PSZT! - NYÍLT LEVÉL LENDVAI ILDIKÓNAK A MAGYAR GÁRDA MOZGALOMRÓL






































feladó Apu Lengyel <Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.>
címzett Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
dátum 2010. május 13. 7:59
tárgy PSZT! - NYÍLT LEVÉL LENDVAI ILDIKÓNAK A MAGYAR GÁRDA MOZGALOMRÓL
küldõ gmail.com


részletek elrejtése 7:59 (0 perce)


PSZT!

NYÍLT LEVÉL LENDVAI ILDIKÓNAK
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.,

A MAGYAR GÁRDA MOZGALOMRÓL
http://magyargarda.hu/


Tisztelt Lendvai Ildikó!

Alább idézek egy kétségtelenül markáns hangvételû cikket, amely arról tudósít, hogy Ön komoly aggodalmainak adott hangot az Új Magyar Gárda egyenruhájával kapcsolatban, hovatovább annak, mint szervezetnek létével kapcsolatban.

Ennek okán, kérem, engedje meg, hogy szíves tájékoztatásul megküldjem Önnek a Magyar Gárda elektronikusan elérhetõ tájékoztatási oldaláról származó két menüpontjának szövegét!

Arra kérem Önt, szíveskedjen a kettõs csillagvonal alatti két részletbõl egyetlen betût megjelölni, lehetõleg nyilvánosan, amely nem felel meg a Magyar Köztársaság közjogi berendezkedése szerint elfogadott jogi elvárásoknak!

Elõre merem borítékolni, hogy ilyen szövegrészletet sem Ön, sem az MSzP, de még a Magyar Köztársaság egyetlen elfogulatlan jogásza sem fog találni.


Tisztelt Lendvai Ildikó!

- Abban az idõben, amikor a Munkásõrség nevû karhatalmi alakulat mûködött, abban nem volt semmi törvénytelen az akkori viszonyok között?

- Amikor a Munkásõrséget lõgyakorlatok és tömegoszlató gyakorlatok keretében saját népük elleni bevethetõségre oktatták, abban nem volt semmi törvénytelen?

- Amikor a KISz keretében az elõzõ szervezet köztudottan utánpótlás képzési célból létrehozták az Ifjú Gárdát és számos esetben be is vetették magyar fiatalok ellen, abban nem volt semmi törvénytelen?

Jól értesültnek kell lennie arról a korról, hiszen már abban az idõben is fontos emberek közelében végezte tevékenységét!


Tisztelt Lendvai Ildikó!

Arra kérem Önt, hogy szíveskedjen ugyanolyan tömegtájékoztatási felületen és terjedelemben válaszolni ezekre a kérdésekre!

Ha erre nem képes, vagy nem áll szándékában, akkor, mint lemondott pártelnököt, a köteles tisztelet megtartása mellett, mégis a leghatározottabban szeretném felhívni figyelmét, hogy magyar emberek tömegét súlyosan sérti az alábbi tudósítás tartalma szerinti magatartása.

Gondolja át! Valóban ez a legnagyobb gondja az Önök pártja, és az SzDSz által a végsõkig lepusztított Magyarországnak? Alig hihetné bárki gondolkodó ember!!!


Végszónak egy kissé udvariatlannak tûnõ mondatot szántam. Ez így hangzik:
A Magyar Szocialista Párt egyetlen vezetõ tisztségviselõjének sincs erkölcsi, politikai alapja, hogy a száját kinyissa egyetlen betû erejéig, !!!semmilyen mondandóval!!!, amikor - reményeink szerint végleg - eltûnnek a hatalom minden formájának gyakorlási lehetõsége közelébõl.

Ez a demokrácia lényege! A döntõ többség, bárhogy értelmezik a számokat, így döntött.


Lengyel Károly,
egy magyar választópolgár

Ferencváros, 2010. május 13.


Adjon az Isten szebb jövõt!


*****************************************************


Lendvainak elgurult a gyógyszere

2010-05-12 23:33 barikád.hu

http://barikad.hu/node/53016


Már nem csak az államfõnek, hanem a pártoknak is utasításokat ad a kommunista utódpárt lemondott elnöke, az egykori cenzorasszony, Lendvai Ildikó.

