Magyar Szabadságharcos (56-os Veteránok) Külhoni Szövetsége.
Alapítva 1957-ben.
Elnök: Szarvas József,
27 Aragon Avenue, Thames Ditton,
Surrey. KT7 0PY. ENGLAND.

Társelnökök:
Egerszegi Lajos, Várpalota, Magyarország.
Lassan György, Kalifornia, Egyesült Államok.
v. Terényi Ferenc, Torontó, Kanada.
v. Sujánszky Jenõ, Franciaország.
v. Kellner Lajos, Németország.
Dr.. Töttössy Ernõ, Brüsszel, Belgium.
Kindernay István, Svájc.
Magyarországi képviselet : Schrötter Tíbor,
az 56-os Felkelõk Szövetsége és a Rabparlament elnöke.

2008 október 6.
Tájékoztatás az 52. Évfordulóra.
Ezen az Évfordulón is együtt emlékezünk hazai bajtársainkkal a Szabadságharc csodálatos napjaira, amikor az ifjúság és a magyar nemzet legjobbjainak pörölycsapásaitól összeomlott a bolsevisták hatalma Magyarországon. A szovjetet is meghátrálásra kényszerítettük. 1956 november 4-ikén azonban visszajöttek. Nyomukban lopakodtak Kádár és társai és kegyetlen bosszút álltak rajtunk.
Akik tudtak elmenekültek. Akik otthon maradtak - közöttük sokan ártatlanok - az akasztófákon végezték életüket, avagy hosszú éveket töltöttek a rácsok mögött.
Most azokra az idõkre emlékezünk. A dicsõségre, a gyõzelemre, majd a bukásra, melyet a szovjet tankcsordák zúdítottak a nyakunkba november 4 kezdettel. Mi külhonban élõ 56-os Veteránok ott leszünk ezen az Évfordulón is, ahol szembenéztünk a megszállókkal, a leigázókkal.. November 4-ikén gyertyafénynél imádkozunk majd elesett és mártírhalált halt bajtársaink lelki üdvéért.
Imádkozni fogunk Magyarország és az egész Magyarság feltámadásáért is, melynek megvalósulását csak késleltetni tudják, de megakadályozni soha..
Az alábbi program az Évfordulóra ebben a szellemben lett összeállítva , egyeztetve a megnevezettekkel és a szervezõkkel:
2008 október 21 kedd.
Látogatás a 298-as és a 301-es parcellákhoz, ahol kivégzett bajtársaink nyugszanak, reggel 10.00h. Mindenki saját közlekedéssel.
Kegyeleti Szentmise a Bazilikában, a Szent Jobb kápolnában 18.00h. Misét mond Schnel György a Bazilika új plébánosa.. Szervezõ: Schrötter Tíbor.
2008 október 22 szerda.
Kegyeleti Szentmise az Avilai Szent Teréz plébánia templomban - Nagymezõ u és a Király u. sarkán - 10.00h. Megemlékezõ szentmisét mutat be és szentbeszédet mond Szabó Géza protonotárius õrkanonok úr, a Szabadságharcos Szövetség felkérésére, Máté István bazilikai fõszertartás mester közremûködésével.
14.30h Gyülekezés a Mûegyetemen a szokásos felvonulásra . A részvételt szervezi v. Kellner Lajos, a Szabadságharcos Szövetség németországi társ-elnöke és Bisztriczki Ferenc a korabeli Csepel gépkocsi vezetõje.

17.00h Magyaralmáson - Székesfehérvártól kb. 20km - Emlékünnepélyt rendez a helyi önkormányzat a Kopjafánál. Vas Istvánné, polgármester asszony lelkes, hazafias irányításával. A szervezök között ott lesz Oszoli János barátunk is, akinek édesapja 56-ban szabadságharcos volt és Newcastle-ben, Angliában nyugszik.

2008 október 23 csütörtök.
Londonban, a Szent Anselm templomban, Tooting negyedben Szentmise 56 tiszteletére. Misét mond Father William lelkész, 08.00h. Szervezõ: Ellenbacher Károly.

Csömörön 56-os Emlékmûsor 10.00h. A GLORIA VICTIS Alapítvány rendezésében. Beszédet mond, többek között, Wittner Mária szabadságharcos.
A Tabáni Megemlékezés az 56-os Emlékmûnél, 11.00h. Szervezi és a Rendõrségi engedélyt megkapta: Ekrem Kemál György, a Magyar Nádori Szövetség ügyvezetõ elnöke, valamint Schrötter Tíbor az 56-os Felkelõk és a Rabparlament elnöke. Egyetértésben a Szabadságharcos Szövetséggel és a Corvinsista Bajtársi Közösséggel. Befejezõ aktus koszorúzás és a kegyelet virágainak elhelyezése.

