2006. október 23. NEVÉBEN


---------- Forwarded message ----------
From: Apu Lengyel <Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.>
Date: 2010/5/11
Subject: 2006. október 23. NEVÉBEN
To: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Cc: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


2006. október 23. NEVÉBEN


Tisztelt Dr. Orbán Viktor!


Mint a Fidesz választási gyõzelmének éjszakáján Ön kiemelten felhívta a figyelmet, Önök a nép akaratából jutottak ismét a hatalomba. Figyelemre méltó és elsöprõ gyõzelmüket a szavazó fülkék forradalmaként idézte.

Most mégis megkapták másik orcájukra is az ütés azok, akik a fenti idõpontban szenvedõ alanyai voltak az erõszaknak. Annak az erõszaknak, amelyre nincs, és nem is lehet bocsánat! Soha.

Nos, az elsõ pofont pintér sándor engedte meg magának. Most elkövetkezett a második pofon ideje, alig néhány nappal a szentkirályi utcai tüntetés után.

Merészelte lázár jános azt a kijelentést tenni, hogy szerinte természetes, hogy pintér megvédte gergényit.

Tisztelt Dr. Orbán Viktor!

Önök NEM erre kaptak felhatalmazást. És ezen a helyen veszem a bátorságot, bár nem az önök erejére adtam szavazatomat, hogy felhívjam a tanult miniszterelnök-jelölt figyelmét, milyen nagyon ingatag ma ebben az országban a közjogi rendszer.

Ingatag, s ezért megfelelõ, billegéstõl mentes, vagyis három lábra állított csoportot enged a magyar lelkek fájdalmaival játszani.
Ön szerint meddig tartható az olyan erkölcsi és politikai helyzet, ahol és amikor ilyen emberek próbálják meghatározni, hogy ki, mit gondolhat a fenti dátummal kapcsolatban.

Nem volt elég a könnygázfelhõ Budapest belvárosában. Nem volt elég a tiltott vipera használata. Nem volt elég a törvénytelenül alkalmazott gumilövedékek alkalmazása. És az sem volt elég, hogy az alkotmányban kiemelten védett nemzeti jelképünket, a nemzeti zászlót taposták, miközben magyarságában gyalázták a több százezres tömeget.

Ez mind-mind nem volt elég!

És Ön veszi a bátorságot, noha bizonyosan tudatában van a helyzet tarthatatlanságának, hogy kinevez belügyminiszternek egy olyan személyt, és annak mélységesen megalázó kijelentése után nem hívja vissza, aki pártját fogja gergényinek.
Majd szintén szabadjára enged egy harmadik mosolygós figurát, aki pedig ennek az elõzõ kettõnek fogja pártját.

Íme, az egység hatalma és egyben a hatalmi egységre törekvés megmutatkozott!

Tisztelt Dr. Orbán Viktor!

Ismét el kell mondanom, Ön és párttársai nem erre kaptak felhatalmazást!

A köteles és illendõ tisztelet mellett arra kérem, hogy minden lepöckölõ magatartásformát félretéve ezt a két embert léptesse vissza: pintér sándort és lázár jánost.

Hiszi, vagy nem, nincs több orcája a magyaroknak!


Kívánok Önnek megfelelõ és megnyugtató bölcsességet a mégoly nehéznek is tûnõ döntés meghozatalához!

Csak ne késlekedjen, hiszen pontosan tudatában kell lennie annak, hogy mekkora szavazóbázist és milyen rétegeket veszíthet az õszi önkormányzati választások elõtt sokkal! Az így kialakulóban lévõ távolodás maradandó lelki meghasonlást eredményezhet, ami egyenes arányban fogja szétzilálni a magyar közjogi berendezkedést.

Üdvözlettel:
Lengyel Károly,
egy magyar szavazópolgár

Ferencváros, 2010. május 11.

********************************************

Barátok közt: Lázár szerint "természetes",
hogy Pintér megvédte Gergényit

2010-05-10 18:36 barikád.hu
http://barikad.hu/node/52849


Nem talál kivetnivalót Pintér Sándor Gergényi Pétert mentegetõ kijelentésében Lázár János, a Fidesz frakcióvezetõje. A politikus szerint "természetes", hogy több évtizedes közös munka után a leendõ belügyminiszter megvédte volt kollégáját. Lázár leszögezte: a 2006. õszi koncepciós jellegû perek áldozatai nem számíthatnak kártérítésre, és a máig beazonosítatlan rendõrterroristákat sem vonják felelõsségre.

Pintér Sándor élvezi a Fidesz-frakció minden tagjának a támogatását és bizalmát - közölte Lázár János, a képviselõcsoport vezetõje hétfõn az ATV Jam címû reggeli mûsorában.

A belügyi tárca várományosa múlt hétfõi bemutatkozó nyilatkozatai egyikében arról beszélt: nem gondolja, hogy Gergényi Péter volt budapesti rendõrkapitány törvénytelenül járt volna el a 2006-os oszlatások levezénylésénél, de az ügyészség feladata lesz ezt megállapítani.

Lázár János az ezzel kapcsolatos felvetésre az ATV-ben úgy fogalmazott: "nekem nem sok problémám volt ezzel a kijelentéssel", a sajtó felfújta.

Mint mondta, Pintér Sándort és Gergényi Pétert hosszú évtizedes szakmai munkakapcsolat fûzi össze. Ha valaki valakivel évtizedekig együtt dolgozik, akkor természetes, hogy a védelmére kel - tette hozzá, megjegyezve, hogy nagyot csalódott volna, ha Pintér Sándor nem ezt mondja. (Szerintünk meg az volna természetes, ha egy párt saját agyba-fõbe vert szavazói és hívei védelmére kel.. - Barikád)

Közölte, Pintér Sándor élvezi a Fidesz-frakció minden tagjának támogatását és bizalmát.

A 2006. október 23-ai eseményeket is érintõ törvénytervezetükrõl szólva hangsúlyozta: akit ezzel az üggyel kapcsolatban jogerõsen elítéltek, az nem kaphat kártalanítást. "Nem a jogerõs elmarasztaló ítéleteket akarjuk felülvizsgálni" - emelte ki Lázár János.

Az indítványuk azzal a "speciális ügycsoporttal" függ össze - folytatta -, amelyben az ügyészség megállapította a rendõrség felelõsségét, azonban nem tudta a rendõröket azonosítani - éppen Gergényi Péter intézkedése miatt. Ezeket az ügyészségi megszüntetõ határozatokat perre vitték a károsultak, és ezek folyamatban vannak. Körülbelül 200 ilyen per van - ismertette. "Azt szeretnénk, hogy ha ezekben a perekben a magyar állam elismerné a felelõsségét peren kívüli megállapodással" - mondta a frakcióvezetõ.

Ez a megoldás lényegében kizárná a máig azonosítatlan, brutális rendõrök felelõsségre vonását.

stop.hu - barikad.hu