Miután tegnap lemondtak a nemzeti párt javára a Nemzetbiztonsági Bizottság elnöki posztjáról azért, hogy övék legyen a Költségvetési Bizottság, ma - feltételezhetõen a liberális és antifasiszta nyomásra - közleményben azt írta a cenzor: "annak érdekében, hogy a nemzetbiztonsági bizottságba se elnökként, se közel hasonló jogosítványokkal rendelkezõ tagként ne kerülhessen be törvénytelen szervezeteket vagy azok finanszírozását támogató képviselõ, az arra illetékes nemzetbiztonsági szervek teljesítsék a lehetõ legkörültekintõbben az úgynevezett C típusú átvilágítás során rájuk háruló kötelezettségeket, és jelezzék a nemzetbiztonsági kockázat legkisebb gyanúját is az ilyenkor szokásos módon a Ház elnökének.

Hozzátette: mivel a Ház elnöke egyedül jogosult ezeket a jelentéseket megismerni és a kockázat fennállásáról dönteni, a Fidesz, a KDNP, az LMP és az MSZP frakciója szólítsa fel a házelnököt, hogy kockázat jelzése esetén egyetlen esetben se jelölje az adott képviselõt a nemzetbiztonsági bizottságba. Arra ugyanis nincs törvényi kötelezettség, hogy minden frakció minden bizottságban helyet kapjon, csak arra, hogy bizottsági tagjainak összlétszáma mandátumarányos legyen - emlékeztetett.

Lendvai egéyzen elképesztõ módon nem átallotta kijelenteni: ha a Jobbik kapcsán nincs egyetértés a másik három parlamenti párt között, akkor az LMP vagy a Fidesz vezesse a nemzetbiztonsági bizottságot.

Azon már meg sem lepõdünk, hogy a nemzet biztonságát a magyaroktól féltik a nemzet ellenségei, s minden eszközt bevetnek ellenük, de úgy látszik, kétségbeesetten küzdve saját maguknak rúgott öngóljuk ellen, olyan eszközökhöz akarnak nyúlni, amelyek élesen ellent mondanak a parlamentáris demokráciának. Tegnap ugyanis a pártok - így az MSZP is - teljes egyetértésben megegeztek a bizottságok elnöki és alelnöki posztjairól. Innentõl egy demokráciában nincs visszaút.

Kedves Lendvai Ildikó! Kedves MSZP! Most kiderül, ki is az igazi demokrata!

barikad.hu


*****************************************************
*****************************************************


Alapító nyilatkozat és az Eskü szövege

2007. Július 17.
http://magyargarda.hu/alapito_nyilatkozat


2009. 07. 25-én Dabason, az életre hívott Új Magyar Gárda Mozgalom megalakítása érdekében összehívott gyûlésen az alábbi események történtek:

- A 2009. 07. 11-én Budapest, Szabadság téri demonstráción életrehívott, és közfelkiáltással megalakult Új Magyar Gárda Mozgalom elsõ tájékoztató jellegû megbeszélésén, jelen vannak az Új Magyar Gárda Mozgalomhoz csatlakozni kívánó személyek, akik meghívásos alapon érkeztek a megbeszélésre.

- A megbeszélésen jelen lévõ mintegy 100 fõ arra a kérdésre, „Kívántok-e csatlakozni egy új közösséghez, az Új Magyar Gárda Mozgalomhoz?” egyhangúan igennel válaszoltak. Ezért Kiss Róbert, mint az Új közösség alapítója, az itt jelen lévõ mintegy 100 fõbõl megalakította az új közösség szervezõi egységét.

- A megalakult szervezõi egység a következõ feltett kérdésre, miszerint: „Milyen rendszer illetve szervezeti egység szerint mûködjön az Új Magyar Gárda Mozgalom?” - egyhangúan a hierarchikus, utasításos rendszeren alapuló felépítés volt a válasz.

