A nemzetközi segélyhajók útban vannak Gáza felé


Élõ közvetítés a hajók fedélzetérõl:


http://www.livestream.com/insaniyardim


A Gázai övezet felé tartó nemzetközi segélyszállító hajóraj – miután a cionistákkal kollaboráló ciprusi hatóságoktól nem kapott engedélyt a kikötésre – a szigetország felségvizeit elhagyva jelenleg a Földközi-tenger nemzetközi vizein halad elõre.



Hánín Zuábi palesztin képviselõ


A szervezõk attól tartanak, hogy az izraeli haditengerészet egységei már most, Ciprus felségvizeinek elhagyása után rablótámadást hajtanak végre a raj legnagyobb hajója, a török Mavi Marmara (Kék Márvány) ellen.



Rachel Corrie, a cionisták egyik áldozata, akit buldózerrel tapostak agyon a cionista zsidók.


Az Írországból kifutott segélyszállító hajó Rachel Aliene Corrie nevét viseli. Mint ismert, a halálakor 23 éves amerikai békeharcos lány a Gázai övezetbeli Ráfáh városában 2003. március 16-án több társával együtt élõlánccal kívánta megakadályozni, hogy az elvetemült cionista megszállók lerombolják egy palesztin orvos otthonát. A Caterpillar D9-es típusú katonai buldózer azonban kíméletlenül átgázolt rajta és megölte. Magyarországon a cionista befolyás alatti sajtó bûne miatt keveset tudnak Rachel Corrieról, aki mártírhalála után a szabadságmozgalmak jelképe lett.



A Caterpillar D9-es katonai buldózer: ezzel a típussal ölték meg Rachelt, aki a palesztinok védelmére kelt.


A segélyszállító hajóraj útját, s a fedélzeteken történõ eseményeket percrõl percre élõ adásban (ITT) kísérhetik figyelemmel a világ minden pontján. Magyarán, azt is végignézhetjük, amint az izraeli haditengerészet kalózegységei majd rajtaütnek a hajókon, letartóztatják a mintegy nyolcszáz utast, köztük különbözõ európai országok parlamenti képviselõit, ismert közéleti személyiségeket és a sajtó munkatársait. Amint korábban írtuk, a fedélzeten tartózkodik a názáreti Hánín Zuábi, az izraeli parlament palesztin képviselõnõje is, aki folyamatosan tudósít a Gázai övezet partjai felé tartó hajókon uralkodó helyzetrõl.



A Mavi Marmara török hajó


A nemzetközi szállítmány szervezõi a fedélzetekrõl közvetített élõ adásban eddig többször is elmondták, hogy a szombat esti sötétség beállta után vasárnap hajnalig a nyílt tengeren maradnak, mert fényes nappal kívánnak megérkezni a gázai partok közelébe. A hajók ezek szerint vasárnap érkeznek meg a Gázai övezetbe, pontosabban a vele szembeni nemzetközi vizekre, ahol az izraeli haditengerészet egységei minden valószínûség szerint elfoglalják a hajókat, a körülbelül nyolcszáz utast letartóztatják, s amint azt korábban megírtuk (ITT), az ásdodi kikötõben már kialakított sátortáborba hurcolják, ahonnan kitoloncolják õket Izraelbõl.



Palesztina melletti tüntetés Londonban


Közben a Gázai övezet partvidékén a palesztinok más országok lobogói mellett a török zászlót is kitûzték a hajók utasainak fogadására. De erre valószínûleg nem kerül sor, mert a zsidók már a nyílt tengeren föltartóztatják a hajókat. A segélyszállító hajók útjával egyidõben szombaton több európai nagyvárosban, így Párizsban és Londonban is rokonszenvtüntetés volt a palesztinok mellett, illetve a Gázai övezet izraeli blokádja ellen.



Párizsban a Szajnán is tiltakoztak


Dáni Ájálon izraeli külügyminiszter-helyettes (õ az a pofátlan zsidó, aki Törökország nagykövetét nemrégiben úgy alázta meg, hogy az övénél fél méterrel alacsonyabb székre ültette – J. K.) durva provokációnak nevezte a segélyhajók útnak indítását, majd megismételte az izraeli legfelsõbb politikai vezetés azon állítását, miszerint egyáltalán nincs humanitárius válság a Gázai övezetben.



Gázában a török zászlót is kitûzik


Ávigdor Lieberman, izraeli külügyminiszter – Budapest díszvendége – ma a szombat ellenére bement hivatalába, majd részt vett a haditengerészetnek a segélyszállító hajóraj érkezésével kapcsolatos helyzetértékelésén. A zsidó rasszizmus egyik emblematikus figurája a sajtónak kijelentette: „Izrael nem engedi meg, hogy megsértsék a területi integritását a levegõben, szárazföldön és a tengeren”. A szélsõséges politikus csupán azt „felejtette” el, hogy a Gázai övezettel szembeni tenger a nemzetközi jog értelmében egyelõre még nem Izrael integráns része.


