GÁZAI ÖLDÖKLÉS


MIFÉLE VILÁGBAN ÉLÜNK EMBEREK!?


A MÉSZÁROSOK VILÁGÁBAN !?




Amikor tavalyelõtt nyáron megkérdeztem a már akkor bûnözõi hírrel körüllengett David Admont, Izrael Állam Budapesten akkreditált nagykövetét a libanoni-izraeli elképesztõen kegyetlen vérengzés kellõs közepén: nem gondolja-e, hogy amit Izrael mûvel az népirtás, háborús bûntett, azt felelte:


- Uram, én nem értek hozzá.


Ez a megdöbbentõ, diplomatához méltatlan cinizmus ott ült tekintetében s miközben kamerával rögzítettem eme ékes nyilatkozatot, kissé rémülten figyeltem azt az arcot, amelybõl ez a kegyetlenül gonosz mondatváladék felém spriccelt. Mert eközben a világ televíziós csatornái ártatlan gyerekeket, asszonyokat mutattak, gyermek végtagok, húscafatok hevertek az utcákon, ezreket csonkítottak, tettek egész életre nyomulttá és nyomorékká!


Nyomban eszembe jutott szinte a szóképletté vált antiszemitázás s annak élénk tagadása. Másnap Libanon Állam budapesti nagykövete kérdésemre azt felelte: a libanoni Hizbullah elsõsorban parlamenti párt, vannak miniszterei a kormányban, gondoskodó, a szociális ügyek egyik fontos szereplõje közölte. Természetesen fegyveres alakulata is van, hiszen Libanon népe a Golán fennsík helyzete miatt állandó fenyegetettségben él. Izrael ugyanis nem tesz eleget az ENSZ határozatainak, területeket bitorol és félelemben tartja a libanoniakat.


Akkor, abban a 2006-ban megvívott villámháborúban – amelynek persze belpolitikai s világnak is szóló erõdemonstrációs szerepe lett volna – Izrael csúfos vereséget szenvedett.


Ne feledjük: Ehud Olmert volt a miniszterelnök, aki korábban Likud majd, majd a Sáron által gründolt Kadima politikusa lett.


A népirtást az õ utasításaira követték el az izraeli hadsereg katonái!


A vereség, a véres kaland ára sok száz ember halála s több ezer ártatlan sérült gyermek, asszony, magatehetetlen öreg -s dollármilliárdnyi károk Libanonban!.


Ennyit errõl!


Aljas és kegyetlen, embertelen munka volt.


Most ugyanaz az Ehud Olmert, az ellene zajló bírósági ügyek miatt csupán korlátozott jogkörû miniszterelnök rendelte el a rakétacsapásokat a Gázai övezet katonai célpontjai ellen. Mit tenne, ha nem lenne korlátozott jogköre?! Olmert szerint a lehetõ legkisebb kényelmetlenséget szándékoznak okozni a polgári lakosságnak.


Nem elhanyagolható szempont: a Hamász akkor támadott Izrael területére – házilag összeállított – rakétáival, amikor a Tel–Avivval nem tudta megkötni megállapodásait a december 19-én lejárt tûzszünet meghosszabbításáról!


A mindössze 360 négyzetkilométer nagyságú területen, a világ legzsúfoltabb pontján, egymillió 600 ezer ember él! Itt szándékozik Olmert a legkisebb kényelmetlenséget okozni! Az ott élõ palesztinok szülei, nagyszülei elõbb 1948-ban, majd 1967-ben menekültek Gázába a zsidó agresszió elõl.


Amint azt bátorkodtak tenni félelmetes haderejükkel s amerikai fegyverzetükkel , no meg „erkölcsi”- politikai támogatással.


Miközben az izraeliek öldöklõ õrült rakéta-rohamaikkal pusztítják az ártatlan palesztin népet, városrészeket tesznek földdel egyenlõvé a magyar kormány mélyen hallgat!


A magyar parlamenti pártok is lapítanak!


A nemzeti értékek mentén politizálók is!


Csak nem azért, mert tartanak az antiszemitázó vádaktól?!


Megnyugodhatnak: erre a vádra s szóhasználatra jó ideje nincs jogalapja a zsidó államnak! Hiszen az ENSZ határozatokat sorra megszegõ, azokat nem teljesítõ Izrael rendszeresen újabb és újabb súlyos, emberiség ellenes, rasszista bûnöket követ el!


Fajra, származásra való tekintettel!


Ez határozott véleményem!


Már hallom a súlyos jelzõket, amelyekkel illetnek: antiszemita, fasiszta, szélsõséges. Lejáratott, hiteltelené tett kifejezések!


Ám megbélyegzésre kiválóan használhatóak!


Pedig csupán a valóságot s a véleményét teszi közzé a térségben bizonyos ismeretekkel rendelkezõ hírlapíró!


Olvasom a hírt: Szaúd-Arábia és az arab világ vezetõ angol nyelvû napilapja Dzsiddából jelenti, hogy „az Iszlám Konferencia, a világ legnagyobb muzulmán szervezete, valamint az Öböl Együttmûködési Tanács elítélte a palesztinok lemészárlását és sürgette a nemzetközi közösséget, hogy azonnal állítsa le ’ezt a vadállatiasságot’. Ekmeleddin Isanoglu, a konferencia elnöke kijelentette: "Izrael legutóbbi tömegmészárlása háborús bûn, és mutatja, hogy Izrael mennyire semmibe veszi a nemzetközi törvényeket, valamint a genfi egyezmény 4. cikkelyét, amely a polgári lakosságnak háború idején történõ védelmére vonatkozik”


Amikor Kuvaitról szóló könyvem anyagát gyûjtöttem az ottani tájékoztatási minisztérium vendégeként, elvittek a az Arab Liga helyi székházába. A hatalmas, fehér márványépület hatalmat sugárzó látványa lenyûgözõ volt. Miért, vajon miért nem képesek az arab államok hatalmas erejükkel szembeszállni Izraellel - töprengtem s kérdezgettem.


