EL AZ IDEGEN KEZEKKEL A MAGYAR IVÓVÍZTÕL



Kitörési lehetõség az ivóvíz?



Várpalota - A város gazdaságának egyik fontos eleme, akár kitörési lehetõsége is lehetne a térség alatt fekvõ, jó minõségû ivóvíz ipari mennyiségû kiemelése, palackozása, értékesítése.



2009. október. 19. hétfõ | Szerzõ: Szijártó János


http://naplo-online.hu/cimlapon/20091019_varpalotai_viz




Elsõsorban errõl tárgyalt a városházán Németh Árpád polgármesterrel Izrael nagykövete vasárnap. Aliza Bin-Noun nagykövet asszony úgy vélte, jók az esélyek a két ország, pontosabban izraeli cégek és Várpalota közötti, kölcsönös elõnyökkel járó üzleti kapcsolat kialakulásában, hiszen a zsidó állam köztudottan ivóvízhiánnyal küzd, míg Várpalota akár exportra is termelhet.



Az önkormányzat ezen elképzelés jegyében egyébként több nagykövetséget is felkeresett már, és a polgármester tájékoztatása szerint biztató visszajelzések érkeztek az Egyesület Állomok, Dél-Afrika és Ukrajna külképviseletétõl, de számos más - több európai -, kevés ivóvízzel rendelkezõ országot is megcéloztak az ajánlattal. Az eddigi kedvezõ tapasztalatok alátámasztják, igazolják az önkormányzat direkt gazdasági kapcsolatokat keresõ kezdeményezését.



Tegnap az üzleti tárgyalásokon túl a polgármesteri hivatalban szó esett Izrael Állam és a Magyar Köztársaság közötti diplomáciai kapcsolatok újrafelvételének huszadik évfordulójáról, majd a találkozó második felében a résztvevõk márványtáblát helyeztek el a várpalotai zsinagóga falán, a második világháborúban elhurcolt zsidók emlékére.



Akár kitörési lehetõség is lehetne a Várpalota térsége alatt fekvõ, jó minõségû ivóvíz (Fotó: Gáspár Gábor)



Akár kitörési lehetõség is lehetne a Várpalota térsége alatt fekvõ, jó minõségû ivóvíz (Fotó: Gáspár Gábor)



************************************************************************************



NYÍLT LEVÉL NÉMETH ÁRPÁDNAK, VÁRPALOTA POLGÁRMESTERÉNEK



EL AZ IDEGEN KEZEKKEL


A MAGYAR IVÓVÍZTÕL



Németh Árpád részére


Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.




Levelem egyszeri, ám éppen annyira nyilvános, mint egy polgármester kötelessége szerint nyilvános minden polgármesteri tevékenysége. Nem kívánom tovább ezzel idejét terhelni. Nyilvános címre küldöm írásom, közügyben, leginkább a MAGYAR IVÓVÍZ miatti országos ügyben, mint elfogadhatatlan magatartás elleni tiltakozás a nemzetközi egyezményekben garantált véleményszabadság és annak nyilvános terjesztésének szabadságáról szóló jogaim alapján. Semmi törvénybe ütközõt nem fog benne találni, ám ragaszkodom kifejtett állásponthoz.




***




Polgármester!




Valóban komolyan gondolta, hogy a MAGYAR IVÓVÍZ készlet terhére külföldiekkel alkudozhat? Komolyan gondolta, hogy ez a tevékenység jogában áll?



Felhívom figyelmét, hogy minden ásványi kincs, ami a Magyar Köztársaság területén a földben található a magyar emberek összességének tulajdona. Ebbõl következik, bárki, aki ennek kiárusításáról idegennel tárgyal csak kapcsolatfelvételi jelleggel is, erõs gyanúba keveredhet a büntetõ törvény vonatkozó elõírásaival.



Felhívom figyelmét továbbá arra, hogy vizsgálja meg alaposan a pécsi ivóvízzel kapcsolatos eseményekrõl szóló híreket, és abból következtetve vessen számot vállalt feladatából eredõ kötelességének teljesítésével. Maga nem a MAGYAR IVÓVÍZ kiárusítására kapott megbízást a választóitól, hanem hogy minden törvényes módon megõrzi a magára bízott nemzeti és helyi érdekek érvényesítésének lehetõségét, valamint a helyi közös tulajdont!


Emlékszik még az ESKÜjére?



A MAGYAR IVÓVÍZ nem a maga tulajdona, és nem csupán Várpalota tulajdona!!!


Érti ezt az alapvetést, polgármester! Lehet, ez a szemlélet magának nem tetszik, de akkor jobban tenné, ha végül saját lelkiismeretét venne nagyító alá. Ehhez egy kevés segítséget kínálok gondolatébresztõnek. Tegye fel azt a kérdést saját magának a tükör elõtt:


„Németh Árpád, Várpalota polgármestere jó magyar ember, vagy idegenek szolgája, és teszi a reá bízottakat is azzá?”


Csak ennyi!



Tudja, vannak dolgok ebben az országban, ami soha nem lesz eladó a magyar emberek döntõ többsége szerint, ha maga a feje tetejére áll, akkor sem. Többek között ezt üzenem sok magyar ember nevében a tárgyaló partnerének is. Valamint itt kívánom idézni azt a két évezrede, az Ókori Rómában megfogalmazott bölcseleti alapvetést:


„Törvénytelenségbõl jog nem ered!”


Ugye érti, polgármester!



A fenti híradásból világosan kitûnik, a várpalotai városvezetés tette a kezdeményezõ lépést a MAGYAR IVÓVÍZ kiárulására. Errõl nem lehet indulatok nélkül szólni!


Bárkinek a fejében született ez az elképzelés, már a gondolat kinyilvánítása is önmagában büntetõ ügyet képezhet.



Nos, polgármester! Ehhez tartsák magukat!


Minden bizonnyal vissza is léphetnek kezdeményezésüktõl!


Tegyék meg most! Méghozzá gondolkodás nélkül, mert a maguk által külföldivel errõl kötött bármilyen megállapodás bizonyosan semmis lesz.




Budapest, 2009. október 21.



Lengyel Károly


Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.




Adjon az Isten szebb magyar Jövõt!