2009-10-16_Hszi Csin-ping Alelnök Úr részére


2009/10/16 Apu Lengyel <Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.>


- Idézett szöveg elrejtése -


Kínai Nagykövetség <Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.>,




Hszi Csin-ping


Alelnök Úr részére






Tisztelt Hszi Csin-ping Alelnök Úr!




Kérem, nézze el nekem kéretlen soraim! Számomra és hitem szerint minden magyar ember számára kiemelkedõen fontos ügyben kérem a figyelmét rövid levelemhez.


Kína hatalmas ország. Népeinek rendkívül összetett kulturális és gazdasági kapcsolatrendszere, és történelmének bölcs vezetõi szervezték hatalmas országgá az Önök hazáját. Kultúrájuk a történelem nagyon messzi távolából indul, sok vívmány fejlesztése, felfedezése származik Önöktõl. Gazdasági értelemben mára nem kétséges, hogy az Önök országa a világ vezetõ hatalmai között szerepel.


Éppen ezért hatalmas elvárások helyezik a nemzetközi figyelem látókörébe nemzetük minden tettét. Önök is tudják, a hatalom és a pénz nem minden, noha korunkat leginkább e két fogalom irányítja. A keleti emberek mindenkinél jobban tudják ezt.


A történelem kiváló tanítómester! Ezt régi és hatalmas elõdeik, akik országukat vezették, világosan megmutatták, példát kínálva az utánuk következõ nemzedékeknek.



Él egy nép az Önök országában, akikre régóta figyelnek a magyarok. Ez a nép sokat szenvedett eddig is a történelem során, hatalmas vérveszteségeket tudnak maguk mögött.


Ön most egy olyan országban tesz látogatást, akik máig vallják, hogy az UJGUR nép a mi vérszerinti testvéreink. Õk, ott a messzi Keleten ugyanígy gondolják.


S hogy milyen nagyon így gondoljuk mi mind ezt a vérszerinti testvérséget, Alelnök Úr megértõ figyelmébe bátorkodom ajánlani a Kurultaj rendezvényekrõl készült dvd kiadványt. Kérem, minden hosszas magyarázat helyett próbálja ezt a kicsi korongot itt Budapesten beszerezni, és amikor otthonába mosolygós békével megtér, próbálja meg figyelmesen megtekinteni.


Ön most egy olyan országban tesz látogatást, ahol a magyar emberek sokasága aggódó figyelemmel követi az ujgurokkal kapcsolatos híreket.


Kérem, megértését, és bízom jóindulatában, amikor arra próbálom felhívni figyelmét, hogy tegyék le a fegyvert, amikor az ujgur testvéreink földjén járnak. Üljenek le náluk egy asztalhoz valamelyik jurtában, és mindkét részrõl feltétel nélküli jóindulattal beszélgessenek hosszasan közös jövõjükrõl.



Kérem Alelnök Urat, fontolja meg tiszteletteljes kérésemet, még akkor is, ha a mai Magyarországon egyedül én szólok ezért Önnek. Keleti emberek elõtt ismert az a bölcs mondás, hogy


„Három dolgot nem lehet sokáig eltakarni: a Napot, a Holdat és az IGAZSÁGOT”.



Látatlanban is köszönöm megértõ és megtisztelõ figyelmét. Tisztelettel Kína õsi kultúrája iránt azzal zárom levelem, gondolataimat nem biztos, hogy elfogadja az Önök országa, de elgondolkodni bizonyosan érdemes rajta, ha csak egy keveset is.




Egy nemzet nagysága nem pénzben, nem fegyverben mérhetõ, hanem a becsületes és jószándékú, kölcsönösen egyenlõen elõnyös együttmûködési képességében!




Alelnök Úr további munkájához jó egészséget és bölcsességet kívánva, szívélyes üdvözlettel:



Lengyel Károly, egy magyar ember


Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.