A Corvin-közben a szokásos tisztelgés 14.00 óra. A Corvin-közi Bajtársi Közösség, valamint az 56-os Magyarok Világszövetségének rendezésében, elnök: Trencsényi László. Koszorúzás. Látogatás a Széna térre, koszorúzással 17.00h.
2008. október 25 szombat.
Gyülekezés a Kossuth téren, gyászolva az 52 évi sortüzek áldozatait. Koszorúzással a az áldozatok jelképes sírjánál.
2008 október 26 vasárnap.
Várpalota. Emlékmûsor kezdõdik 11.00h a Thuri téren az 56-os emlékmûnél. Mihály Gábor szobrászmûvész alkotása. Rendezi a helyi 56-os Szövetség, elnök: Egerszegi Lajos bajtárs a Szabadságharcos Szövetség magyarországi társelnöke, valamint a helyi Önkormányzat, Németh Árpád polgármester közremûködésével. Megemlékezõ és méltató beszédet mond Szarvas József, Németh Árpád. Szavalatokkal gazdagítják majd a mûsort a helyi iskolák tanulói, valamint örökifjú Völgyi József bajtársunk. Mûsorvezetõ: Schmidt Ferenc bajtárs, volt MDF országgyûlési képviselõ, a helyi 56-os szövetség fáradhatatlan harcosa, 56-os Veterán. Koszorúzások után átvonulunk a bányász iskolához, ahol az 51.Évfordulón a PEK helyezett el egy emléktáblát azok tiszteletére, akik a szénbányákban raboskodtak 1952-tõl 56-ig. Utána Berta József bajtársunk emléktáblájánál fogjuk leróni tiszteletünket, 1958 január 2-án végzett vele a gyáva hóhér a Gyûjtõfogház udvarán. Berta József 56-ban munkaszolgálatos katona volt és részt vett az szovjetek elleni harcokban, melynek színhelyére folytatjuk utunkat. Ott felelevenítjük a harc lefolyását, melyben 13 szovjet katona vesztette életét. Mindenhol velünk lesz a korabeli Csepel gépkocsi, vezetõje Bisztriczki Ferenc. Ott fogja lengetni a Lyukas Zászlót is az októberi szél, v. Kellner Lajos révén.. Erre az alkalomra a PEK külön-busszal érkezik Budapestrõl. ( Részletes program a Meghívókkal, valamint a helyszínen.)
2008 október 26 vasárnap. (egybeesik a Várpalotai rendezvénnyel)
Kiskunmajsa, Márispuszta, 15.00h. Az 56-os Kápolnánál, Bábel Balázs kecskeméti-kalocsai érsek tart ünnepi szentmisét forradalmunk tiszteletére, egyúttal Pongrátz Gergely emlékére.
2008 november 9. vasárnap.
Találkozás a Corvin-közben. Kis Imre vár bennünket reggel 08.00h Indulás Tarjánba busszal, Lassan György - a Szabadságharcos Szövetség amerikai társ-elnöke szervezésében - ismét ott leszünk Tarjánban, ahol 52 évvel ezelõtt Nyugatra vonuló Corvinisták harcba keveredtek szovjet egységekkel. Mindkét oldalon voltak hõsi halottak. A Corvinisták a helyi temetõben nyugszanak. Az istentisztelet után megemlékezés lesz a templomtéren koszorúzással.
Tekintettel a csömöri Programra, várható, hogy sokan oda fognak menni és nem a Tabánba. Sajnálatos, hogy ezeket a Megemlékezõ programokat nem tudjuk idejében összehangolni, egyeztetni. Talán jövõre, az 53. Évfordulóra elõre megbeszélendõ elkerülhetjük a 'rászervezések' csapdáját.
Franciaországban, Párizsban a szokásos nagyszabású Megemlékezésre kerül sor a Francia- Magyar 56-os Emlékbizottság szervezésében, A részletes program rövidesen megérkezik v. Sujánszky Jenõ bajtársunktól, aki az Emlékbizottság elnöke.
Bárhová is megyünk, legyen szép, felemelõ és méltóságteljes részvételünk a Megemlékezéseken. Nyitott ajtó mellett vetem a betûket. Október 6. van....késõre jár...sötét fellegeket kerget az õszi szél. Keletrõl fúj. Talán Aradról hoz üzenetet. A hazáért éltek haltak. "Szellemük a sír körül marad...tettekre intvén az utódokat"

Szarvas József s.k.


-------
Továbbította:

M.Szabó Imre
ZENIT TV, mobil: 30 6 327 348
MAGYAROK VILÁGA, Felelõs szerkesztõ, mûsorvezetõ;
Élõ adás:csütörtökönként 22:00-23:00 h, www.zenittv.hu,s késõbb pedig megtekinthetõ a
www.mszaboimre.hu, www.tornado.cwi.hu/magyarokvilaga.htm
honlapokon.

Ajánlom, alapítványi kurátorként: a http://oktober23bizottsag.hu/ honlapot!
Aki teheti, kérjük, támogasson bennünket!
Belföldrõl utalhat a következõ számlára:
Október 23.Bizottság Alapítvány az Ember Jogaiért
10300002-10322788-49020017 ( MKB Bank Rt. )
Külföldrõl: IBAN: HU 57, MKB Bank Rt.
1056. Budapest, Váci u. 38.,
Swift: MKKBHUHB
(Adomány a demokraciáért.)