Örömmel jelentem, hogy semmi vita után, a Magyar Filmszínészeti Akadémia meghozta a döntést, kié legyen az elsõ magyar Oscar díj. De mielõtt elárulnám a gyõztes nevét, Hollywood-i szokás szerint egy ideig még feszíteni fogom az Olvasó idegeit, és sokat írok a gyõztes életérõl, és fõbb szerepeirõl.



A színész 1963. május 31-én született Székesfehérváron, gyermekkorát Alcsútdobozon és Felcsúton töltötte eredeti Olstein néven. 1977-ben családja Székesfehérvárra költözött, ahol 1981-ben a Teleki Blanka Gimnázium angol tagozatán érettségizett. 1981-1982-ben sorkatonai szolgálatot teljesített Zalaegerszegen. Felnõve György Soros amerikai pénzember egyengette a karrierjét.


Jelentõsebb filmjei:


A lázadó (The Rebbeller, 1988, Rendezõ és producer.: György Soros): a film egy amerikai farmeros, hosszú hajú, szakállas, és bajuszos, fiatal lázadását mutatja be Kádár János kommunista rezsimje ellen. A filmbéli hõs, barátaival, Andrási Miklós, Rácz András, Csaba István, Kövér László, , a kommunista rendszer ellen tüntet, jelszavakat kreálnak, amiért a rendõrség be is viszi õket a fogdába. Számos utcai megmozdulás, és bizottsági ülés szervezõje, a régi rendszer bátor kritizálója, nem különben jó focista, és jó barátja a Bibósoknak. A népnek tetszik a fiatalos lázadó csapat, és óriási bizalmat szavaznak nekik, erre õk pártot alapítanak a nyugati liberális pártok mintájára. A lázadóból hamarosan pártelnök lesz, és Nagy Imre újratemetésén hangzik el a híres ígérete:


“a kommunistákat agyagba fogjuk döngölni”. A párt eléri, hogy egy rendszerváltás történjen, és bekerül a Parlamentbe, ahol megkezdõdik a döngölés, a lázadó kirúgja a saját titkárnõjét, Vass Évát, mert az táppénzre mert menni a beteg kisgyerekével. Ezt a párt titkolja a nép elõtt, mint ahogyan azt is, hogy milyen titkos kapcsolatban állnak az SZDSZ-szel, és az amerikai pénzügyi körökkel. A film végén az egykori lázadó, öltönyös vezetõ politikus lesz, aki pártjával nem gyõzi ostorozni a keresztény egyházak papjait sem, amikor ,,Térdre csuhásokat” kiabálnak be az országgyûlésben.



A nyugatra tekintõ.( The west oriented 1990, Rendezõ és producer: György Soros ):


A fõszereplõ kétéves pártját belépteti a Liberális Internacionáléba, amely a hasonló szabadságelveket valló pártok, szövetségek gyûjtõszervezete. Ez a választott politikai irány, mint a késõbbi filmjeiben látni fogják, sajnos rányomta maradandó, és súlyos bélyegét a FIDESZ döntéseire, és így a magyar nemzet sorsára is. A Liberális Internacionálé által képviselt, liberális elvek ugyanis teljességgel ellentétesek a magyar Szent korona Történelmi Alkotmánnyal. A négy liberális alapelv:


A nyugat, és az õt követõ párt a globalizmus diktatúrájának alapelveit közvetíti a négy liberális alapelv következetes érvényesítésével és ezzel éri el gyarmatosító célját:


a. A tõke szabad áramlása


b. Az árú szabad áramlása


c. A szolgáltatás szabad áramlása


d. A személyek szabad áramlása


A magyar lakosság zúgolódik a beígért nyugati életszínvonal elmaradása miatt.




A keresztény. ( The christian 1998. Rendezõ és producer: Soros György)


A film egy keresztény pártvezetõrõl szól, aki az MSZP-SZDSZ-koalíció elleni fellépéssel, felemelkedést ígérõ programjával, amelyben ,,adóreform, a kis- és középvállalkozások támogatása, a családok segítése, a fiatal házasok lakáshoz juttatása, a felsõoktatási tandíj eltörlése, a kultúra támogatása, kisebb és hatékonyabb Országgyûlés létrehozása, európai uniós tagság elõsegítése” stb. szerepelt, 1998-ban a párt megnyerte a választásokat (148 mandátum). A FIDESZ 2000-ben hirtelen arculatot váltva belépett az Európai Néppárt - Kereszténydemokraták - nevû nemzetközi tömörülésbe. Innentõl kezdve az egyén helyett a családot, a modernizáció helyett a nemzeti tradíciók felmagasztalását tette retorikájának középpontjává. Stratégiai szövetséget kötött a történelmi egyházakkal és ígéretet tett a volt egyházi vagyonok visszaszolgáltatására is.