Júszef el-Kudszi – Kuruc.info


hungarian videohttp://www.youtube.com/watch?v=f_snuNvA6u8&feature=player_embedded


english: http://www.youtube.com/watch?v=x5DVcTe34Ck


Európai segélyhajókat akar


föltartóztatni a zsidó terrorállam


Európai országok által összeállított humanitárius segélyt szállító hajóraj érkezését várják a Gázai övezetbe, ám Izrael már most bejelentette, hogy haditengerészete föltartóztatja a hajókat, mert „Izrael elegendõ mennyiségû élelmiszert, gyógyszert és fölszerelést enged be a Gázai övezetbe”. A hajók fedélzetén tartózkodnak egyes európai országok parlamenti képviselõi és a nemzetközi sajtó tudósítói.


Ariel Sharon, aki szerint a palesztinokat el kell taposni, mint a szöcskéket.



Izrael közel négy éve tengeri, légi és szárazföldi blokád alatt tartja a másfél millió lakosú Gázai övezetet. Az embertelen blokáddal Izrael egyszerre két célt szeretne elérni:


1. A kiéheztetett, orvosi és gyógyszerellátástól megfosztott Gázai övezetbeli palesztin lakossággal kívánják megdöntetni, elkergettetni a demokratikusan megválasztott Hamász-kormányt.


2. Gilád Sálít izraeli katonát szeretnék kiszabadítani a Hamász fogságából, miután kudarcot vallott a másfél évvel ezelõtt indított Öntött ólom fedõnevû katonai terrortámadás, illetve zátonyra futottak a fogolycserére vonatkozó alkudozások.


Az isztambuli és az antalyai török kikötõkbõl kifutó nyolc vagy kilenc hajó a tervek szerint Ciprus partjainál egyesül, majd szombaton érkezne meg a gázavárosi kikötõbe. A hajók fedélzetén tízezer tonna humanitárius segély van. A hajókon világ negyven országából közel ezer személy utazik, köztük egyes európai államok parlamenti képviselõi, akik a Gázai övezet partjaihoz érve ország-világ elõtt fölszólítják majd Izraelt az embertelen blokád föloldására. Számos újságíró is tudósít a hajók fedélzetérõl, így többek között az Ál-Dzsázírá, Reuters és a BBC stábja.



,,Ide már nem kell az európai segély”… hazudik Izrael.


Details and proofs concerning the wall can be found at: http://wall-fal.blogspot.com/
Az izraeli hadügyminisztériumban már kedden bejelentették, hogy a haditengerészet egységei még a nemzetközi vizeken föltartóztatják a segélyszállító hajókat.



Mátán Vilnáj, izraeli hadügyminiszter-helyettes, háborús bûnös kijelentette, hogy Izrael semmiféle humanitárius segély bevitelét nem engedélyezi a Gázai övezetbe, hiszen a zsidó állam „elegendõ mennyiségû élelmiszert és fölszerelést juttat be, s különben is, a Hamász a saját céljaira használná föl az európai segélyszállítmányt”.


A török kormány kedden kérte Izraelt, hogy oldja föl a Gázai övezet blokádját, és ne tartóztassa föl az európai segélyt szállító hajókat.


Hánín Zuábi, az izraeli parlament egyik palesztin képviselõje is a hajórajjal tart, s az antalyai kikötõbõl írt világhálós naplójában szinte percrõl perce tudósítja a Vállá! Hádásot címû izraeli hírportált. Zuábi képviselõnõ többek között azt írja, hogy a hajók kifutása elõtt a több száz résztvevõ ülést tartott Antalya kikötõvárosban, amikor is körülöttük több tucat rokonszenvezõ tartózkodott a világ minden részébõl.


Júszef el-Kudszi – Kuruc.info


Izrael a nemzetközi segélyszállítók nyílt tengeren történõ elrablására készül


Amint arról beszámoltunk, nemzetközi segélyszállító hajóraj tart az izraeli blokád sújtotta Gázai övezetbe. Az Amnesty International által szintén tegnap közzétett jelentés is alátámasztja azt a palesztin állítást, miszerint a blokád következtében élelmiszer- és gyógyszerhiány van a Gázai övezetben. A nemzetközi segélyhajók ezen a helyzeten szeretnének javítani, illetve fölhívni a figyelmet a blokád tarthatatlanságára, de a jelek szerint Izrael mindenáron megakadályozza a hajók befutását a Gázai övezet kikötõibe.



