*STI bevezetője és megjegyzése feltehetően német sz.gépen íródott, ezért a helyesíráson nem kívánok változtatni.
*
Egy talpig "becsületes" milliárdos
image.png
 
 
 
Sebestyén-Teleki István:
 
Nem NER, hanem HER: Harácsolók Együttműködési Rendszere
 
Ajánlom megnézésre a Partizán interjút az Erdélyből áttelepedett, önerőből (self made man) Magyarország egyik leggazdagabb emberévé lett Bige Lászlóval, akit most a HER maffia módszerekkel akar megszabadítani a vagyonától, hogy azt semmiért egészen meg tudja vásárolni. (Hasonlo modon szerezte meg Lölö a Matrai erömüvet: egyszer tönkretettek, majd megvettek olcson, aztan ami csak papiron volt tönkreteve, azt "feltökesitettek", "felujitottak", majd hatalmas nyereseggel eladtak!) STI

Bige: "Orbán már döntött az ügyemről!" Interjú a háziőrizetben lévő milliárdossal
 
image.png Videó: https://youtu.be/9ktCKkFKFgE
Feltöltve: Partizán 2021.03.29.
*
Gergő Szilágyi  hozzászólása:
Nagyon érdekes interjú lett! Bigét végig hallgatva, azért sok sebből vérzik a története.

1. A 90-es évekről tudjuk, hogy csak úgy nem adnak hiteleket, főleg nem a Posta Bank Princz Gábor vezetése alatt. Elég hihetetlen, hogy mindenfajta beajánlás nélkül csak úgy véletlenül találkozik Princzel, aki ad neki 600 millió forintot és nem kér érte semmit.

2. Nyilván az is hihető, hogy a privatizációs időszakban, ami a nemzeti vagyon újraelosztása volt, amit a legnagyobb korrupció övezett és amiről Csintalan a ti csatornátokon pár percben beszélt, ő felad egy levelet Horn Gyulának, aki ezt elolvassa és azt mondja, hogy adjátok csak úgy oda ennek az embernek ezt a céget.

3. Biztosan véletlenül kellett az OTP kapcsolat az egész üzlet lebonyolitására.

4. A vadászatért is csak úgy mindenfajta ellenszolgáltatás nélkül kifizet valaki 15 milliót.

5. A videóban elmondja, hogy szeret shortolni. Lehet, hogy a 2008-as OTP short támadásban is részt vett, ami csődközelbe vitte a bankot és lehet ez okozta a nézeteltérést köztük?

6. Mint mondja azóta számít arra, hogy támadni fogják, nyilván ennek is megvan az oka. A videóban az ő (Bige Laszlo) szájából hangzik el, hogy a 90-es években a bankárok, bankvezetők sajátjukként kezelték a bank pénzét és a szerződésért cserébe juttatást vártak el. Ez a színtiszta korrupció, amiben akkor ő is részt vett. Lehet azt mondani, hogy ebben az időszakban mindenki ezt csinálta, de ez akkor is törvénytelen volt. Szóval ezek szerint a privatizációban úgy tudott részt venni, hogy pénzt és valamilyen juttatást adott azoknak az embereknek akik ebben segítették.

Csintalan ezen a csatornán beszélt arról, hogy mekkora érdekek mentén került kiosztásra a nemzeti vagyon a privatizáció keretében. Nem hiszem el, hogy csak úgy odaadnak neki abban az időben 600 millió forintot, hogy ebből és a saját tőkéjéből privatizálhat mindenfajta háttéralku nélkül egy céget.

A 600 millió forint mai árfolyamon kb. 1.8 milliárd forint, amit kettővel kell szorozni hiszen ugyanennyi saját tőkéje volt, tehát 3.6 milliárd forinttal indítja el a céget és ő a senki :)

A saját szájából hangzik el, hogy össze járt az akkori politikusokkal és helyettük fizetett csak úgy ki 15 milliót a vadaszatra. Tehát ez azt bizonyítja, hogy az akkori politikai elittel jó kapcsolatot ápolt, aminek nagyban köszönheti a sikereit, ugyan úgy mint a mostani elit.

