Kedves Levente!



Írásmûved méltatlan, kulturálatlan, szánalmasan hõzöngõ, a valóságot hamis színben feltüntetõ.


Olyan, mint Székelyföldön, Énlakán produkáltál Reiner Péter barátoddal.


Orbán-gyûlöleted határtalan. Ötvenhatos érdemeid erre nem jogosítanak fel


Ilyen embernek nem szabad párt-alelnöki tisztséget betöltenie, ez a véleményem!


A részletes választ kisvártatva megkapod, csak most infúzióra megyek a klinikára.



Tisztelettel üdvözöl,


M.Szabó Imre



Murányi Levente: Kikérem magunknak!
Nyílt levél Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének

2009-06-11 16:25 barikád.hu

A Jobbik Magyarországért Mozgalom alelnökeként az Európai Parlamenti választások kampányában nyolcvannégy lakossági fórumon találkoztam és beszélgettem az ország legkülönbözõbb településein az ott élõ emberekkel, hallgattam panaszaikat és ismertettem velük a Jobbik programját.

Vasárnap, választás volt és az eredmények visszaigazolták azt a nyomvonalat amerre a Jobbik vezetõi jártak. Ott volt legeredményesebb a pártom, ahová személyesen eljutottunk és sikerült a magyarság érdekképviseletének új radikális módjáról, eszközeirõl meggyõznünk a választókat.

Országjárásom során nem tapasztaltam azt, amit Orbán Viktor tegnapi nyilatkozataiban állított:

"... akik a Jobbikra szavaztak, általában nagyon nehéz helyzetben lévõ, elkeseredett emberek..."

Orbán Viktornak - politikai"elitünk" jeles képviselõjének - e sommás értékelés nem felel meg a valóságnak. Az igazság az, hogy a mi választóink nem akarnak azonosulni a lecsúszott "nehéz helyzetben elkeseredettséggel". Azt tapasztaltam a mi választóink optimisták, telve reménnyel bíznak a politikai"elit" leváltásában. Bíznak az alulról építkezõ demokráciában, a nemzeti és civil csoportok akaratérvényesítésének képviseletében az Új Erõben, a Jobbikban.

Úgy gondolom, Orbán Viktor a Fidesz elnöke irigyli választási sikerünket, kisstílû szavazatrablásba kezdett oly módon, hogy "kétségbe esettként, nehéz helyzetben lévõként" jellemezve pocskondiázza a Jobbik választóinak mindegyikét. Miközben szemtelenül egyetlen zászlós táborába hívja az imént megalázottakat "ezek elõtt az emberek elõtt mindig minden kapunk nyitva van".

Tisztelt Orbán Viktor úr!

A demokráciában és a berlini fal leomlása után természetesek a Nyitott Kapuk és könnyen elõfordulhat, hogy a nemzet felemelkedéséért vágyakozó polgárok nem a gyûjtõtáborba befelé, hanem kifelé áramolnak. Magam is Jobbik szavazó révén, pedig minden szavazónk és szimpatizánsunk nevében kikérem magunknak társadalmi helyünk leértékelését. Sikeres vagyok és támogatóinkkal sikert éltünk meg az EP választáson.

Felhívom elnök úr szíves figyelmét arra: pártjának tudomásul kell venni-e, - ha még oly nehezére esik is, - hogy a Jobbikra leadott szavazatok elvesztek számukra. A korábban Fideszt támogató Jobbik szavazók csalódtak a megalkuvó, kompromisszumkész ellenzékiség politikájában. Saját meggyõzõdésük miatt nincs már visszavezetõ útjuk. Még sarkig tárt kapun sem kívánnak visszahátrálni a puha, neoliberális, semmit sem tévõ ellenzékiséghez. Radikálisok lettek és gyökeres változást akarnak. Azt óhajtják, hogy a politikai "elit" felülrõl parlamenti székeikbõl ne társadalmi helyzetüket degradálja, hanem érdekeiket képviselje. Tudatom tisztelettel, hogy Magyarnemzetben, politikai elitváltásban gondolkodó szavazó nem fog MSZP-re, az MSZMP utódpártjára vagy az SZDSZ liberális-, vallástagadó-, Trianon szkeptikus ifjúsági-tagozatából, balközép középkonzervatív köpönyegre, váltó Fideszre szavazni.

A Jobbiknak leírt Nemzeti Programja van, amely Határozott Magyar Identitástudata mentén készült.

Elvárom elnök úr, hogy az EP választás hivatalos eredményhirdetésének napján- bocsánatot kérjen minden Jobbik választópolgártól.

Nem örülnék annak, ha tegnapi udvariatlanságával újfent megkérdõjelezné a választók akaratát, és nem fogadná demokratától elvárható méltósággal az Új Erõ a Jobbik 14,8%-os térnyerését a politika színterén. A nyilvánosság ismeri az Ön erõs ambícióit és karriertervét, vágyát arra nézve, hogy Magyarország miniszterelnökévé váljon, de a Jobbik úgy látja, önvizsgálat után be kell látnia méltatlan e tisztségre. Nem csak a Fidesz választóinak akarata szent és kötelezõ a politikai vezetõk - pláne egy miniszterelnökségre vágyakozó karrierista - számára, de minden más pártra adott szavazatot is el kell fogadnia.

Köztársaságunk demokratikus elvei miatt arra kérem Önt, hogy - pártja nevében is - nyilatkozatban ismerje el a június 7.-i Európai Parlamenti választás ma kihirdetésre kerülõ hivatalos eredményét.

Solymár 2009. június. 11.

Üdvözlettel:
Murányi Levente,
a Jobbik alelnöke

barikád.hu

Kapcsolódó cikkek:
Murányi Levente: Emlékezés 1920. június 4-re
Murányi Levente: Kinek számít igazán, hogy Magyarország a magyaroké legyen?
A kommunizmus áldozatainak emlékére, Murányi Levente 56-os elítélt gondolataival