A párt vezetõje, Orbán Viktor lett Magyarország miniszterelnöke. A Fidesz MPP koalícíós partnere az FKGP és az MDF volt. A Fidesz MPP az 1998-2002-es kormányzati ciklusban két nagy hatalmi erõ küzdõterévé alakította a Parlamentet. Egyik oldalról a konzervatív-keresztény erõk beolvasztásával, a kormányzásuk végére kialakult egyetlen nagy, jobboldali gyûjtõpárt. A Fidesz MPP és az MDF közös listáján már a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség és a Kisgazda Polgári Egyesület, valamint a Lungo Drom Országos Cigányvédelmi és Polgári Szövetség is szerepelt. Egyedül a MIÉP maradt még kívül a jobboldalról.


2002-ben az MDF-fel közösen induló párt már nem tudott gyõzni a választásokon és így 164 mandátummal az MSZP után a második legnagyobb frakciót hozta létre az Országgyûlésben, majd nevet változtatva Fidesz Polgári Szövetséggé alakult és arra biztatta a honfitársakat, hogy alakítsanak maguk is polgári köröket és így, mozgalommá szervezõdve állítsanak önálló jelölteket, képviseljék a polgári értékrendet a baloldallal szemben. A lakosság tovább zúgolódik az egyre romló életszínvonal miatt.


Az Orbán-kormány 1998-as választási ígéretei ellenére egyetlen kommunista enyveskezût nem számoltatott el, egyetlen egy privatizációs visszaélés felelõseit nem állíttatta bíróság elé, de megvédte az arany tartalékot bagóért eladó Surányit.


Az ország adóssága tovább nõt, a nép egyre türelmetlenebb lett. Egye több a válás, és gyorsan csökken a magyarság lékszáma.





A vidék megmentõje. ( The sevior of the rural, 2010), Rendezõ és producer: György Soros)



A film egy pártvezérrel szól, aki sorban járja a vidéket, és mindenhol megnyugtatja a vidéki gazdákat, hogy õk meg fogják védeni a magyar földeket, a gazdák nagy része azoban már nem hisz neki. Míg minden más állam támogatja, védi mezõgazdáit és azok termékeit, a filmbéli judapesti cionista rezsim és külföldi tartóik örömmel konstatálhatják, hogy a magyar gazda akkor is tönkremegy jóvoltukból, ha minõséget produkál és rekordtermése van. Merthogy az Antall-, a Horn-, az Orbán-, a Medgyessy- és a Gyurcsány kormány is multik kezébe juttatta vagy azok kezén hagyta a feldolgozó és felvásárló ipart. Így kedvükre tehetik tönkre gazdáinkat, akiket semmilyen körülmények közt nem véd meg a gyarmati adminisztráció, sem az "ellenzéke". A külön szégyenletes mezõgazdasági fejezetet egyébként Orbán Viktor és Martonyi tárgyalta le nagyobbrészt, majd D-209 Medgyessy írta alá az EU-val. Ismét ennyit a majd az EU-ban szólamokról és hazugságokról. Amelyet a Fidesz ugyanúgy mindenek felett és a magyar érdekkel szemben is támogat, mint a kormány.


A hazai mezõgazdasági termelõk jelentõs része tönkrement, csak Hajdú-Bihar-ban 11 gazda lett öngyilkos, mert elõnytelen versenybe kényszerítik õket a külföldi multikkal, ellehetetlenülnek a felvásárlási árak miatt és a kormánytól semmilyen védelemre nem számíthatnak - hangzott el a Gyõrött rendezett terményáldáson. A gazdák szerint az a legfájóbb, hogy a magyar piac kiszolgáltatott, és miközben a hazai termék átlagon felüli minõségû, az egyre jobban elszegényedõ társadalom az olcsó és rosszabb külföldi árut vásárolja meg. Ez a vidéki termelõk, a családi gazdaságok végét jelentheti.


Sorra mennek tönkre a gazdák a nyugat-dunántúli régióban. Az utóbbi években minden ötödik felhagyott a termesztéssel. Most a gabonából élõk vannak bajban. Hiába jó minõségû a termés, nem lehet eladni. A felvásárló- és feldolgozóipar a külföldiek kezében van. Így csak nyomott áron vennék át a búzát és a kukoricát. Ez azonban még a jövõ évi vetõmagra sem lenne elég..


