Irán megvédi a segélyszállítmányokat!!


(utolsó frissítés: 2010. 06. 07. 16.30)


Legalább két hajónyi segélyt küld a hétvégén Gázába az iráni Vörös félhold nevû szervezet. A teheráni vezetés közölte azt is, hogy a hajókat az iráni Forradalmi Gárda hadihajói fogják kísérni, amelyek biztosítani fogják, hogy izraeli katonák többé ne rabolhassanak el sem élelmiszert, sem embereket a nemzetközi vizekrõl. Mindeközben az ENSZ fõtitkára, Ban Ki Mun vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi Izrael két katonai akciója miatt, amelyek eddig 20 ember halálát okozták.


Izrael azonban a hír hallatára hamarosan közölte, hogy semmilyen vizsgálóbizottságot nem enged be a területére, és kéri az ENSZ-et, hogy fogadják el az õ általuk közölt információkat.



Irán a bátor nemzet, amely nem feküdt még le a cionizmusnak, megvédi a humanitárius segélyeket szállító flotillát! A közel 100 millió lakosú, immár új atomhatalom, Irán megálljt parancsol a soviniszta Izraelnek:


Az iráni vezetés közölte: Amennyiben Izrael további terrorista támadásokat intéz a segélyt szállító hajók ellen, a 125 000 fõs iráni Forradalmi Gárda hadihajóival találhatja szembe magát Izrael!


Az iráni haditengerészet számokban:





Létszám: 18 000 fõ


Hadihajók



  • 6 db tengeralattjáró

  • 3 db fregatt

  • 56 db õrhajó

  • 7 db aknarakó/szedõ hajó

  • 9 db deszant hajó

  • 23 db vegyes feladatú hajó


Haditengerészeti légierõ 2000 fõ



  • 5 db harci repülõgép

  • 19 db harci helikopter


Tengerészgyalogság 2000 fõ



  • 2 dandár


Az iráni Forradalmi Gárda ma közölte, hogy kész haditengerészeti kíséretet adni azokhoz a teherhajókhoz, amelyek a Gázai övezet izraeli blokádját megtörni próbálván segélyszállítmányt akarnak eljuttatni az övezetbe - amennyiben Ali Hamenei ajatolláh, a legfõbb vallási és politikai vezetõ erre utasítást ad.


"A Forradalmi Gárda haditengerészeti erõi teljes mértékben készek arra, hogy kísérjék a szabadság és a béke flottilláit, amelyek a világ minden részébõl érkezõ humanitárius segélyt visznek Gáza elnyomott népének" - idézte a Mehr hírügynökség Ali Sirázit, aki a legfõbb vezetõt képviseli a gárdán belül. Ha Hamenei ilyen értelmû utasítást ad, a Forradalmi Gárda "minden rendelkezésére álló eszközzel" végrehajtja azt - tette hozzá.


Kérdéses, hogy a többi iszlám ország, miért nem ajánlott fel hasonló védelmet a palesztinoknak segélyt szállító hajók mellé? Egyiptom, az Egyesült Arab Emirátusok, Marokkó, és a többi gazdag arab állam eddig is megtehette volna, hogy a kiéheztetésre ítélt palesztin emberek oldalára áll, és akár fegyveresen is biztosítja a védelmet a segélyszállítmányoknak.



(MTI nyomán : Iványi Sándor)