MERJETEK MAGYARKÉNT ÉLNI!



MERJETEK MAGYARKÉNT ÉLNI!


Kedves Barátom, Feri, ZÁSZLÓS!


Csodálatos dolgokról szól a „Nem! Nem! Soha!” címû leveledben.
Nagy fába vágod a fejszéd, magad is tudod. Tisztellek érte, noha ezt az utat valószínûleg egyedül fogod járni külhonban.

Szeretnék Néked ajánlani egy varázslatos helyet, ahonnan az elsõ interaktív pünkösdi búcsút közvetítette a rádió párhuzamosan Csíksomlyóval. Gyönyörû nap volt.
Régi nagyjaink, mielõtt hosszú útra indultak különbözõ szent helyeket is felkerestek lelki töltõdés végett. Szeretném figyelmedbe ajánlani Pilisszántót. Különös hely szemben a Ziribár kúpjával. Egészen megkapó hangulatot áraszt az elsõ lépéstõl az oltárig. Ami ott Szõnyi József kezdeményezésére megvalósult az maga a csoda. Ott voltam minden átadó ünnepségen, és bizony mondhatom, együtt lélekzik az a hely az egész magyar nemzettel.
Ha még nem jártál ott, érdemes felkeresned azt a szent helyet, vagy dobolj Dobogókõn. Tudom, hogy érted, amirõl írok, és miért írom.
Esetleg kiindulópontként is lehetne meggondolandó valamelyik helyszín. A szívemhez Szántó nagyon közel van.

Egyet szeretnék tarisznyádba kínálni pogácsa helyett, hiszen nem csak kenyérrel él az ember.

Ez a nemzet él, nem kell feltámadnia! Ez a nemzet ébren van, nem alszik.
A nemzet létének titka a felismerésben van! Abban a felismerésben, hogy egyek vagyunk, és szabadként kívánunk élni.
A felismerést gátolja az a tudati folyamat, ami rabláncként jelenik meg sokak képzetében.
A magyar nemzet örökké szabad. Aki ezt nem él meg, rab marad. Lelkében! S kiálthatja bár, hogy éljen a szabadság, mindannyiszor beleborzong a bilincs hideg érintésébe.

Ha a MAG népe - elérkezve az ideje - tudatában megtörténik annak felismerése, hogy mi a nemes magyar nemzet egyként változtatni akarunk sorsunkon, akkor a következményt viharnak nevezik. Ezt mindenki, aki közülünk való hasonlóképpen éli meg, és egyformán érti.

KARAUL mondta gyakran: „Merjetek magyarként élni!”.
S hogy ehhez mit szól a világ, azzal már ki törõdik?


Hamarosan olyan idõk járnak a Földön, amikor a fekete angyalok szárnya tolla ahhoz képest patyolat fehér. Valóban egy menedék adatik. A Szent Korona. S noha annak is csupán 2030-ig szól az Idõkódja (tudósok által kifejtve), MI a MAG-ok tudatában vagyunk az Öröklétnek, ami változatlanul Bennünk él.

Hálás szívvel emlékszem április közepére.
Biztos lehetsz abban, hazavárunk, mint a többi Õrizõ.
Ott leszek a város határában ismét - tárt karokkal kémlelve a távolban a zászlót.


Változatlan barátsággal:
Lengyel Karcsi

Ferencváros, 2011. május 2.