Megkezdte háromnapos brüsszeli útját a miniszterelnök-jelölt.

Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő fogadta Márki-Zay Pétert Brüsszelben. Az ellenzéki miniszterelnök-jelöltre közel kétszázan voltak kíváncsiak a brüsszeli fórumon. Márki-Zayt Ujhelyi úgy mutatott be, mint Magyarország leendő miniszterelnöke.

Régebben vagyok keresztény és jobboldali mint Orbán Viktor és a Fidesz

– jelentette ki Márki-Zay, aki a többi közt arra is rávilágított, hogy a 2022-es választásokon olyan alternatívát kell nyújtani, amire a Fidesz-szimpatizánsok, és a bizonytalanok is szívesen szavaznak.

Márki-Zay szerint Orbán Viktor korrupt és fasiszta pártállamot épít.

A politikus elképzelései között szerepel az euró bevezetése, az Európai Ügyészséghez való csatlakozást, illetve megígérte, hogy Magyarország lojális tagja lesz a NATO-nak és az EU-nak.

Szerinte az Orbán-kormány oltási kudarca azért történt, mert a magyarok nem bíznak bennük. Szóba került az is, hogy korábban nyilvánosan homoszexuálisnak nevezte Orbán Viktor fiát, az EUrologus tudósítása szerint erre valaki bekiabált, hogy

azért az nem volt oké.

Egyébként kedd este mutatták be Brüsszelben az őszödi heccfilmet is. Megírtuk mi is, hogy a főszereplő Gubás Gabi eliszkolt, amikor felismerte a mellette álló Dobrev Klárát.

Forrás: thehungariantimes.hu