Elsõ Magyar Szélküldõ Szolgálat



13 Mrd HUF a CO2-kvótából
( HUF = Hová Utalják Fletóék ? )


2008-12-07 14:29

13 milliárdot kaszálhatott a kormány
a szén-dioxid-kvóták eladásából


http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=248593


13 milliárd forintot, de akár ennek dupláját is kasszírozhatta a Gyurcsány-kormány a szén-dioxid-kvóták áruba bocsátása óta. Magyarország szeptemberben 2 millió egységet adott el Belgiumnak, novemberben pedig 6 milliót Spanyolországnak. Gyurcsány személyesen is érintett az eladásban a Motimon keresztül.

Az árakat a magyar kormány nem közölte, a Gyurcsány-kabinet ugyanis még idén további kvótákat értékesítene. Szlovákia egy hasonló üzlet alkalmával 6 eurót kapott 1 egységért. A karbonpiac legfõbb információs forrásának tekinthetõ brit Point Carbon intézet szerint Magyarország szeptemberben 14-15 euróért kínált 1 egységnyi kvótát. Az Európai Unió azonban újraosztaná a kvótákat, mégpedig a régi tagállamok számára elõnyösebb 2005-ös adatokat figyelembe véve. Gyurcsány Ferenc a kelet-közép-európai országok és a soros uniós elnök gdanski találkozóján tisztességtelennek nevezte a tervet.

Elismerték, hogy magasabb keretet kapott a Motim

Gyurcsány Ferenc egyébként az érdekeltségi körébe tartozó Motim Rt.-n keresztül személyesen is érdekelt a szén-dioxid-kvóták leosztásában. A magyar kormány 2005-tõl 2007-ig 213 létesítmény között mintegy 31 milliárd tonnának megfelelõ kvóta-mennyiséget osztott ki. Nemrég a parlamentben a környezetvédelmi miniszter, Szabó Imre is elismerte, hogy a Motim Rt. az indokoltnál magasabb keretet kapott. Elmondása szerint azért, mert a hazai cégek kvótáit - hitelesített adatok hiányában - a múltbéli termelési adatok alapján határozták meg. A fölösleges kvóta-mennyiséget a cégek szabadon értékesíthették. A Motimnak sajtóhírek szerint 80 millió forintos bevétele volt ebbõl.

hírTV

* * * * * * * * *

Errõl jut eszembe, ezt a lehetõséget kereken két esztendeje kergeti a fehérgalléros csürhe!

* * *

Megjelent:

http://www.felvidek.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=3717

*

A szén-dioxid kvótánkat is eladtuk

2006-12-12. 08:45:31
http://www.kuruc.info/reszletes.asp?MainID=1&HirID=7926

A Pénzügyminisztérium megbízásából eljáró Vertis-csoport hétfõi árverésén az értékesítésre felkínált 1,2 millió tonnás szén-dioxid kibocsátásra feljogosító kvótából 1,197 millió tonnát értékesített - mondta el az InfoRádiónak a Vertis vezérigazgatója. Baráth Barna hozzátette: a sikeres értékesítés a magyar állam számára 2,3 Mrd HUF bevételt jelent.

Az aukcióra felkínált szén-dioxid kibocsátásra feljogosító kvótánál végül 3.000 egységgel kevesebbet értékesítettek, hogy maximalizálni tudják az aukciós árat - mondta Baráth Barna, megjegyezve, hogy több mint 3,4 millió tonnára érkezett vételi ajánlat. Az aukció záró ára 7,42 € lett egységenként, amelynek fényében sikeresnek mondható az árverés, hiszen az azonnali piacokon hétfõn délelõtt 6,6-6,8 € között mozgott a szén-dioxid kibocsátási kvóta ára - hangsúlyozta Baráth Barna.

A Vertis vezérigazgatója szerint Európa minden részérõl jelentkeztek vevõk az internetes aukcióra, hogy pontosan kik voltak a licitálók, azt azonban nem tudják, mivel "vak aukció" volt. Európa nagy szén-dioxid kibocsátó cégei mellett valószínûleg ott voltak a befektetési és kereskedelmi bankok, illetve a brókerek is.

Az európai szén-dioxid kibocsátási kvóta kereskedelmében a magyar állam a 2005-2007-es idõszakra vetítve összesen 2,4 millió egységet értékesíthet. A mostani aukció után maradt, több mint 1,2 millió egységet 2008 tavaszáig tudja értékesíteni az állam.

(InfoRádió)


* * * * * * * * *


Elsõ Magyar Szélküldõ Szolgálat


Szeles ember lehetek. No, nem szélhámos, hanem a honi szélerõmûvek buzgó alkalmazottja. Számítok a jövõben diszkrét támogatásukra. Pályázok néhány úniós-s pénzre is, hogy megalapíthassam az Elsõ Magyar Szélküldõ Szolgálatot . Szeretnék egyik szak és szagértõje lenni. Noha a szagokkal némi nehézségeim vannak, mert nem elég termetes az orrom, de valahogy megbírkózom életem egyik hatalmas kihívásával.

Eladták a lehetõségét az én szén-dioxid kibocsájtásomnak. Pontosabban nem csupán az enyémet, hanem tízmillió magyarét. Ami a kvótából az országnak marad, azt ipari termelés és közlekedés által a légkörbe juttatott széndioxid tonnái meghaladják majd. Emelkedhet ezért a közlekedésre fordított költség, hiszen a kvótán felüli gázkibocsájtás után a kvótát megállapító nemzetközi szervezetek az országnak büntetést rónak ki, és azt be is hajtják. Vagy kiadják bérbe a behajtást?