Sőt azt is elmondja, hogy ezért támogatta a Fradit is... Nehogy már ezek után azt mondjuk, hogy ez az ember ártatlan és feddhetetlen... Hogy nincs vaj a füle mögött és csak úgy kiakarják csinálni...

A videóban arról is beszél, hogy hogyan változott meg a kapcsolata Csányi Sándorral, akinek valószínűleg rálépett a tyúkszemére és ez volt a nagy hiba amit elkövetett.

Szerintem (ez csak elmélet) részt vett az OTP 2008-as shortolásában, ami miatt nagy bajba került a bank. Akár azt láthatta, hogy átveheti a többségi tulajdont a részvényeken keresztül és ez kiderült. Ezután valami olyasmit mondhatott a Csányi, hogy megpróbáltad elvenni tőlem, de nem sikerült, viszont eljön az idő, hogy én veszek el tőled mindent. Nyilván ez csak elmélet, de a videóban elmondja, hogy azóta számít a támadásra. Szóval valamin nagyon összerúgták a port.
*
Megjegyzeseim:

Szilagyi G. megallapitasai, hogy mi maradt ki a videobol, ill. Bige valaszaibol, amit verzesnek nevez, helyesek, csak eppen ezeket nem kerdeskent teszi fel, hanem megallapitasok bevezetöjekent.

Princz Gaborrol ha elmondta volna, hogy mennyit kellett benyomjon a zsebebe, akkor kapna egy pert a nyakaba. Tehat Szilagyi elvarna, hogy Bige olyan hülye legyen, hogy Princzet magara haragitsa. Abszolut nem mindegy, hogy egy velejeig korrupt rendszerben te adod a penzt annak, aki ezt kipreseli belöled, vagy te kapod a penzt. Ennek alapjan Biget vadolni eleg nagy agyalagyultsag.

A kifizetett 15 milliot vadaszatra -az elit tagjainak kötelezö vadaszni- , mire fel egy hsz-o helyesen azt irta, hogy Bigenek ez annyi volt, mintha meghivnad a havereid egy pohar sörre. Ezt a 15 milliot Szilagyi böszen emlegeti. Abban igaza van, hogy a mostani NER tagok is ezt csinaljak, hogy egyaltalan hozzajussanak a zsiros üzletekhez. Nincs mit tenni ez ellen, amig nem lesz Magyarorszagon nagytakaritas, mert a gengsztervaltas utan minden a korrupcio menten müködik. Ott akarsz elni, es üzletemberre valni, akkor muszaj korrumpälnod magad.

A 2008-as OTP elleni shortolas mögött Soros ällt hatalmas penzekkel es a HH lehengerlö befolyasaval a hata mögött. Azt sosem fogjuk talan megtudni, hogy Bige is betett ebbe a Short-ba penzt vagy sem. Ha csekely 1 millio Forintot is betett, akkor is megharagudhatott Csanyi.

A Fradi tamogatasat meg Orban zsarolta ki belöle, aminek fejeben elengedtek a gäz ärära rätett 2,7 forintot 1000 köbmeterenkent, ami neki 1,2 milliardos veszteseget okozott azelött. Utana megis visszaallitottak ezt az ö szemelyere irt törvenyt. Ebböl is lätszik, hogy Orban ki akarja vereztetni a cegjeit, amelyek a földgäzt mint bejövö nyersanyagot dolgozzäk fel. Ezen keresztül Bige kenytelen ezt a drägitäst rätolni a termekei ärära, amit vegül a magyar fogyaszto kell kifizessen.

Szilagyi hozzaszolasabol inkabb egy Orban-Troll erölködese derül ki, logikus okfejtes helyett.

STI
*
 
*B.Kiss-Tóth László