VERSENYFELÜGYELETI INTÉZMÉNYT A PÉNZPIAC VÉDELMÉRE
A szolidaritás, felelõsség és biztonság megtartása feltétlenül fontos még pénzügyi válság idején is, ezért ezek a fogalmak képezték Becsey Zsolt európai parlamenti képviselõ felszólalásának alapját a jövõ héten sorra kerülõ EU csúcsértekezlet elõkészítõ parlamenti vitájában.
A képviselõ kiemelte, hogy - Magyarországhoz hasonlóan - azokban az országokban, ahol a multinacionális cégek leányvállalatai határozzák meg elsõsorban a gazdaságot, létfontosságú, hogy miképpen reagál a válságra az anyavállalat és annak felügyelete. Becsey Zsolt szerint mindenképpen el kell kerülni, hogy cégek a leányvállalatokból történõ pánikszerûen kivonják a pénzt.

Becsey Zsolt javasolta, hogy az Európai Unió tagállamai egységesen lépjenek fel, és válság esetén adjanak együttesen garanciát az összes lakossági betétre.
Becsey Zsolt a bizalom megteremtése érdekében az uniós központi versenyfelügyelethez hasonló szervet hozna létre a pénzpiac felügyeletére. Véleménye szerint így elkerülhetõ lenne, hogy egy másik ország hatósági döntésének legyünk kiszolgáltatva.


További információk:
Becsey Zsolt (EPP-ED/Fidesz)
tel: + 32 2 28 37 888
www.becseyzsolt.hu