Segélyhajó üdvözlése Gázavárosban
Izrael embertelen tervének megvalósításához segédkezet nyújt Ciprus. Az izraeli hadsereg rádióállomása már csütörtökön este jelentette, hogy a nicosiai kormány nem engedélyezi a segélyhajók kifutását a ciprusi kikötõkbõl, valamint azt is megtiltja nekik, hogy ciprusi vizekre hajózzanak.


A ciprusi döntésnek természetesen megvannak az elõzményei. Joszi Gál, az izraeli külügyminisztérium fõigazgatója csütörtökön megbeszélést kezdeményezett Törökország, Ciprus, Svédország és Írország Tel-Avivban akkreditált nagykövetével, és igyekezett „meggyõzni” õket arról, hogy az országaikból küldött segélyt vigyék az izraeli Ásdod kikötõjébe, ahol a zsidók elõbb biztonsági szempontból átvizsgálják, majd eljuttatják a Gázai övezet lakosságának. (Az átlátszó trükkel kapcsolatban meg kell jegyeznünk, hogy Izrael a múltban már többször is eljátszotta ezt a játékot, amikor is a palesztinoknak szánt nemzetközi segély jelentõs részét biztonsági szempontból veszélyesnek találta, lenyúlta, vagy egy kis részét igen megkésve juttatta el a gázaiaknak – J. K.)


Izrael mindenképpen föltartóztatja a Gázai övezetbe tartó segélyszállító hajórajt. Éhúd Bárák, a „gázai hóhér” fölhívta telefonon a ciprusi, görög és az ír külügyminisztert és kifejtette nekik, hogy a segélyszállító hajók útnak indítása nem egyéb, mint „politikai és médiaprovokáció”. Bárák hadügyminiszter megismételte azt az többször hangoztatott izraeli álláspontot is, miszerint a Gázai övezetben szó sincs humanitárius válságról, a palesztinok jól élnek, mert Izrael biztosítja számukra a kellõ mennyiségû élelmiszert és gyógyszert.



A Hamász parti õrsége
Közben az izraeli erõszakszervek is fölkészültek a segélyhajók elfogására és az ásdodi kikötõbe történõ bevontatásukra. Az izraeli hadsereg, rendõrség, börtönõrség és a belügyminisztérium Égi szelek – Ruhot sámájim – רוחות שמים ) fedõnevû hadmûveletének forgatókönyve szerint, ha a segélyhajók nem tesznek eleget a visszafordulásra vonatkozó fölszólításnak, az izraeli börtönõrség Mecádá és a haditengerészet „13-as hajóraj” nevû különleges egységének álarcot viselõ katonái rajtaütnek a hajókon, majd a 750-800 személyt és a szállítmányt még a nyílt tengeren elsõdleges biztonsági vizsgálatnak vetik alá.


Ezután a hajókat utasaikkal együtt bevontatják az ásdodi kikötõbe, ahol a „provokátorokat” sátrakban kialakított kihallgatótermek és fogdák várják. A belügyminisztérium munkatársai fölajánlják nekik, hogy a lodi nemzetközi repülõtéren keresztül kiutasítják õket Izraelbõl, vagy, ha ezt nem fogadják el, akkor letartóztatják õket. A zsidók „számos provokációtól” tartva az ásdodi kikötõ „fogadó bázisát” hermetikusan elzárják a külvilágtól, ami azt jelenti, hogy újságírók sem kerülhetnek a nyílt tengerrõl elrabolt emberek közelébe. A Hamász parti õrsége közben bejelentette, hogy motoros gumicsónakjaikkal igyekeznek megközelíteni és méltóan fogadni a Gázai övezet partjai felé tartó segélyhajókat.



A hajóraj svéd egysége
A Vállá!Hádásot nevû izraeli hírportál itt elérhetõ videójának elején láthatjuk a segélyhajók utasainak „fogadására” az ásdodi kikötõben elõkészített sátrakat, majd a rendkívül megnyerõ külsejû Ávi Benájáhu vezérezredes, az izraeli hadsereg szóvivõje arról beszél, hogy a hadügyminisztérium és a rendõrség nem engedi meg a segélyhajók megérkezését a Gázai övezetbe, mert „az akció célja nem más, mint a segítség leple alatt végrehajtandó politikai és médiaprovokáció”.


Júszef el-Kudszi – Kuruc.info


Néhány fotó a terrorista Izrael palesztinokkal szembeni agressziójáról:



Az izraeli katonák terrorban, és fogságban tartanak több száz palesztin asszonyt.


Izraeli támadás után:






Hanin Szulejman 8 éves volt, amikor Izrael meggyilkolta õt.


hungarian videohttp://www.youtube.com/watch?v=f_snuNvA6u8&feature=player_embedded


english: http://www.youtube.com/watch?v=x5DVcTe34Ck


Details and proofs concerning the wall can be found at: http://wall-fal.blogspot.com/