- Mivel a szervezõk és a majdan csatlakozni kívánó további személyek élére egyszemélyi vezetõ választása a legcélravezetõbb, ezért az új közösséghez csatlakozottak egy vezetõt választanak az Új Magyar Gárda Mozgalom élére. A jelen lévõk erre a tisztségre Kiss Róbertet jelölték, aki a felkérést elfogadta. Így 2009. 07. 25-vel az Új Magyar Gárda Mozgalom országos vezetõje Kiss Róbert lett. A megválasztott vezetõ jogosult az országos struktúrát és az új Magyar Gárda Mozgalom felépítését meghatározni.

- Kiss Róbert, mint megválasztott vezetõ, a teljes Mozgalomra nézve a következõket ismertette a jelenlévõkkel:

- A Mozgalom nem minõsül társadalmi szervezetnek.

- A Mozgalomban résztvevõk tetteikért, tevékenységükért a mindenkor hatályos jogszabályok szerint saját maguk felelnek.

- A Mozgalomban résztvevõk összetartozásukat erõsítve, a Mozgalom által szervezett vagy a Mozgalom tagjainak részvételével megtartott rendezvényen formaruhát kötelesek hordani. A formaruha áll: fekete nadrág, bakancs, fehér ing vagy galléros fehér póló, fekete mellény hátán oroszlán, elõl Árpád-sávos pajzs, fekete simléderes „Bocskai” típusú sapka, valamint a Mozgalomhoz való tartozást erõsítve hétjegyû azonosítószám.

- Mivel az Új Magyar Gárda Mozgalom egy igen hosszú kifejezés, ezért a hétköznapi szóhasználatban és ezentúl minden írásos és elektronikus sajtóban csak a Magyar Gárda nevet használjuk.

- A Magyar Gárda jelen lévõ szervezõi azonnal jelezték, hogy több száz ismerõsük szeretne azonnal csatlakozni a Magyar Gárdához az ország egész területérõl.

2009. 07. 25.
Dabas
Magyar Gárda
Országos Sajtóiroda
A Magyar Gárda pártok és határok felett áll. A nemzetközösség erõ- és érdekközössége akar lenni. Életre hívója és támogatója mindannak, ami nemzeti felébredésünk és felemelkedésünk irányába mutat, de megingathatatlan gátja a magyarság szellemi és fizikai gyengítésének.
A Magyar Gárda felkiáltó jel kíván lenni! Üzen mindazoknak itthon és a nagyvilágban, akik nemzeti széttagoltságunkban, megtörtségünkben és megsemmisítésünkben érdekeltek: Nem hagyjuk! Üzen mindazoknak, akik ha nemzetünk sorsáról van szó, tespedtek, célvesztettek vagy meghunyászkodók: Ébresztõ! Végül üzen mindazoknak, akik régóta sóvárognak egy szebb magyar jövõ után: Eljött az idõ!
A Magyar Gárda Mozgalom a következõ feladatokat tûzi maga elé:
A felesketett gárdisták fizikai, lelki és szellemi képzése és önképzése, hogy feladataikat példamutató hatékonysággal, kellõ erõvel, céltudatossággal és alázattal hajthassák végre.
Ápolja a magyar kultúrát és történelmünk emlékeit, adja tovább a felnövekvõ generációk épülésére.
Aktívan vegyen részt katasztrófa-elhárításban, rend- és polgárvédelmi feladatokban.
Karitatív és szociális missziók támogatása és szervezése.
Rendkívüli helyzetben a nemzeti önvédelem erõsítése.
Része vagy gerince kíván lenni a majdan felállítandó Nemzetõrségnek.


A Magyar Gárda esküje

"Én .... a Magyar Gárda gárdistája a Magyar Szent Koronára esküszöm, hogy hazámhoz, nemzetemhez, a magyar néphez mindörökké hû leszek. Történelmünk nagyjait példaképnek tekintem, nemzetem, hazám haladását, szabadságának, értékeinek, hagyományainak védelmét életem végéig tartó feladatomnak fogadom el.

Zászlóinkat, társaimat el nem hagyom, a Gárda vállalt feladatainak
végrehajtásában becsülettel kitartok. A Gárda Szolgálati Szabályzatát
elfogadom és annak megtartását magamra nézve kötelezõnek ismerem el.

