A KAMAT VILÁGHAZUGSÁGA - avagy kérem a számlát!



A KAMAT VILÁGHAZUGSÁGA
avagy kérem a számlát!


MAGYAROK!

Mit mondott Jézus?
„Add meg a templomnak, ami a templomé, és add meg a császárnak, ami a császáré!”.
Kétezer évvel ezelõtt Krisztus többet tudott errõl, pedig nem volt számítógépe!

Jelen esetben a császár a bank. Mit kapott a hitelt felvevõ? Magyar forintot. Mit kell visszaadni? Magyar forintot. Tehát az elszámolás alapja nem lehet más pénznem. Az csalás, nem kamat jár érte, hanem börtön.
A mai hitelállomány hitelszerzõdés kötésekor érvényes kamatok szerint, magyar forintban számított értékére tarthat igényt az uzsorás bank. Erkölcsi és jogi alapigazság ebben az esetben.
Már pedig ha valaki a személyes hitelszámlájával kapcsolatban kérdést tesz fel a hitelezõ banknak, az köteles teljes mértékben kielégítõen válaszolni.

A kérdések a következõk:

„Alulírott, XY, arról kérek tájékoztatást Z banktól, hogy:
1 – A hitelszerzõdésemben szereplõ idegen fizetõeszközbõl, véleményük szerinti elszámolási alapként állított összeg után mekkora haszna származott Z banknak a mai napig forintban és az említett idegen fizetõeszközben számítva, külön-külön?
Ez nem képezhet üzleti titkot, mert csak az én számlámra vetített részletre kell válaszolniuk! Az én adataimról pedig csakis magam rendelkezhetek.
2 – Ez a származtatott haszon milyen mértékben befolyásolta a számlámra vetítve tartozásom összegét?
3 – Mire költötte Z Bank a rám jutó haszonszázalékát, ahelyett, hogy a hitelszerzõdés idején írásba foglalt futamidõt és kamatot tartva törlesztõ részletek?

Mivel önök az én pénzembõl (is) élnek, természetesen részmunkáltatójuk is vagyok egyben, nem csupán adósuk. Önök gyakorlatilag nem feleltek meg a szerzõdésben vállalt munkaköri leírásuknak, amit a hitelszerzõdés testesít meg esetünkben. Ugyanis képtelenek voltak felismerni azt a közgazdasági alaptényt, hogy egymásra vagyunk utalva.
Mivel egyoldalúan szerzõdést módosítottak, alkalmatlanná váltak a számlámmal kapcsolatos teendõk ellátására. Az önök munkadíja jelen esetben a szerzõdéskori kamat, a magyar pénzügyi törvények szerint magyar forintban számítva, változatlan futamidõvel.
Ezért kérem a számlát! Számlát arról, hogy eddig mekkora összeggel tömtem hiába a zsebüket és a szerzõdéskötés idején vállalt feltételek alapján hajlandók-e továbbra is a vállalt alkalmazási feltételeknek megfelelni?
Postafordultával kérem részletes, pénzügyi szakmailag mindenre kiterjedõ tájékoztatásukat!
Üdvözlettel:
XY
az egyik munkáltatójuk”

S mint írva van, ne fizess azzal a császárnak, ami a templomé!”, nagy tisztelettel kérem szépen a jóérzésû magyar jogászokat, tegyenek meg mindent a bajbajutottak védelmére! Amelyik bank többet követel ezek után, mint ami az eredeti megállapodás szerint jár neki, a fejük alól a kispárnát ki kell perelni. És ha erõvel akarja törvénytelen követelését behajtani, erõvel kell fogadni - csak együtt!

Isten óvja MAGYARORSZÁGot!


Ferencváros, 2011. június 21.

Lengyel Károly