Kairos bejegyzése:

Izrael drónokról veti be a mini atombombáit 

(mini NUKE)
 
 
 
izr._2.png
Ez a valaha közzétett legmagasabb titkosítású fotó.
 
 
A VT információi szerint Izrael kis taktikai atomfegyverekkel szereli fel drónjait. A fenti képen egy Izraelen belül tesztelt kis hatóerejű nukleáris fegyver tesztje látható. A fotó egy kiszivárgott izraeli videóból származik, amely titkos nukleáris fegyverprogramjukról készült, olyan fegyverekről, amelyeket Szírián belül az ISIS támogatására használtak.

Maguk a fegyverek olyan technológiai vívmányok, amelyeket az USA nukleáris fegyverprogramja elleni kémkedés révén hoztak létre, az USA Energiaügyi Minisztériumának igazgatóságába való beszivárgás révén, bár az utolsó 3 vezetője, forrásaink szerint mindannyian izraeli kémként dolgoztak.

Szputnyik Hírek: A feszültség Izrael és a libanoni székhelyű politikai és militáns csoport között idén nyáron fokozódott, miután egy izraeli dróntámadás érte a mozgalom egyik bejrúti média irodáját, ami később határ menti összecsapások sorozatához vezetett.

Haszan Naszrallah Hezbollah főtitkár a Libanon déli részén működő izraeli drón elleni csütörtöki támadást a libanoni égbolt "megtisztítására irányuló erőfeszítés" részének nevezte.

Támogatói előtt pénteken Bejrútban Naszrallah azzal dicsekedett, hogy "az UAV-k lehozása természetes dolog", hozzátéve, hogy "célunk a libanoni égbolt megtisztítása az izraeli jogsértésektől".

A Hezbollah vezetője fogadkozott, hogy a csoport "továbbra is így fog cselekedni, függetlenül a libanoni belső fejleményektől", utalva az országban zajló tüntetésekre, és hozzátette, hogy az izraeli drón elleni csütörtöki támadás "bizonyította", hogy a Hezbollah hajlandó használni fejlett védelmi eszközeit.

"Izrael biztos benne, hogy nem merjük használni azokat a fegyvereket, amelyeket tegnap használtunk - de az ellenállás bizonyítja, hogy merész" - mondta Naszrallah.

Naszrallah nem nevezte meg az izraeli drón elleni támadáshoz használt fegyvert.

dr_2.png
Drónműveletek

Csütörtökön a libanoni média arról számolt be, hogy egy izraeli drónt lőttek és valószínűleg ez lezuhant egy dél-libanoni város mellett. Az Izraeli Védelmi Erők hamarosan válaszoltak, közölve, hogy légvédelmi rakétát lőttek ki, de az nem találta el az UAV-t. A Hezbollah később megerősítette, hogy a rakétatámadás "arra kényszerítette a drónt, hogy elhagyja" a területet.

Egy héttel korábban, egy másik incidensben az izraeli hadsereg megerősítette, hogy egyik kis drónja lezuhant Libanonban "rutinszerű biztonsági tevékenység" közben. Egy másik izraeli drón szeptemberben zuhant le Dél-Libanonban, a Hezbollah azt állította, hogy légvédelme lőtte le.

Ezen a 2007. március 7-i aktaképen az izraeli hadsereg Heron nevű, megfigyelési feladatokra használt pilóta nélküli drónja repül a Palmahim légibázison tartott bemutató során, Izraelben. Az Israel Aerospace Industries 2009. október 28-án, szerdán közölte, hogy pilóta nélküli kémrepülőgépeket szállít Németországnak, amelyek a jövő év elején Afganisztánban fognak bevetésre kerülni.

Az izraeli hadsereg Heron pilóta nélküli drónrepülőgépe

Izrael rendszeresen telepít drónokat és pilóta nélküli repülőgépeket a libanoni légtérbe, célba véve mind a Hezbollahot, mind a szomszédos Szíria pontjait. Izrael azzal indokolta műveleteit, hogy azzal vádolja Iránt, hogy proxy-háborút folytat Tel-Aviv ellen, és Libanon és Szíria mellett Irakban és a Gázai övezetben is csapást mért "Irán által támogatott célpontokra". Libanon többször is kifogásolta Izrael légtérben végrehajtott műveleteit, mondván, hogy azok sértik az ország szuverenitását és az ENSZ Biztonsági Tanácsának 1701. számú határozatát, amely véget vetett a 2006-os izraeli-libanoni háborúnak.

Szeptember 1-jén Izrael tömeges aknavető-, tüzérségi és légicsapásokat mért Dél-Libanonra, miután a Hezbollah páncéltörő rakétatüze az Izraeli Védelmi Erők állásait vette célba a vitatott határvidéken. Augusztusban a Hezbollah azzal vádolta meg az izraelieket, hogy tűzbombákat dobtak le egy libanoni ligetre a határ közelében, kis drónokat repültek Bejrútba, hogy bombázzák a Hezbollah média irodáját, és megtámadtak egy állást a szíriai-libanoni határon, amelyet Izrael szerint harcosok tranzitpontjaként használtak.

A múlt hónapban Mike Pompeo amerikai külügyminiszter biztosította Izraelt arról, hogy "alapvető joga van ahhoz, hogy olyan tevékenységet folytasson, amely szavatolja népe biztonságát", akár izraeli területen belül, akár máshol a régióban.

Forrás:https://www.veteranstoday.com/2021/08/02/israeli-drones-dropping-mini-nukes/

/Forrás: https://dringsti.wixsite.com/ 2021.08.04./*B.Kiss-Tóth László