Ha eskümet megszegem, sújtson elöljáróim és társaim megvetése, és a
Magyar Gárda soraiból való örökös kizárás.

Isten engem úgy segéljen!"


*****************************************************


Becsületkódex

2008. Június 03.
http://magyargarda.hu/becsuletkodex


Mi a Gárda?
A Magyar Gárda az azonos nevû egyesület által létrehozott mozgalom, amely magját képezi a nemzeti újjászületés programjának, és mintát ad a nemzet értékeinek megvédéséhez. Kívül kemény mint az összezárt ököl, szívós mint a háncs, éles mint a kard. Belül élõ és fejlõdni kívánó szervezetet.

Mi a Gárda jelszava?
Hit. Erõ. Akarat.

Mi a Gárda köszöntése?
Adjon az Isten: szebb jövõt!

Mi a gárda címere?
Négy vörös és négy fehér sávval osztott pajzs, ahol a vörös mezõkben összesen kilenc arany oroszlán lépdel. Az elsõ sorban három, a második sorban is három, azután kettõ és végül egy arany oroszlán látható.

Mi a Gárda zászlaja?
Négy vörös és négy fehér sávval osztott téglalap, ahol a vörös mezõkben összesen kilenc arany oroszlán lépdel a címer szerinti elrendezésben.

Miért ez a címer lett a Gárda jelképe?
A címert Imre király (1196–1204) örökítette ránk. Az õ idejében még töretlenül érvényesült a hit, az erõ és az akarat szentsége. Amikor öccse, András herceg (aki késõbb II. András néven maga is trónra lépett) fellázadt Imre ellen, és seregével hadba vonult, hogy letaszítsa õt a trónjáról, Imre a csata elõtti este, kezében a királyi jogarral egyedül átment öccse táborába, õt kézenfogva kivezette a lázadók elképedt seregébõl, miközben fennhangon így kiáltott: „Most meglátom, ki meri királyi nemzetségbõl való vérre a kezét emelni!“. Sértetlenül tért vissza elfogott öccsével saját táborába. A király ereje és bátorsága, valamint a nemzetnek a király istentõl való szentségébe vetett hite ekkor még megkérdõjelezhetetlen volt Magyarországon. Ezért esett erre a címerre a választás. Továbbá azért, mert az Árpád-sávok Európa legõsibb királyi házára, a Turul-dinasztiára emlékeztetnek, a kilenc lépõ oroszlán pedig mint fontos örökség, erkölcsi normáink alapját adja.

Mit jelképez a kilenc oroszlán?
Az elsõ sor a katona három fõ erényét jelképezi:
Erõ, Bátorság, Fegyelem
A második sor a polgár három fõ erényét:
Becsület, Büszkeség, Szorgalom
A harmadik sor a tisztviselõ két fõ erényét:
Hûség, Tisztaság
A negyedik sor a vezetõ legfõbb erényét:
Bölcsesség

Mi a gárdista hét kincse?
A gárdista hét kincse becsülete, magyarsága, bizalma Istenben, bajtársiassága, segítõkészsége, bátorsága és hûsége a Gárdához.

Mire tesz esküt a gárdista?
A gárdista a Szent Koronára tesz esküt, amely alól csak Isten adhat feloldozást.

Miért olyan fontos nekünk a Szent Korona?
A földön egyetlen nemzet él, és ez a magyar, amelyik amikor kellett, elkészítette az eljövendõ isteni király koronáját, mivel az apostoli hitvallásban fogalmazottak szerint Jézus halálát, feltámadását és mennybemenetelét követõen megjövendölték, hogy visszatér, elfoglalja trónját és királyságának nem lesz vége. Azért szent a Korona, mert a visszatérõ Istenkirály számára készítette azt hûséges népe, amint ez a Szent Korona homlokzatán is látható. Ez az oka annak, hogy a világon egyetlen olyan nemzet van, amelynek számára Jézust követõen, Attila királytól az utolsó koronás fõig, ezerhatszáz éven át csak az lehetett legitim uralkodó, akit a Szent Koronával, azaz az eljövendõ Nagy Király, Jézus utólagos jóváhagyásával kentek fel. A Szent Korona szentsége tehát nem a múltból, hanem a jövõbõl fakad. Olyan pecsét ez, amely a magyar nemzet és Isten egyedülálló szövetségét rögzíti. A Magyar Gárda tagja erre az õsi szövetségre tesz esküt, miáltal belép a legderekabb és legvitézebb magyarok tágas csarnokába.