No, de kérdem, mi történik az ember által kilélegzett széndioxiddal? Mert hát ugye azt a fránya kilégzést nem nagyon vagyunk képesek visszatartani, így ennek elvárható evás tömege után adót lehet behajtani. Le kell nyelnem eztán, amit egyébként az orromon kifújnék? Majd igyekszem nem családomtól megvonni ezt a lehetõséget és csak egy orrlyukat használok. Szegény ember házára egy kémény is elég! Ez aztán a globalevolúció! Mr. Darwin egy egész könyvtárat teletudományoskodott volna ezzel az egyetlen témával, és nem kellett volna olyan nagy utat megtennie .

De maradjunk a magángázoknál! Van azonban egy másik következménye is ennek a gázkereskedelemnek. Nevezetesen szeretem a babot.

Ez már döfi, akarom mondani pöfi, de leginkáb puki! Gondoljuk meg, milyen hihetetlen lehetõség hangzik ebben. Szaglik is, de abból lesz a bõvített újra termelés, mint azt a polgazon okították, tudatferdítették a jelenlegi gázkvóta eladói. Majd meglátják! Brigádokba tömörülnek a magyarok, egyesítik erejüket, és dicsõ munkaversenyben, hangszigetelt üzemcsarnokokban gyûjtik a... Ki ne mondják!

Vegyi üzemmé alakul a magyarság, két lábon járó bio-kombinátok leszünk. Ugyanis amit úgy kiskamasz korunk tájékán megpróbáltunk a bab után meggyújtani, az a szén-monoxid. Mennyivel szalonképesebb!? Meccsssoda kölönbség!

Prrr! Bocsi! Prrrrrrrrr! Naaa!!

Szén-monoxid kibocsátásban pedig meg fogjuk nyerni a fejlõdõ országok közötti munkaversenyt. Mint tudjuk, tanult növénytermesztõinktõl, a rizstermelés nagyban megnöveli a szénmonoxid termelõdést, hiszen a termõföldek elárasztása után beindul a mocsárgáz fejlõdése. Ázsiában a rizs, nálunk a bab. Kinek, kinek tömegízlése szerint. Tessék választani!

Ezeket a gázokat majd zacseszokba gyûjtve web-áruházunkon keresztül is értékesíthetjük. Már látom is a honlapot:

"Esetleg szíveskedjen egy idõpontot megjelölni, amikor kiváló munkatársunk teheti Önnél tiszteletét - természetesen minden elkötelezettség nélkül -, felkeresheti Önt otthonában, hogy az általa féltve õrzött illatmintákkal megismertethesse. Amennyiben Ön a felkínált, kereskedelmi forgalomban nem kapható illatmintáknál garantáltan jobbat képes munkatársunkkal megismertetni, úgy megtiszteltetésnek vennék, ha az Elsõ Magyar Szélküldõ Szolgálat számára saját fejlesztésû márkanéven hozzáférhetõvé tenné."

Mint eddig is, ezután is törvénytisztelõ állampolgárként jogkövetõ leszek. A Szélküldõ Szolgálat hasznából megadom az államnak, ami az övé. Az adóelõleg befizetését, és minden egyéb reám kirótt kötelezettséget teljesíteni fogok.

Le ne maradjanak a fantasztikus lehetõségrõl! A várható kereskedelmi haszon az egeket fogja ostromolni. A mûholdakig fog szökni a magyar gáz ára. Elõre szeretném a törvényalkotó figyelmébe ajánlani, hogy vezessék be a természetben történõ adólerovás lehetõségét. Megígérem nem élek visszatérítési igénnyel. Kérem tegyék lehetõvé a postán történõ adattovábbítást is, ami rém egyszerûen egyetlen slaggal megoldható.

Vannak ennek az akciónak más fizikai következményei is. Ez a mocsárgáz furcsa tulajdonságából adódik. Régi sátorozásaim idején figyeltem meg egy-egy zsombékos-süppedõs környéken, hogy furcsa fényecskék lengedeznek imitt-amott. A lidércfényrõl beszélek.

Most akkor adjanak igazán nagy lehetõséget a fantáziájuknak! Képzeljék csak el, amikor nincsen szükség közvilágításra! Mennek a babevõ magyarok, mondjuk a Nagykörúton. Sétálgatva kirakatot bámulnak. Csak úgy fickándozik majd nyomukban a temérdek lidérc.

A marhaistállókról még nem is szóltam. A magyar tarka után következik a nem GMO, zacskós farú. Majd a terelésnél kell vigyázni a gulyásnak, mert a karikás ostor sudarával. És mivel úgy tartják, lovas nemzet a magyar, szegény öreg patás párákat sem kell virsliként kimérni.

Tényleg! Tudna valaki egy ízléses, 599-cel kezdõdõ vonalkódot erre a célra? A „dizájnon” sok múlhat ám! Nemzetközi garanciával ellátott zacseszok sorakoznak majd mindenütt. Hirdetik szeretve tisztelt, fényes tekintetû, táncos lábú és gépmadáron utazó bölcs vezéreink által serkentett szorgalmunkat, leleményünket, világelsõségünket – ha másban nem is.


Bp., 2006. 12. 12.

Kellemes munkálkodást a fentiekhez:
Lengyel Károly