Hát nem másért, mint az üzleti érdekekért.


Az olajpiacért!


A palesztinokat már akkor is lõtték- ölték, a palesztin menekültek kuvaiti negyedében szomorú tekintetû, ott élõ emberekre lettem figyelmes- jó húsz esztendeje.


Azóta sem változott a helyzet.


Az Öböl Együttmûködési Tanács akkor is határozatokat hozott, csóválta a fejét az akkor hivatalban lévõ nagy tekintélyû elnöke. A Sivatagi vihar elnevezésû öbölháborút követõen részt vettem egy Kuvaitban tartott konferencián, - az emírség meghívására- ahol az Arab –öböl menti országok közös hadsereget szándékoztak létrehozni – önvédelmük érdekében. A szigorú biztonsági intézkedések közepette megtartott értekezlet ugyan errõl hozott határozatot, ám a szándék nem valósult meg, semmi se lett belõle!


Íme, most is.


Miért nem állítják le az olajszállítást?


Miért nem élnek a bojkott lehetõségeivel?


Miért nem üvölt fel az Arab-öböl s a távolabbi tájain élõ muzulmán világ több mint egy milliárdnyi arabja: elég volt Izrael!


Mert a nagyhatalmak, így Amerika zsebében vannak.


Amerika pedig Izrael zsebében!


Amíg Amerika felül nem vizsgálja Izrael-politikáját,- Barak Obama megválasztott elnöktõl sokat várok! - amíg tûri, hogy az USA-ban élõ hét millió zsidó közül mindössze néhány ezer hiszterikus, militáns kisebbségi uralkodjon Közel-kelet-i politikáján, s nem alakít ki önálló álláspontot, addig ez a dráma évrõl évre megismétlõdik!


Addig évente ezreket mészárolnak le Izrael csapatai!


Addig Izrael, létszámához képest, túl -reprezentálja magát a gyilkolásban, a világpolitikában, a médiában, a bankvilágban – lásd: globális tõkepiaci válság, hogy finoman fogalmazzak! -addig félelemben tartja nem csak a palesztin, a keresztény, hanem a sokmilliónyi, jó érzésû, becsületes, békeszeretõ zsidó embereket egyaránt!.


Mi sem példázza jobban: legfrissebb hírem szerint Londonban ortodox zsidók tüntettek Izrael vérengzõ politikája ellen!


Izrael mészárosai hat gyermeket, háromszáz felnõttet öltek meg s nyolcszáz embert sebesítettek meg - e sorok írásáig!


Eközben Washington felszólítja a Hamászt, szüntesse be rakétatámadásait!


Jól fordítottak, pontosan adom tovább!


Nem Izrael, hanem a nyomorult, sokat szenvedett palesztin nép saját készítésû rakétái okozzák a nagy veszélyt!


Elképesztõ cinizmus!


Igaz, õk is lõnek, oda vagy visszalõnek. Tyúk tojás dilemma…


Szelestey Lajos a magyarországi külügy szóvivõje utazókhoz szóló intelmeiben Hamász rakétatámadások veszélyével riogatja az Egyiptomba utazókat!


Igen, a Hamász rakétáival riogat!


Talán nem olvas híreket a fiatalember, az egykori rádiós kolléga?


Arról eddig nem érkezett hír, hogy a palesztin – Hamász rakétatámadások hány halálos áldozatot követeltek Izraelben?


Két bûnözõ-esélyes szerepel ebben az írásban.


Az egyik ma is élet és halál ura, a világ legfájdalmasabb s legneuralgikusabb vidékén!


Emlékezzünk egy kicsit: Izrael 1948-ban nyerte el New Yorkban a Népszövetségtõl ( az ENSZ jogelõdjétõl) államiságát.


S akkor nézzünk körül: valamennyi, azonosságtudatot keresõ-legalizáló, más területén élõsködõ ország erõszakkal „teremti” meg identitását – lásd Dunaszerdahely!


XVI. Benedek pápa is szót emelt, a magyar katolikus egyház hallgat.


Akárcsak a többi!


Izrael felsorakoztatta páncélosait Gáza határában.
Közelednek a választások.


Mint mindenütt, bizonytalan politikai berendezkedésû országokban, banánköztársaságokban, diktatúrákban, ahol fontos események- döntések elõtt áll a társadalom - az izraeli szisztéma a mérvadó: az erõ, az agresszió fitogtatása.


A rasszizmus, majd a "rendteremtés" - szerintük -hatalmat ment s erõsít!


Befutott a legfrissebb hír: Eddig egy ember halt meg Izraelben.


Azért az egy zsidó emberért is kár!


Hát még a több száz gázai nyomorultért!


Ehud Barak izraeli védelmi miniszter, a világ jó érzésû politikusainak kérelmére elutasított minden tûzszünetre felszólító javaslatot!


Miféle világban élünk, emberek!?


A mészárosok világában?!




M.Szabó Imre