Mit fejez ki a gárdista öltözete?
A Magyar Gárda öltözete a magyar nép öltözködési hagyományaiból kiindulva az együttes, szervezett fizikai tevékenység megkönnyítését szolgáló, és a köznapi viselettõl való megkülönböztetés céljából kialakított formaruha. A tavaszi, nyári, õszi ünneplõ ruházat részei: fekete sapka, fehér ing, fekete mellény, fekete nadrág, fekete bakancs. A sapkán és a mellényen stilizált címerpajzs, a mellény hátrészén fehér színû hímzett lépõ oroszlán látható. A téli öltözetet kabát egészíti ki. A gárdista mellén és sapkáján azért az oroszlánok nélküli sávos címert viseli, mert a gyakorlatban a gárdistának magának kell méltóvá válnia a címerben és a zászlóban látható oroszlánokhoz. Ezért a gárdista köteles a ruháját óvni és tisztán tartani.

Ki a jó gárdista?
A jó gárdista testi, szellemi és lelki adottságainak legjavát egyszerre képes mozgósítani. Nem mindig a legerõsebb a legbátrabb, nem mindig a legügyesebb a leghûségesebb, nem mindig a legbátrabb a legbölcsebb. A gárdista arra törekszik, hogy mind a kilenc oroszlán benne életre keljen. Persze nem minden oroszlán lesz egyforma a gárdistában. Van, akinek a testi adottságai jobbak másokénál, õ majd élen jár a vitézségben és példát mutat a többieknek. Van, akinek a szellemi adottságai jobbak, õ majd élen jár a bölcsesség, a hûség és a társak iránti szeretet nehéz próbatételein. És van, akit a Mindenható sem erõs fizikummal, sem éles ésszel nem áldott meg, ám megajándékozta a hit elsöprõ erejével. Õ lesz az, aki a legnehezebb pillanatokban képes lesz lelkesíteni társait, fenntartani a reményt a nehéz helyzet elmúlásáig. Így hát a Gárdában minden gárdistára szükség van, ezért minden gárdista egyenrangú, bár nem egyforma. Erõnk a lovagiasság törvénye szerint abban van, ha az "egy mindenkiért, mindenki egyért" szellemében cselekszünk.

Ki lehet a Gárda tagja?
A Magyar Gárda tagja lehet minden olyan magyar férfi és nõ, aki már betöltötte 18. életévét, hisz Istenben, magát a magyar nemzethez tartozónak vallja, beszél magyarul, ismeri és tiszteli a magyar hagyományokat, a magyar történelmet, teljes lelki és szellemi rokonságot vállal a magyar nemzettel, vallja és védelmezi a nemzet egységét, elutasítja, hogy bárki különbséget tegyen magyar és magyar között. Számára a család a nemzet boldogabb jövõjének záloga. Büntetlen elõéletû, káros szendvedélynek nem rabja, tiszteli a magyar törvényeket és hagyományokat, környezetét ápolja és védi.

Hogyan lesz valaki gárdista?
Aki elfogadja a Gárda Becsületkódexében foglaltakat és esküt tesz, az a Gárda teljes jogú tagjává válik.

Mire jogosult a gárdista?
Viselheti a Gárda egyenruháját, részt vehet a rendezvényeken, feladatokat kaphat társaival közösen vagy egyedül.

Mire köteles a gárdista?
Köteles eleget tenni a Becsületkódexben megfogalmazott elvárásoknak. Köteles ápolni a Gárda jó hírnevét és magatartásával példát mutatni az embereknek. Köteles a Gárda anyagi javait megóvni, a rábízott értékekért, azok megfelelõ használatáért felelõsséggel tartozik.

