom olyan vállalkozókban, akik a részvénytársasági formában mûködõ Zenit Televízió felé megmentõ, segítõ kezet nyújtanak.


Azért, hogy mûsorainkkal a hét éve a világ számos pontján nézett s folyamatosan reménykedõ magyar nézõink számára erõt, lelki támaszt nyújthassunk hiteles mûsorainkkal.



M.Szabó Imre


megbízott fõszerkesztõ,


a menedzsment vezetõje


-------------------------------------------




M.Szabó Imre


Felelõs szerkesztõ, mûsorvezetõ;


30 6 327 348


MAGYAROK VILÁGA, a www.mszaboimre.hu, http://www.utolag.com , s www.tornado.cwi.hu/magyarokvilaga.htm


honlapokon.


Ajánlom, alapítványi kurátorként: a http://oktober23bizottsag.hu/ honlapot!


Aki teheti, kérjük, támogasson bennünket!
Belföldrõl utalhat a következõ számlára:


Október 23.Bizottság Alapítvány az Ember Jogaiért
10300002-10322788-49020017 ( MKB Bank Rt. )
Külföldrõl: IBAN: HU 57, MKB Bank Rt.
1056. Budapest, Váci u. 38.,
Swift: MKKBHUHB


(Adomány a demokraciáért.)