Jonathon Van Maren:

Az örökség miatt Cuomo nem hajlandó lemondani
(a szexuális zaklatási vádak ellenére) a kormányzói posztjáról
Sok feminista csendben maradt - még a #MeToo korszakában is -, nem pedig a szövetségesüket támadták az abortuszháborúkban.
 
 
ac.png
Andrew Cuomo, New York olasz származású demokrata kormányzója.

ALBANY, New York, ( LifeSiteNews ) 

Augusztus 3-án Letitia James New York-i főügyész közzétett egy bombázott, 156 oldalas jelentést Andrew Cuomo kormányzóról, részletesen részletezve egy hosszadalmas, független vizsgálatot, amely arra a következtetésre jutott, hogy a Cuomo bűnös sorozatos szexuális zaklatásban. James szerint a nyomozók azt találták, hogy a kormányzó „szexuálisan zaklatta New York állam jelenlegi és volt alkalmazottait azáltal, hogy nem kívánatos és beleegyezés nélküli érintést folytatott, és számos, szuggesztív és szexuális jellegű sértő megjegyzést tett, amelyek ellenséges munkakörnyezetet teremtettek a nők számára”.

Cuomo az ügyvédje által készített hosszú jelentéssel vágott vissza , amely megpróbálta megvédeni magát minden vád ellen, és furcsa módon számos fényképet tartalmazott más magas rangú politikusokról, akik átölelték és megérintették az embereket, köztük Joe Biden elnököt, aki felszólította Cuomót, hogy mondjon le. a New Yorki főügyész jelentése miatt. A New York -i államgyűlés elnöke, Carl Heastie szintén lemondásra szólította fel Cuomót . Mariann Wang, Cuomo két állítólagos áldozatának ügyvédje azon gúnyolódott, hogy Cuomo próbálta igazolni tetteit.

„Manipuláló, ahogy mindig is tette” - jelentette ki Wang. „Nem azzal vádolják, hogy kedves, de úri főnök. Azok a nők pedig, akik megtapasztalják nem kívánt szexuális érintését, nem bolondok, ahogy ő nyilvánvalóan úgy gondolja. Független nyomozók úgy találják, hogy megérintette a nőket intim testrészeikben, és rutinszerűen lealacsonyította a vele dolgozó nőket azzal, hogy szexuális tárgyként kezelte őket. Megérintette egy nő mellét, egy másik nő gyomrát, valamint a tarkóját és a gerincét, és megragadott több női hátat vagy feneket. Ezek nem elragadó szeretet-kifejezések. Szexuálisak voltak. Tudta ezt, amikor ezt megtette, és a nők ezt nemkívánatos szexuális érintésként élték meg. Kiderült, hogy már évek óta ezt csinálja.”

Valójában a vizsgálat - amely 179 ember interjúit is magában foglalta - arra a következtetésre jutott, hogy Cuomo megsértette mind az állami, mind a szövetségi törvényt, bár nem tartalmazott ajánlásokat arra vonatkozóan, hogy büntetőeljárást indítanak -e ellene. A vizsgálatot eredetileg kilenc nő vádjai alapján  indították el, és maga a kormányzó is eskü alatt tizenegy órányi vallomást tett. Határozottan cáfolja a vádak legrosszabbjait, miközben ragaszkodik ahhoz, hogy a többiek egyszerűen rosszul értelmezik az ártalmatlan fizikai vonzalmakat.

Cuomo eddig egyértelművé tette, hogy nem mond le, és azt tervezi, hogy minden erejével küzdeni fog a vádak ellen. A nagyhatalmú demokratikus családnak nincs más választása, ha meg akarja őrizni a karrierjét - ilyen körülmények között a lemondás öröksége halálának következménye lenne, ha valóban maradna öröksége. Sok politikai megfigyelő ismét kiemelte Cuomo azon döntését, hogy hosszú távú gondozó otthonokat nyitott meg a COVID-19 betegek számára, ami több ezer kiszolgáltatott idős férfi és nő halálát okozta. Cuomo adminisztrációja pánikba esett a halálos áldozatok számának nyomán, és a számokat megpróbálta elrejteni a nyilvánosság elől.

Ahogy a konzervatív kommentátor, Ben Shapiro gúnyosan megfogalmazta: „Cuomo azért jött, hogy megragadja a seggét, és megölje az időseket, pedig már ő is idős."

Cuomo már régóta feminista hős, és következetesen megszerezte a fő „női jogok” csoportjainak támogatását a könyörtelen abortusz-rendeletei mellé. Ugyanis Andrew Cuomo volt az, aki a New York államban születéséig legalizálta az abortuszt, és rózsaszínben világította meg New York nevezetességeit, hogy megünnepelje a gyomirtás kiterjesztését. Valójában Cuomo visszaesett a védekezésben a feministákkal kötött hosszú távú demokrata megállapodáshoz, és védekezésként összevonta munkáját ezeken az aktákon. Ellentétben Clintonnal, nem vall be semmit. Clintonhoz hasonlóan sok feminista csendben maradt - még a #MeToo korszakában is -, nem pedig a szövetségesüket támadták az abortuszháborúkban.

/Forrás: https://www.lifesitenews.com/blogs/with-legacy-on-the-line-cuomo-refuses-to-resign-over-devastating-sexual-harassment-report/ 2021.08.03./ A cikk google-s fordító használatával történt.*B.Kiss-Tóth László