Mikor veszíti el egy gárdista a tagságát?
A gárdista méltatlanná válik a tagságra, ha viselkedésével, cselekedetével, vagy nyilatkozatával a Gárda Becsületkódexében foglaltakat súlyosan megsérti.
Hogyan szûnik meg a tagság?
A Gárda Becsületkódexében foglaltak megsértésének kivizsgálására a gárdista közvetlen parancsnoka becsületbíróságot állít fel, amely legalább három tagból áll. A becsületbíróság elnöke a vétséget elkövetõ személy egységének vezetõje, további két tagját nem az adott az egység tagjaiból az országos fõkapitány jelöli ki. A becsületbíróság köteles körültekintõen eljárni minden hozzá utalt ügyben, részletesen feltárni és megvizsgálni és értékelni minden körülményt, szükség esetén tanúkat meghallgatni. Az ügy lezárásaként a becsületbíróság kétharmados többséggel hozza meg végzését, amely ellen fellebbezni nem lehet. A gárdista tagsága akkor is megszûnik, amennyiben felszólítás ellenére hat hónapig nem fizeti a tagdíjat és a mulasztás okát nem tudja alapos indokkal magyarázni. Kizárt személyt a Magyar Gárdába újólag fölvenni nem lehet.

Hogyan lehet a Gárdából kilépni?
Idõ múlásával, betegség miatt vagy egyéb nyomós okból a gárdista kérelmezheti elbocsátását a Magyar Gárdából. Errõl döntést a fentebb leírt módon a becsületbíróság hoz, amelynek végzése értelmében az egység parancsnoka kiállítja az elbocsátó levelet. Ezzel a gárdista tagsága megszûnik. A Gárdától azonban nem kell elszakadnia. Kerülhet tartalékos állományba, vagy lehet pártoló tag.

Ki csatlakozhat a tartalékos állományhoz?
A Gárdából kilépõk egyéni kérésre csatlakozhatnak a tartalékos álományhoz. Ekkor tovább viselhetik a Gárda egyenruháját, részt vehetnek a Gárda rendezvényein, de külön feladatra nem mozgósíthatók, csak egyéni vállalás esetén. Rendkívüli helyzetekben, mint például természeti csapás, társadalmi katasztrófa esetén azonban rájuk is számít a Gárda.

Mi a Gárda célja?
A Gárda célja a hagyományok õrzése, a felnövekvõ korosztályok testi, szellemi és lelki képzése, a nemzetben gondolkodók összefogásának és összetartozásának erõsítése, a magyar nemzet értékeinek ápolása és védelme, mert csak aki ismeri a múltját, az látja a a jövõjét. A test, a szellem és a lélek harmóniája az ember legfontosabb képessége. A nemzeti értékek védelme pedig olyan egyetemes feladat, amely soha nem veszíti el fontosságát.

Van-e ellenségképe a Gárdának?
A Gárdának nincs ellenségképe, mert a Magyar Gárda célja nem a hódítás, hanem honfitársaink nemzeti értékeinek védelme minden rossz szándékú behatással szemben, amely lehet külsõ és belsõ indíttatású. Amint a nyájõrzõ pásztorkutyáknak sincs ellenségük, de ha farkasok támadják meg a rájuk bízott nyájat, akkor akár az életük árán is megvédelmezik.

Melyik politikai oldalhoz tartozik a Gárda?
A Gárda nem politizál. Mindenkit a szövetségesének tekint, aki a Gárda céljaival egyetért és a magyar nemzet, továbbá Európa egyetemes érdekeit szolgálja, értékeit védi.

Miért Magyar?
Azért, mert azonosulunk mindazokkal, akik magyarnak vallják magukat. Ha kell, osztozunk balsorsukban, de részt kívánunk venni boldogulásuk megvalósításában is.

Miért Gárda?
Mert a nemzetet válságaiból mindig az elhivatottak élcsapata vezeti ki.

A Magyar Gárda Egyesület alapító tagjai
Budavár, Szent György tér

2007. augusztus 25.


*****************************************************