Az agráriumban dolgozók többsége hitelbõl gazdálkodik. A bankok pedig jelezték: augusztus végéig számítanak a hitelek visszafizetésére. Az eladósodás folyamatos. A gazdák elmondták, a kukoricát 3 hét múlva be kell takarítani. A tengeriért már most nyomott árat ígérnek, az 5-6 évvel ezelõttit. Ha nem változik a piac, még több termelõ megy tönkre.


Természetesen a felelõsség ma nem csak az MSZP-SZDSZ koalíciójé, hanem elsõsorban a FIDESZ-MDF kormányé, hiszen a magyar föld "A tõke szabad áramlása" címû fejezetbe tétele az õ bûnûk!



Erdély hõse ( Hero of Transylvania, 2004 Rendezõ és producer. György Soros)


A film egy olyan államférfit ábrázol, aki sokat utazik, és ígéretet tesz a Trianonban elszakított magyaroknak, hogy kiharcolja számukra a legteljesebb körû autonómiát.


2004 nyarán Orbán még így beszélt: "ha megtagadják az Erdélyben élõ magyaroktól az autonómiát, akkor Románia nem kellõ alappal kéri felvételét az Európai Unióba". 2005. szeptember 26-án már nem így gondolta, igent nyomott. Az igennel szavazók világosan megmutatták, hogy magasról tesznek a nemzeti érdekre.


Ismét módosult az állampolgársági törvény. A szocialista képviselõk közül többen támogatták a december 5-i igeneket, mint a fideszesek. Hétfõn, 2005. május 30-án 18.11-kor szavazott a Magyar Országgyûlés az állampolgársági törvény módosítását célzó kormány elõterjesztéshez benyújtott módosító javaslatokról, köztük a külhoni magyarok magyar állampolgárságát teljes egészében felkaroló, a Magyarok Világszövetsége tényfeltáró munkájának esszenciáját jelentõ, történelmi jelentõségû Körömi-Gaudi módosító javaslatról.


A javaslat szerint magyar állampolgárságukat visszanyernék mindazok, akik korábban is magyar állampolgárok voltak.


A 386 képviselõbõl 55 fõ maradt távol a szavazástól. A módosító javaslatra 21 képviselõ szavazott igennel, 182 nemmel és 128 fõ tartózkodott az egyértelmû véleménynyilvánítástól. Az MSZP-tõl 6 igen és 164 nem, a Fidesztõl 3 igen és 124 tartózkodás, az SZDSZ-tõl 18 nem, az MDF-tõl 6 igen, a függetlenektõl 6 igen és 4 tartózkodás érkezett.


2005. szeptember 26-a fekete hétfõként vonult be a magyar történelembe. Óriási lehetõséget szalasztott el a "politikai elit", amikor a dumaellenzék - Orbán korábbi ígéretét felrúgva - a kormánypártokkal karöltve, feltétel nélkül szavazta meg Románia EU-csatlakozását. A 2/3-os többséget igénylõ hazaárulást sunyiban akarták elkövetni, de többek közt az MVSZ felhívásai, illetve különösen a Jobbik országgyûlési demonstrációja ráirányította a figyelmet.


Még csak nem is válaszolt a székely tanácsok meghívására a szájhõs Orbán - Erdélyben is hazudott 2005 májusa


A Székely Nép belsõ népszavazásán kinyilvánított népakarata, kötelezõ a nép minden fiára, de különösen nagy feladatot és felelõsséget ró annak politikai, szellemi és gazdasági vezetõire.


A népakarat képviseletében érzett felelõsségünk alapján eljárva, a FIDESZ Polgári Szövetség Elnökéhez Orbán Viktorhoz intézett, május 15-én keltezett Nyílt levelünkben Hargita Megyei Székely Választási Egyeztetõ Fórum összehívását kezdeményeztük az önkormányzati választások elõtt.


Ebben részvételre kértünk fel minden, az autonómia ügye iránt elkötelezett politikust, polgármester, megyei tanácsos és megyei elnök jelöltet, azzal a céllal, hogy közös nyilatkozat kiadása által az aláíró politikusok hitet tegyenek Székelyföld területi autonómiája iránti elkötelezettségükrõl és vállalják az ebbõl eredõ feladatok végrehajtását.


A felhívásra Orbán Viktor és a FIDESZ MPSZ nem válaszolt, és így az egyeztetõ fórum nem valósulhatott meg.





Folyt köv.