Gyorshír: megtalálták Atilla nagykirályunk és Árpád apánk sírját a Pilisben



Gyorshír:


megtalálták Atilla nagykirályunk


és Árpád apánk sírját a Pilisben



2012. március 10. 15:30


http://www.hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=51001


Hunhír.info



Hatalmas felfedezés kapujában áll dr. Lánszki Imre ökológus és dr. Kováts László Dezsõ, a Mûszaki Egyetem egykori professzora. A két tudós a Pilis keleti vonulataiban hõkamerával sírhelyeket azonosított, elméletük szerint Attila hun király és Árpád fejedelem nyughelyét rejti a hegy.


A magyarságot évszázadok óta foglalkoztató rejtély most megoldódhat: ha beigazolódik Lánszki Imre feltételezése, akkor a Budakalász közelében fekvõ hegyek rejtik Attila és Árpád fejedelem sírját. Lánszki tizenkét évvel ezelõtt a lányával gombászott a Nagy-Kevély-hegy keleti oldalán. A tudós ekkor fedezett fel szabályos formájú, emberi kéz nyomát õrzõ épületmaradványokat.


Arra következtetett, hogy valaha itt egy vár állhatott, s kutatásai alapján arra jutott: itt állhatott a hunok birodalmi központja, Sicambria, ahol késõbb õs Buda vára szervezõdött. Néhány évvel ezelõtt mûholdas felvételek készültek, amelyeken kirajzolódnak az U alakú udvar és a várfal maradványai. A középkori leírások és metszetek alapján is jól azonosítható a várfal. Ráadásul nemrég Törökországban elõkerült Mátyás király egyik eltûnt krónikájának törökre lefordított változata, a Tarih-i Üngürüsz, amely a magyarok történetével foglalkozik.


A krónika olyan támpontokat adott, amelyeket korábban nem ismertünk, értekezik Attila temetésének körülményeirõl és a helyszínrõl is. Lánszki azután megtalálta az Attila temetkezési helyéül szolgáló barlangrendszert, közelebbrõl pedig az egyik szikla kiszélesedõ bejáratát, amit fedõlappal zártak el.


Lánszki már bejutott ide, amikor kutatásához csatlakozott dr. Kováts László Dezsõ professzor is, aki a fizika módszereivel segítette a titok feltárását.


– Amikor Lánszki segítséget kért, hõkamerával a talajból kivezetõ hõnyomokat elemezve azonosítottuk azokat a pontokat, ahol várhatóan eredményesen be lehet jutni a leírások szerint is létezõ föld alatti járatokba. A vár ivóvízrendszerét is pontosan azonosítottuk, a vizet vezetõ folyosókkal, ciszternákkal együtt, amelyekben ma is jó minõségû, iható víz található – magyarázta a professzor.


A két kutató csütörtökön helikopterre szállt, és a levegõbõl mintegy ezerötszáz hõképet készített. Falakat, sírhelyeket különítettek el, áprilisban pedig barlangászokkal kezdik meg a terület feltárását. Azt mondják, már megkapták a szakhatóságtól a szükséges engedélyeket. Ha igazolódnak a feltételezések, Attila sírját egy körülbelül száz köbméteres üreg rejti, amelynek falai két és fél méter vastagok. Ha a két kutató sikerrel jár, az igazi tudományos szenzációt és egy ókori titok megfejtését jelenti.



Bors